Foto: pusta
Každý, kto robí divinu, má svoj osvedčený pác, v ktorom pácuje rôznu divinu. Pridávam svoj osvedčený recept, možno niekoho z vás inšpirujem, ja v tomto Zobraziť celý popisKaždý, kto robí divinu, má svoj osvedčený pác, v ktorom pácuje rôznu divinu. Pridávam svoj osvedčený recept, možno niekoho z vás inšpirujem, ja v tomto náleve pácujem srnčie, jelenie, diviačie mäso, divé vodné a iné vtáctvo, ale aj hovädzie a iné mäso, ak ho chcem pripraviť ako divinu, mne sa veľmi osvedčil.
porcií
príprava
Suroviny
1 ks veľká čerstvá |
|
1 ks koreň veľký čerstvý |
|
4 ks menšia |
|
5 strúčikov |
|
1 ks BIO |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
podľa chuti |
|
3 - 5 ks podľa chuti |
|
1/2 ČL |
|
1 PL |
|
1500 ml studená |
|
1 PL domáca |
|
Postup
-
1
Do hrnca som dala mrkvu, pokrájanú na 3 - 5 mm kolieska,
-
2
...tiež petržlen, pokrájaný na kolieska o hrúbke 3 - 5 mm,...
-
3
...umytý a osušený citrón, pokrájaný na hrubšie kolieska,...
-
4
...pridala som celé čierne a celé nové korenie, celé klinčeky, na toto množstvo nálevu ja dávam 3 kusy,...
-
5
...pridala som celé borievky,...
-
6
...celé bobkové listy a soľ,...
-
7
...cibuľu dávam v celku, po napácovaní mäsa ju pokrájam na kliny a použijem ju ako aj ostatnú zeleninu s koreninami pri konečnej úprave mäska z diviny, kto chce, ten môže cibuľu pokrájať už na začiatku na tenké plátky, pridala som celé strúčiky cesnaku,...
-
8
...zaliala som 1500 ml studenej vody, toľko potrebujem na 500 g mäska z diviny, mäsko musí byť úplne ponorené v páci, nesmie vyčnievať a priebežne ho treba otáčať, pridala som ešte 1 PL octu, nálev má byť mierne kyslý a mierne slaný,...
-
9
...priviedla som do varu a povarila som niekoľko minút, nechala som ho úplne vychladnúť,...
-
10
...vychladnutým pripraveným nálevom aj so zeleninou a koreninami som zaliala mäsko, a odložila som ho na 2 dni odpočívať do chladničky, po tomto čase nálev scedím, znovu ho privediem do varu, povarím niekoľko minút, pridám 1 PL rozpustenej domácej bravčovej masti, zalejem opäť mäsko z diviny, nechám zase úplne vychladnúť a poputuje všetko spolu späť do chladničky a bude sa marinovať dalšie 2 dni, potom idem k vlastnému receptu na prípravu diviny.
mám naložené čosi dobručké, zajtra vyberám z pácu a pokračujem vo vlastnej príprave receptu.
som presvedčená o tom, že to mäsíčko lahôdka bude :-)))
dakujem ti za uznanie.
dakujem vám srdečne.
spoľahni sa, mäso na divinu som vybrala naozaj fajnové :-)))
poteší ma, ak potom vyskúšaš aj ty. :-) dakujem za pochvalu a za uloženie do kk.
* @lacosk
mäsko bolo v závere skutočne dobre ochutené marinádou.
v každom prípade ti dakujem za názor, nechávam na každom, kto tento recept realizuje, ako sa zariadi.
...horúcim pripraveným nálevom aj so zeleninou a koreninami som zaliala mäsko, nechala úplne vychladnúť a odložila som ho na 2 dni odpočívať do chladničky, po tomto čase nálev scedím, znovu ho privediem do varu, povarím niekoľko minút, pridám 1 PL rozpustenej domácej bravčovej masti, zalejem opäť mäsko z diviny, nechám zase ....Horúcim - tak to oprav, polievať mäso horúcim pácom je barbarstvo. Nie každý je odborník na prípravu zveriny, zaleje to horúcou vodou a bude sa čudovať.
opravím.
dakujem za výborný tip, môže to byť vynikajúce.
má skutočne široké využitie.
dakujem za pochvalu.
dakujem za tvoj komentár.
@bubaya ma upozornila na chybu, ty si čítala už opravený text, avšak nič sa nedeje, všimla si, čo mne uniklo pri písaní, opravila som a teraz je to správne.
som rada, že tento pác poznáš ešte od svojej pani maminky a môžeš zo skúsenosti potvrdiť, že je perfektný.
dakujem ti.
*@bembo ,
prosím, prepáč mi.
dakujem.
dakujem ti.
nevediac o tom, ked som zo slušnosti a z prejavu súdržnosti s nimi začala používať v jednom meste slovo
"baski" v domnení, že ide o skrátenie slova "basketbal" medzi basketbalistami na zápase reprezentácie :-)
to bolo smiechu na oboch stranách.
DDDDD
perličiek tohto typu mám veľa :-)
dakujem za prima nápady a pripomienky.
aj ked asi neskôr reagujem, časť pácz využiješ pri podlievaní mäsa, zeleninu z pácu môžeš kludne dať k mäsu ked ho budeš piecť a nakoniec si môžeš spraviť so zeleniny omáčku.