Foto: akeber
Likvidácia z mrazničky. Maliny, slivky, ríbezle. Ja som z malín urobila koláč. Tak trochu vymyslený :-)
na 170 °C
Suroviny
4 PL |
|
4 PL |
|
4 ks |
|
2 PL |
|
4 PL teplá |
|
0,5 dl |
|
0,5 bal. |
|
Tvarohová plnka: | |
500 g |
|
1 bal. |
|
podľa chuti |
|
10 g |
|
Malinová: | |
300 ml zmixované |
|
podľa chuti |
|
10 g |
|
0,5 dl |
|
|
Postup
-
1
Bielka vyšľaháme do tuha. Žĺtka vyšľaháme s cukrom pridáme vodu, olej a postupne múku s kypriacim práškom a kakao. Premiešame. Nakoniec vareškou vmiešame sneh z bielkov.
-
2
Cesto vlejeme do tortovej formy na dno formy sme dali papier na pečenie. Ja som použila formu s priemerom 23 cm. Dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 170 C tak na 30 až 40 min. Po upečení ponecháme vychladnúť. Cesto polejeme rumom a natrieme malinovou marmeládou.
-
3
Tvaroh zmiešame s cukrom kryštál. aj s vanilkovým obr. č.1. Želatínu namočíme do vody (5PL)na 10 min obr. č. 2. Potom ju mierne nahrejeme, nevaríme! aby sa rozpustila obr. č.3. Do rozpustenej želatíny pridáme 3 lyžice tvarohu a dobre zamiešame obr. č. 4. Želatínu vlejeme do tvarohu , premiešame obr. č. 5. Tvaroh dáme na cesto , rovnomerne rozotrieme a šup do chladničky stuhnúť na 1 hod.
-
4
Maliny zmixujeme aj s cukrom. Pridáme želatínu. Podľa návodu na obale povaríme 1 min a rýchlo natrieme na tvarohovú časť ktorá medzitým už stuhla.
Ta cervena zelatina, kedze si ju varila s malinami, nie je prava zelatina, ta sa predsa nesmie varit. Asi je to tortove želé.. Mam pravdu?