Kačacie prsia fotorecept

majlus - fotkamajlus, 1. februára 2015
Kačacie prsia (fotorecept)
Foto: majlus

Kačacie prsia som chcela vyskúšať prípravou sous vide. Príprava je jednoduchá treba k tomu zariadenie pomocou, ktorého sa to varí. Vyhľadala som na nete ako dlho to mám variť a výsledok bol dobrý.

2
porcie
3 minút
príprava

Suroviny

2

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Prsia okorením, osolím, pridám chilli vložím do vákuového sáčku a dám variť na 58°C vody na 3 hodiny. Dĺžka varenia záleží od hrúbky mäsa-ja som to odhadla ☺

    Kačacie prsia (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Po uvarení som to nechala odstáť asi 10 min. a následne som to dala do panvice stranou kože dole a opiekla /do zlatova /neotáčala som to, aby som to mäso neprepiekla.

    Kačacie prsia (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Po vytiahnutí, som to nakrájala a podávala- robila som omáčku, červenú kapustu a bolo. Výsledok: kačacie prsia boli veľmi mäkké, lahodné-nevysušené.

    Kačacie prsia (fotorecept) - obrázok 3
Recept je zaradený do kategórií:
Kačacie mäso, Hlavné jedlá, Zimné, Varené

Diskusia k receptu

afataga
fakt vyzeraju vyborne, to zariadenie teda moc lacne nie je, mne sa na tom sposobe nepaci, ze sa maso "vari" v plastovom sacku, netusim, ci sa z neho nieco skodlive neuvolnuje do jedla
majlus
nie som odborník ,ale ta teplota nie je vysoká ,tie sáčky sú výrobné presne na ten účel...tak verím že budeme fit☺Výhodou je že živiny ostávajú v mäse a nie vo vode...
frezia68
Vyzerajú veľmi dobre,ale nepoznám ten prístroj,neviem posúdiť.Doteraz som len opekala a zapiekla v rúre,ale tanier je nebezpečne lákavý :-)
paploska
tak práve som zistila, že ich pekne budem piecť v rúre pri nízkej teplote :-)
majlus
paploska, dakujem -ja viem je to drahé-ale to sme šetrili na to aj my a dali sme si to pod stomček. ☺
paploska
chápem, ale ako často to plánujete využívať? ja som investovala veľa do kuchynských spotrebičov, ale tie využívam denne :-) no toto, by som použila pár krát v roku...:-)
majlus
hlavne cez víkend, nachystám si veci v tom a cez týžden to konzumujeme- varím si do práce čiže my jedlo z toho využívame prakticky denne,pripravujem v tom i zeleninu ☺teraz fičím na červenej repe...
paploska
potom chápem :-) na repe fičím aj ja, ale odšťavujem
majlus
jaj , od šťavená repa- tu mám problém-manžel ju miluje ja tam cítim hrozne zem musím tam dávať jablká☺
paploska
ja dávam jednu repu, jednu mrkvu a 1 jablko. čistiaca šťava na lačno :-)
elixir
Zaujímavý pomocník do domácnosti, ešte som taký prístroj nevidela... vyzerá byť užitočný... Možno až raz budem mať viac miesta v kuchyni :)
alena45
bože, načo to pozerám ! Mám kačacie prsia v mrazáku, lenže už dva dni tlačím tukožrútsku polievku do seba.
zinnajdha
určite je to fajn. Vákuové vrecko ani vrecúško nemám, ale recept uložím pre prípad, keby som si ho niekedy zadovážila.
igipap
Čo to je za čudný prístroj? Absolútne neviem rozoznať čo to robí a na čo to je dobré!
viera1
@igipap môžeš si to pozrieť napr. tu: varecha.pravda.sk/magazin/sous-vide-staronova-metoda-na-p...

Prístroj pre domácnosti sa dá kúpiť,jeho cena je cca 500,-€ a k tomu potrebuješ sáčky (a vakuovačku),do ktorých sa mäso uzavrie a odsaje sa vzduch (čiže sa varí vo vákuu).V tom článku je chyba,že sa to používa od 18.storočia,čo sa mi hneď nezdalo,kvôli technologickému postupu,ale v diskusii na to upozornila varecháčka.
1x viera1
chovanka
Mám presne tento prístroj a je to vynikajúca vec, kare pripravene touto metodou som prvýkrát jedla pred
tridsiatimi rokmi vo Francúzsku, sous vide objavili a zdokonalili Francúzi, tá chut masa bola neočakávaná a dokonalá , pripravujem takto divinu, bravčovú panenku, hovadzie maso, maso nie je vysušené , je štavnaté,
výhodou je , že sa dá pripravit dopredu,

Zaujímavé video z archívu TV Varecha