Foto: shukvacik
Nieje nad dobrý, čerstvý domáci langoš . Tak sa podelím s mojim receptom, ktorý ma ešte nikdy nesklamal a vždy každému chutili .
porcií
príprava
na 100 °C
Postup
-
1
Kvások - srdce dobrého langoša : - Do misky si dáme trochu teplej vody , droždie (ja dávam celé), ale stačí aj polovica, lyžička kryštálového cukru a dobre premiešame. - Misku prikryjeme a necháme vykysnúť kvások.
- 2
- Do hrnca (misky-kysky) si dáme 1 kg - múky, 3 lyžičky soli, 2 lyžice pochúťkovej smotany a vodu. - Všetko poriadne premiešame a vypracujeme cesto. - Keď máme dobre vypracované cesto, tak ho uložíme na teple miesto (kým nám pekne nevykysne).
- 3
- Sklenú podložku som si potrel olejom (nepoužíval som múku, tak som si nič nezašpinil). - Z vypracovaného cesta som urobil 15 bochníčkov, ktoré som potrel trocha olejom. - Bochníčky som prikryl igelitom a zakryl dekou na 20 minút.
- 4
- Bochníčky odokryjeme a po jednom tvarujeme a ťaháme langoše, ktoré pečieme na rozpálenom oleji (Olejom nešetriť! Langoš musí plávať).
- 5
Horúci langoš hneď potierame cesnakom. Cesnaková pasta: - Očistil som si hlavičku cesnaku , strúčiky som rozdrtil, pridal olivový olej a soľ (podľa chuti).
- 6
Hotové langoše si každý spravíme podľa svojho gusta :-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
- Je to tvoj názor, áno aj ja som langoše ukladal na servítky aby neboli také masne ( to už je každého vec, či to bude robiť alebo nie, preto som to tu ani nepísal )
- čo sa týka vody s cesnakom . . . mne osobne to nechutí , preto dávam namiesto vody trochu olivového oleja ( poprípade olivový olej a trocha vody )
Vodou natierané langoše mi pripomínajú víno, po našom vodnár. Vonia ako víno, ale víno to nieje. Šetrenie drahého cesnaku. Buď potrieť priamo cesnakom za horúca, alebo cesnak krátko rozmixovať v malej lyžičke oleja aby aj tie kusy cesnaku bolo vidieť. A na rande seďte k sebe chrbtom.:-)).
www.kupujlacno.sk/poznate-z-tv/drvic-a-struhadlo-na-cesna...
Akurát,že "kupuj lacno" :) mňa to stálo 0,87€ .Rozomelie to cesnak na kašu a keďže cesnak používam často-aj využijem.Súhlas s @rea1
supervecička..aj ja chcem za 0,87..kde mám popýtať..??
Autor sa neozýva, asi sa hanbí, že ho chcú adoptovať ?
*****
Tiež sa mi nepáčia kritické poznámky,čo a ako by bolo lepšie,bez odskusania receptu:-( je to prezentácia receptu zadávateľa ako sa osvedčila jemu.
@Milina , Ty máš vo svojej vizitke napísané, že sa rada inšpiruješ dobrými radami, ale z Tvojho prístupu to necítiť. Myslím, že sa neriadiš tým, čo si uviedla vo svojom profile.