Foto: dvorka
Chcela som pre mamku upiecť k narodeninám niečo netradičné a hlavne, čo by mi nevzalo veľa z môjho drahocenného času. Napadli ma minitortičky. Ak Zobraziť celý popisChcela som pre mamku upiecť k narodeninám niečo netradičné a hlavne, čo by mi nevzalo veľa z môjho drahocenného času. Napadli ma minitortičky. Ak máte svoj recept na roládu, môžeto ho použiť. Ak chcete vyskúšať môj, tak ho pridávam.
porcií
na 170 °C
Postup
-
1
Ako prvé som si zapla rúru na 170°C aby sa vyhriala. Z bielkov a studenej vody som si vymiešala tuhú penu. Misku som obrátila hore dnom aby sa mi do nej nedostal vzduch. Žĺtka, cukor a horúcu vodu som vymiešala asi 5 minút na krásnu hustú penu na najvyšších otáčkach mixérom. Potom som už len pomaly na najnižších otáčkach primiešavala po lyžiciach múku s práškom do pečiva. Kto nemá špaldovú, môže byť klasická pšeničná. Nakoniec som už len stierkou vmiešala tuhý sneh. Cesto som naliala na plech s papierom na pečenie, rozotrela a dala piecť do vyhriatej rúry a piekla som 16 minút pri 170°C. Po upečení som cesto vyšupla na mokrú utierku a zrolovala.
-
2
Zrolované cesto som nechala na balkóne vychladiť, v polovici chladenia som ho otočila spodkom nahor, aby sa celá vychladila. Potom už nasledovalo rozbalenie, natretie džemom, posypala som kokosom, lebo som nemala orechy ktoré obvykle dávam. A znova som opatrne zrolovala, pričom som odlepovala papier na pečenie. Potom som niťou odkrajovala kúsky rolády.
-
3
Kým roládky čakali na dokončenie, roztopila som si čokoládu do ktorej som pridala dva pomleté lístky mäty. Osladila som ju stéviou, nakoľko u nás majú radi sladkú čokoládu.
-
4
Tortičky som poliala čokoládou, snažila som sa aj boky ponatierať a dala som na chvíľu stuhnúť. Nakoľko som mala bielkovú penu odloženú v sáčku na zdobenie v mrazničke, nemusela som si robiť novú. S touto už rozmrazenou polevou som si ozdobila jednotlivé kúsky. Potom som vykrajovátkom vykrojila čokoládu okolo tortičky a celú ju preniesla do papierového košíčka.
-
5
Hotové, pripravené pre moju maminku :)
*****