Foto: citronik
Tento chutný recept varievala moja babička, ako mladá gazdinka som sa dnes doňho pustila aj ja. Je nenáročný na prípravu a aj suroviny.
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Uvarené a nastrúhané zemiaky zmiešame s múkou, vajíčkom a soľou. Vypracujeme cesto.
-
2
Z vypracovaného cesta si urobíme valec, ktorý rozdelíme na menšie "knedličky". Medzitým si postavíme vodu, v ktorej budeme knedličky vyvárať.
-
3
Do vriacej vody ponoríme knedličky, varíme až kým nevyplávajú na povrch, vtedy sú hotové. Uvarené knedličky dáme vychladnúť, Nakrájame si ich na menšie kúsky a opečieme spolu s cibuľkou na oleji/masti. Podľa chuti ešte dosolíme. Podávame s uhorkou, resp. my to máme radi so zaváranou kápiou. Dobrú chuť !
Diskusia k receptu