Plnená fašírka vo forme fotorecept

tinca - fotkatinca, 27. januára 2015
Plnená fašírka vo forme (fotorecept)
Foto: tinca

Niekedy robievam pečenú fašírkovú roládu v alobale, ale teraz som ju upiekla vo forme na terinu. Je chutná teplá, ale aj vychladená.

4/po 2 ks
porcie
25 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g mix
1 ks
1 ks (alebo červená cibuľa)
4 strúčky
1,5 ks starší
cca 2 dl
Na plnku:
2 ks predvarená
3 ks uvarené na tvrdo
Na dokončenie:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mrkvu očistíme, rozpolíme a predvaríme. Vajcia uvaríme natvrdo. Rožky pokrájame a zalejeme vlažným mliekom.

    Plnená fašírka vo forme (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zarobíme si fašírkovú zmes, ja som použila mäso mix 50/50 bravčové/hovädzie, ale môže byť aj čisto bravčové. K mäsu pridáme vyžmýkané rožky, vajce, posekanú cibuľu, pretlačený cesnak, všetky koreniny a uchocovadlá ako aj vňate. Množstvá soli a korenín neuvádzam, každý si dá podľa vlastnej chuti.

    Plnená fašírka vo forme (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vymažeme si formu a vysypeme ju jemnou strúhankou. Do formy dáme cca polovicu fašírkovej masy, na to uložíme mrkvu a to reznou stranou hore a na ňu polovice natvrdo uvarených vajec, reznou stranou dole. Pridáme zvyšnú mäsovú zmes, ktorú vo forme pekne zarovnáme. Vrch posypeme strúhankou a obložíme pár plátkami masla. Ak nemáte formu na terinu, môžete použiť aj formu-srnčí chrbát.

    Plnená fašírka vo forme (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C cca 1 hod., najprv prikryté alobalom. Asi 20 min. pred dopečením odokryjeme a vrch zapečieme. Keď je fašírka upečená, necháme trochu vychladnúť a zlejeme prebytočný tuk. Rada: horúca sa horšie porcuje preto treba nechať vychladnúť, ideálne sa porcuje studená.

    Plnená fašírka vo forme (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Ja som k nej urobila strúčkový prívarok a zemiaky, hodí sa aj iný prívarok, alebo zemiaková kaša. Dobrú chuť!

    Plnená fašírka vo forme (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

radost
tomu vajíčku s mrkvou to veľmi sekne..vyzerajú spolu pekne..
teplá i studená ...
a nie je s tým veľa roboty..mám rada také jednoduché a chutné dobroty..
ariela6
ta tvoja faširka vyzera super určite ju vyskušam už som si ju vytlačila
1x tinca
pusta1
veľmi chutný a nápaditý recept.
*****
anina6
tiež robím fašírku v takejto podobe, teda pečiem vo forme. a teraz ju vylepším podľa teba. vďaka za inšpiráciu.
dandika1
@tinca Tvoja fasirka vyzera velmi pekne a urcite aj chuti ,ukladam a mojich stravnikov prekvapim ***** Vdaka za ispiraciu.
1x tinca
dandika1
@tinca Tvoja fasirka vyzera velmi pekne a urcite aj chuti ,ukladam a mojich stravnikov prekvapim ***** Vdaka za ispiraciu.
zitar
Tiež robievam aj takto fašírku, je to fajn rýchlovka a aj dobre vyzerá. Pekne si ju naservírovala
pacik
Na pohľad veľmi pekná a určite aj chutná, nechám sa inšpirovať :-)
evanaaa
Tiež občas robievam - ja to volám sekaná - ale je to vlastne hmota na fašírku, len ak robím vcelku, nedávam pečivo, do stredu dám tie vajcia, len miesto mrkvy kyslú uhorku a tenkú klobásku ( prešovský kabanos alebo podobné), ale skúsim aj s mrkvou, pekne to vyzerá a na studeno by to šlo aj na nejakú misu pred návštevu.
tinca
@evanaaa áno sú rôzne možnosti na plnku a dá to fašírke punc, aj tvoje nápady sú skvelé. Všetkým ďakujem za uznanie rcp:)
ola111
@tinca ,páči sa mi takto urobená,asi by vyšli aj dva srnčie chrbty,podľa počtu surovín,mám nové,dáke sú plytké,nabudúce robím podľa teba..,
1x tinca
babkamt
tvoj recept sa mi páči. Máš ju pekne farebnú.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha