Plnená kuracia fašírka fotorecept

ivka152 - bez fotkyivka152, 28. januára 2015
Plnená kuracia fašírka (fotorecept)
Foto: ivka152

Neviem ako vy,ale ja som fašírku z kuracieho mäsa ešte nejedla.Tak som to chcela skúsiť :-)

30 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Suroviny

700 g
1 ks surové
1 ks
2 strúčiky
1 PL
Plnka:
100 g
100 g
4 ks na tvrdo

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kuracie prsia pomelieme...

    Plnená kuracia fašírka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme vajce,nasekanú cibuľu,pretlačený cesnak,korenie,soľ,majoránku,horčicu a korenie na kurča.

    Plnená kuracia fašírka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Nakoniec podľa potreby strúhanku a premiešame.

    Plnená kuracia fašírka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pekáč vymastíme a vysypeme strúhankou(ja som zabudla,tak sa mi fašírka trocha prilepila).Dáme prvú vrstv mäsa,v strede lyžicou spravíme pozdlžne priehlbinu.Vystelieme šunkou,syrom a pridáme vajcia.

    Plnená kuracia fašírka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Znovu dáme syr a šunku...

    Plnená kuracia fašírka (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    ...a druhú polovicu mäsa.

    Plnená kuracia fašírka (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Prikrijeme pokrievkou alebo alobalom a dáme piecť na 200°C/40min.Potom pokrievku odstránime...

    Plnená kuracia fašírka (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    ...a dáme zapiecť do červena.Mne to trvalo cca 20minút.Už iba počkáme kým trocha vychladne,vyklopíme a môžme papať :-)

    Plnená kuracia fašírka (fotorecept) - obrázok 8
Recept je zaradený do kategórií:
Kuracie mäso, Slovenská kuchyňa, Hlavné jedlá, Obed, Pečené, Zapekané

Diskusia k receptu

bebetko
wau, zaujmave :) vzdy robim z hovadziny z kuracieho som este nemala, skusim snad nesklame a chuti tak dobre jak vyzera :) :) 5 :)
motyka
Vyzerá výborne. Taktiež som ešte z kuracieho mäsa nerobila. Diétna a aj pekná na efekt. A určite aj chutná. Naviac bez vyprážania. Super. To budú papkať aj moje "dietárske" netere. Najbližšie vyskúšame.
tatranocka
Voľakedy bolo dostať kúpiť mleté hydinové mäso (mrazené) a mamka ho robievala len s pridaním vajíčka,hrášku a kapie.Keď sme boli väčší,tak nastrúhala nadrobno slaninu a pridala nasekanú kuraciu pečeň.Predávalo sa v tzv.črievku a malo cca 500-600g.Už som ho dávno nevidela.
1x viera1
terinka55
Výborný nápad. Možno by stálo za to "pomlieť" aj celé kura, samozrejme bez kože. Recept sa mi páči, pekný postup, chválim.
tinca
robila som z kuraciny klasické fašírky, sú chutné a diétnejšie:)
tigriske
To bol nas dnesny obed - velmi chutna fasirka, iste pripravim este.
ivka152
Ďakujem,bola naozaj výborná.Nabudúce skúsim z vykostených kuracích stehien :-)
brambora
ja som dnes robila fasirku z kralika... myslela som, ze to bude suche, ale bola vynikajuca. tiez s vajickom a sosovicova omacka k tomu s cerstvym chlebikom.
gyula47
Robíme podobnú, len mletá zmes je bravčovo-kuracia, s pridaním restovaných šampiňónov na cibuľke (zomlieť spolu).