Foto: lenkapav
Uz asi rok je u nas otvorena grecka restauracia. Spociatku sme ani nemali chut do nej vojst. Ale teraz sa z nas stali jej Zobraziť celý popisUz asi rok je u nas otvorena grecka restauracia. Spociatku sme ani nemali chut do nej vojst. Ale teraz sa z nas stali jej verni zakaznici. Greci si nas ziskali svojou radostou zo zivota, vybornym jedlom a svojou pohostinnostou. Ku kazdej objednavke nam donesu na stol ich vyborny biely chlieb. Ak je kosik prazdny, vymenia ho za plny. A ten nas kosik je prazdy vzdy velmi rychlo... Preto som vyskusala upiect tento chlieb sama doma. Pozrite sa, ako sa vydaril. Chuti vnikajuco.
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Vsetky suroviny vymiesime na hladke cesto. Podla potreby pridame vodu alebo muku - ja som nemusela.
-
2
Nechame priblizne 45min. kysnut.
-
3
Cesto vyberieme z misky, vypracujeme 2 chlebove bochniky.
-
4
Dame vyhriat ruru na 180°C a pokym sa vyhreje, nechame chleby kysnut na plechu.
-
5
Nakysnute chleby vlozime do rury dame na 35 minut piect, pokym nemaju peknu farbu :-) Dobru chut.
robila som ho bez vajca a par krat som miesto zemiakov dala kyslu smotanu alebo jogurt a tiez bol vynikajuci, len nam to bolo take skor na sladko, nieco ako madarsky chlieb, takze na bezne pouzitie robim klasika kvaskovy, ale aj tento je vynikajuci a nepochybujem ze aj chlebiky od @lenkapav su fajnotka :-)
@atafaga , aj ja som si myslela, ze tam bude vela drozdia, ale mylila som sa. Vobec to po drozdi nechuti :-)