Foto: majlus
Kačacie prsia som chcela vyskúšať prípravou sous vide. Príprava je jednoduchá treba k tomu zariadenie pomocou, ktorého sa to varí. Vyhľadala som na nete Zobraziť celý popisKačacie prsia som chcela vyskúšať prípravou sous vide. Príprava je jednoduchá treba k tomu zariadenie pomocou, ktorého sa to varí. Vyhľadala som na nete ako dlho to mám variť a výsledok bol dobrý.
porcie
príprava
Postup
-
1
Prsia okorením, osolím, pridám chilli vložím do vákuového sáčku a dám variť na 58°C vody na 3 hodiny. Dĺžka varenia záleží od hrúbky mäsa-ja som to odhadla ☺
-
2
Po uvarení som to nechala odstáť asi 10 min. a následne som to dala do panvice stranou kože dole a opiekla /do zlatova /neotáčala som to, aby som to mäso neprepiekla.
-
3
Po vytiahnutí, som to nakrájala a podávala- robila som omáčku, červenú kapustu a bolo. Výsledok: kačacie prsia boli veľmi mäkké, lahodné-nevysušené.
Prístroj pre domácnosti sa dá kúpiť,jeho cena je cca 500,-€ a k tomu potrebuješ sáčky (a vakuovačku),do ktorých sa mäso uzavrie a odsaje sa vzduch (čiže sa varí vo vákuu).V tom článku je chyba,že sa to používa od 18.storočia,čo sa mi hneď nezdalo,kvôli technologickému postupu,ale v diskusii na to upozornila varecháčka.
tridsiatimi rokmi vo Francúzsku, sous vide objavili a zdokonalili Francúzi, tá chut masa bola neočakávaná a dokonalá , pripravujem takto divinu, bravčovú panenku, hovadzie maso, maso nie je vysušené , je štavnaté,
výhodou je , že sa dá pripravit dopredu,