Foto: kaatka
Tento "čínsky" recept mi ulahodil zatiaľ najviac, preto som sa rozhodla prihodiť ho sem a inšpirovať, možno... Trošku som si ho upravila. inak čerpám z Zobraziť celý popisTento "čínsky" recept mi ulahodil zatiaľ najviac, preto som sa rozhodla prihodiť ho sem a inšpirovať, možno... Trošku som si ho upravila. inak čerpám z blogu Kuchařka ze Svatojánu
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
2 ks |
|
1/2 ks menšia |
|
1 ks (alebo červená paprika) |
|
1 ks väčší |
|
1 ČL mletý |
|
1 PL (alebo kukuričný škrob) |
|
2 ks |
|
|
|
|
|
3 PL |
|
100 ml |
|
|
Postup
-
1
Ako prvé si pred krájaním všetkých surovín naložím, pooblievam v sójovej omáčke nakrájané tofu. ja som nakrájala na menšie rezance.
- 2
Po nakrájaní zeleniny, si na panvici WOK tofu opražím, aby bol minimálne každý jeden kus aspoň z jednej strany dobre opečený. Tofu sa potom nerozpadávame ale dobre drží, pre mňa je aj chutnejšie. Tofu odložím do misy a vo Woku si spením pol PL masla a dolejem oliv.olej. Pridám cibuľu a do sklovita smažím.
- 3
Postupne pridávam kapustu, ktorú tiež do sklovita treba osmažiť, ďalej papriku a na jemno nakrájaný pór.
- 4
Po cca 3 min smažení všetkej zeleniny, pridáme lyžičku ml. zázvoru a opäť chvíľu premiešavame a dusíme.
- 5
Keď máme zeleninu krásne prevoňanú zázvorom, nalejeme 100 ml vína, zakryjeme a dusíme, kým nevyprchne aróma vína. Podávať je vhodné s jasmínovou ryžou, ja som pripravila basmati ale určite sa dá pripraviť k akejkoľvek ryži podľa chuti. Ešte aby som nezabudla, solím si pri jedení podľa chuti... Dobrú chuť a pekný deň :)
- 6
A takto to vyzerá v panvici po dokončení.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
ja pridavam este mrkvu a mungo klicky - kazdy co mu chuti alebo co je prave doma
Keď sa nakladá tofu do omáčky :)