Minitortičky z rolády fotorecept

dvorka - fotkadvorka, 25. januára 2015
Minitortičky z rolády (fotorecept)
Foto: dvorka

Chcela som pre mamku upiecť k narodeninám niečo netradičné a hlavne, čo by mi nevzalo veľa z môjho drahocenného času. Napadli ma minitortičky. Ak Zobraziť celý popisChcela som pre mamku upiecť k narodeninám niečo netradičné a hlavne, čo by mi nevzalo veľa z môjho drahocenného času. Napadli ma minitortičky. Ak máte svoj recept na roládu, môžeto ho použiť. Ak chcete vyskúšať môj, tak ho pridávam.

7
porcií
16 minút
na 170 °C

Suroviny

2 ks
3 PL
3 PL
4 PL
4 PL
1/2 ČL
štipka
 pikantý




Postup

  1. 1

    Ako prvé som si zapla rúru na 170°C aby sa vyhriala. Z bielkov a studenej vody som si vymiešala tuhú penu. Misku som obrátila hore dnom aby sa mi do nej nedostal vzduch. Žĺtka, cukor a horúcu vodu som vymiešala asi 5 minút na krásnu hustú penu na najvyšších otáčkach mixérom. Potom som už len pomaly na najnižších otáčkach primiešavala po lyžiciach múku s práškom do pečiva. Kto nemá špaldovú, môže byť klasická pšeničná. Nakoniec som už len stierkou vmiešala tuhý sneh. Cesto som naliala na plech s papierom na pečenie, rozotrela a dala piecť do vyhriatej rúry a piekla som 16 minút pri 170°C. Po upečení som cesto vyšupla na mokrú utierku a zrolovala.

    Minitortičky z rolády (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zrolované cesto som nechala na balkóne vychladiť, v polovici chladenia som ho otočila spodkom nahor, aby sa celá vychladila. Potom už nasledovalo rozbalenie, natretie džemom, posypala som kokosom, lebo som nemala orechy ktoré obvykle dávam. A znova som opatrne zrolovala, pričom som odlepovala papier na pečenie. Potom som niťou odkrajovala kúsky rolády.

    Minitortičky z rolády (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Kým roládky čakali na dokončenie, roztopila som si čokoládu do ktorej som pridala dva pomleté lístky mäty. Osladila som ju stéviou, nakoľko u nás majú radi sladkú čokoládu.

    Minitortičky z rolády (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Tortičky som poliala čokoládou, snažila som sa aj boky ponatierať a dala som na chvíľu stuhnúť. Nakoľko som mala bielkovú penu odloženú v sáčku na zdobenie v mrazničke, nemusela som si robiť novú. S touto už rozmrazenou polevou som si ozdobila jednotlivé kúsky. Potom som vykrajovátkom vykrojila čokoládu okolo tortičky a celú ju preniesla do papierového košíčka.

    Minitortičky z rolády (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Hotové, pripravené pre moju maminku :)

    Minitortičky z rolády (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

katka78
Taká jednoduchá roláda a ako sa dá pekne prezentovať :-)
havino
mne si dala myšlienku, pečiem mini tortičky, pracne vykrajujem, natieram,plním a zdobím a veru, máš dobrý nápad, roládu si naplním čím chcem, pokrájam a dozdobím, super a tú knihu mám aj ja, Ježiško mi doniesol :-)
jarbra
dakujem za tip, sikovne, mile ... mamicke prajem vsetko dobre k narodeninam hlavne pevne zdravie, uklada do KK, 5*
babkamt
z obyčajnej rolády si vykúzlila krásny zákusok.
pusta1
krásne, šikovné, milené, dobré.
*****




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia