Briošky s Nutellou fotorecept

medovnicek - fotkamedovnicek, 27. januára 2015

Tieto briošky ma oslovili na facebooku, keďže tam boli len fotografie bez receptu, tak som sa inšpirovala receptom, ktorý som už mala dávnejšie odložený z internetu, bohužiaľ už neviem z ktorej stránky - od autorky Romana, trocha som ho upravila

24
porcií

Suroviny

200 ml
2 ks celé
1,5 ČL
100 g
600 g
20 g
120 g
Okrem toho:
 do plnky
 na potretie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    V mise vymiešame múku, cukor a soľ

    Briošky s Nutellou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do časti vlažného mlieka, dáme cca 1 PL cukru (z celkového množstva 100 g), pridáme rozdrobené droždie a necháme vzísť kvások. Keď kvások vykysne, tak do zmesi múka, cukor a soľ urobíme v strede jamku, prilejeme nakysnutý kvások a vyšľahané vajcia.

    Briošky s Nutellou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cca 10 minút dobre miesime až vznikne hladké cesto.

    Briošky s Nutellou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Až potom pridáme rozpustené a vychladnuté maslo. V tomto momente z toho vznikla nevzhľadná masa a začala som mať pocit, že z toho už riadne cesto nevymiesim. Ale chce to len chvíľku času.

    Briošky s Nutellou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Po nejakom čase intenzívneho miesenia sa mi podarilo vmiesiť všetko maslo do cesta. V tomto momente ho prikryjete a necháte v teple kysnúť minimálne 1,5 hodiny. Ja som ho cca dva krát počas tohto času premiesila, aby sa prevzdušnilo.

    Briošky s Nutellou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Keď cesto vykysne, tak ho vyvaľkáme. S cestom sa veľmi dobre pracovalo, bolo ako páperko.

    Briošky s Nutellou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    A postupne z cesta vykrojíme kolieska. Moje mali priemer cca 11 cm a vyšlo mi ich presne 24 do dvoch muffinových plechov.

    Briošky s Nutellou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Na polovicu kolieska rozotrieme nutelu.

    Briošky s Nutellou (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Nenatretú polovicu preklopíme cez natretú a trocha prejdeme valčekom.

    Briošky s Nutellou (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Zoberieme radielko a tento polkruh, alebo ako by som to nazvala, nakrájame na tri časti.

    Briošky s Nutellou (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Každú túto časť zrolujeme.

    Briošky s Nutellou (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Tieto tri zrolované časti dáme do papierových košíčkov

    Briošky s Nutellou (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Povkladáme do plechov na muffiny, necháme cca ešte 20 minút kysnúť. Potom potrieme vajíčkom a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 C.

    Briošky s Nutellou (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    Po upečení, necháme vychladnúť a môžeme pocukrovať.

    Briošky s Nutellou (fotorecept) - obrázok 14

Diskusia k receptu

23 komentárov k receptu
jej, moj mily@medovnicek , ako si ma tymto receptikom potesila hned pri rannej kavicke, tento recept zhanam uz dlouho, dakujem ti zan a posielam 5*****, briosky mas nadherne, ukladam, upeciem a pochutname si a mas velmi pekny nick, medovnicky milujem. Prajem pekny den
@Medovnicek , až teraz som otvorila tento recept a som velmi milo prekvapená vysledkom, aj fotodokumentáciou. Gratulujem. Čo všetko ľudia nevymyslia!!!
Schvaľlujem a chválim prípravu cesta: nakoniec sa má do kys. cesta pridať tuk a Ty to máš presne tak.
Môže byť aj iná plnka ako nutela? Nemám nutelu doma, ale mám zomletý mak a orechy. Vďaka za nádherný a zvláštny recept.
@eviana že velice pjekne ti dzekujem:)
@marienka44 ďakujem za milý komentár a s tým tukom máš určite pravdu, aj keď nezvyknem takto pridávať tuk do kysnutého cesta, pri tomto recepte sa mi to osvedčilo, cesto bolo ako páperko a určite môžeš pridať aj iné plnky - mak a orechy sú podľa mňa úplne v pohode, tie určite vytekať nebudú:)
no nech sa paci :) vyzeraju dokonale a ten napad piect ich v kosickoch v muffinovej forme ma potesil este viac vidim vyuzitie tejto strategie aj pri inych podobnych rcp. preto velikanske dakujem a samozrejme 5hviezd a KK

Pridaj komentár k receptu: