Plnená fašírka vo forme fotorecept

tinca - fotkatinca, 27. januára 2015
Plnená fašírka vo forme (fotorecept)
Foto: tinca

Niekedy robievam pečenú fašírkovú roládu v alobale, ale teraz som ju upiekla vo forme na terinu. Je chutná teplá, ale aj vychladená.

4/po 2 ks
porcie
25 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g mix
1 ks
1 ks (alebo červená cibuľa)
4 strúčky
1,5 ks starší
cca 2 dl
Na plnku:
2 ks predvarená
3 ks uvarené na tvrdo
Na dokončenie:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mrkvu očistíme, rozpolíme a predvaríme. Vajcia uvaríme natvrdo. Rožky pokrájame a zalejeme vlažným mliekom.

    Plnená fašírka vo forme (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zarobíme si fašírkovú zmes, ja som použila mäso mix 50/50 bravčové/hovädzie, ale môže byť aj čisto bravčové. K mäsu pridáme vyžmýkané rožky, vajce, posekanú cibuľu, pretlačený cesnak, všetky koreniny a uchocovadlá ako aj vňate. Množstvá soli a korenín neuvádzam, každý si dá podľa vlastnej chuti.

    Plnená fašírka vo forme (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vymažeme si formu a vysypeme ju jemnou strúhankou. Do formy dáme cca polovicu fašírkovej masy, na to uložíme mrkvu a to reznou stranou hore a na ňu polovice natvrdo uvarených vajec, reznou stranou dole. Pridáme zvyšnú mäsovú zmes, ktorú vo forme pekne zarovnáme. Vrch posypeme strúhankou a obložíme pár plátkami masla. Ak nemáte formu na terinu, môžete použiť aj formu-srnčí chrbát.

    Plnená fašírka vo forme (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C cca 1 hod., najprv prikryté alobalom. Asi 20 min. pred dopečením odokryjeme a vrch zapečieme. Keď je fašírka upečená, necháme trochu vychladnúť a zlejeme prebytočný tuk. Rada: horúca sa horšie porcuje preto treba nechať vychladnúť, ideálne sa porcuje studená.

    Plnená fašírka vo forme (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Ja som k nej urobila strúčkový prívarok a zemiaky, hodí sa aj iný prívarok, alebo zemiaková kaša. Dobrú chuť!

    Plnená fašírka vo forme (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

20 komentárov k receptu
tomu vajíčku s mrkvou to veľmi sekne..vyzerajú spolu pekne..
teplá i studená ...
a nie je s tým veľa roboty..mám rada také jednoduché a chutné dobroty..
Tiež občas robievam - ja to volám sekaná - ale je to vlastne hmota na fašírku, len ak robím vcelku, nedávam pečivo, do stredu dám tie vajcia, len miesto mrkvy kyslú uhorku a tenkú klobásku ( prešovský kabanos alebo podobné), ale skúsim aj s mrkvou, pekne to vyzerá a na studeno by to šlo aj na nejakú misu pred návštevu.

Pridaj komentár k receptu: