Tofu Čína 100% vegan fotorecept

kaatka - fotkakaatka, 27. januára 2015
  Tofu Čína 100% vegan (fotorecept)
Foto: kaatka

Tento "čínsky" recept mi ulahodil zatiaľ najviac, preto som sa rozhodla prihodiť ho sem a inšpirovať, možno... Trošku som si ho upravila. inak čerpám z Zobraziť celý popisTento "čínsky" recept mi ulahodil zatiaľ najviac, preto som sa rozhodla prihodiť ho sem a inšpirovať, možno... Trošku som si ho upravila. inak čerpám z blogu Kuchařka ze Svatojánu

5
porcií
60 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
1/2 ks menšia
1 ks (alebo červená paprika)
1 ks väčší
1 ČL mletý
1 PL (alebo kukuričný škrob)
2 ks
3 PL
100 ml




Postup

  1. 1

    Ako prvé si pred krájaním všetkých surovín naložím, pooblievam v sójovej omáčke nakrájané tofu. ja som nakrájala na menšie rezance.

  2. 2

    Po nakrájaní zeleniny, si na panvici WOK tofu opražím, aby bol minimálne každý jeden kus aspoň z jednej strany dobre opečený. Tofu sa potom nerozpadávame ale dobre drží, pre mňa je aj chutnejšie. Tofu odložím do misy a vo Woku si spením pol PL masla a dolejem oliv.olej. Pridám cibuľu a do sklovita smažím.

      Tofu Čína 100% vegan (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Postupne pridávam kapustu, ktorú tiež do sklovita treba osmažiť, ďalej papriku a na jemno nakrájaný pór.

      Tofu Čína 100% vegan (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Po cca 3 min smažení všetkej zeleniny, pridáme lyžičku ml. zázvoru a opäť chvíľu premiešavame a dusíme.

      Tofu Čína 100% vegan (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Keď máme zeleninu krásne prevoňanú zázvorom, nalejeme 100 ml vína, zakryjeme a dusíme, kým nevyprchne aróma vína. Podávať je vhodné s jasmínovou ryžou, ja som pripravila basmati ale určite sa dá pripraviť k akejkoľvek ryži podľa chuti. Ešte aby som nezabudla, solím si pri jedení podľa chuti... Dobrú chuť a pekný deň :)

  6. 6

    A takto to vyzerá v panvici po dokončení.

      Tofu Čína 100% vegan (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

micanela
ako vies, co som mala dnes na obed? :-)
ja pridavam este mrkvu a mungo klicky - kazdy co mu chuti alebo co je prave doma
tiginko
tofu síce veľmi neobľubujem, ale toto spracovanie sa mi páči. Možno by som mala opäť raz vyskúšať, minimálne dcére by som urobila radosť. Chcela som tým povedať: pekný recept pre tofumilov
julica
s tým maslom to je tak 90 percent vegan :)
kaatka
Ďakujem za komentáre. Julica, máš pravdu samozrejme, normálne rozmýšľam, že to zmažem. V ingredienciách nemám uvedené ale ja som ho dnes pri varení použila, tak som to v postupe aj tak napísala :) vegáni pekne bez masla!
vegetariankapp
A čo tak ghi. To je vlastne prepustené maslo a ja ho používam na takéto záležitosti bežne. Takže vegáni-vegetariáni s maslom ghi môžte. :D




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia