Foto: rebeka14
Je to rýchly a jednoduchý recept na prípravu.Väčšinou používam sójové rezance. Má ho dokonca v obľube aj môj syn, ktorý má najradšej mäso.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Suroviny, ktoré budeme potrebovať. Je to len na ilustráciu. Závisí od množstva, koľko ideme robiť.
-
2
Sójové mäso namočíme do vriacej vody so soľou, alebo s malou kockou bujónu. Niekde som čítala, že keď ho chcete mať rýchlejšie pripravené treba mäso povariť. Ale na tento recept to nie je ono. Mäso necháme takto postáť minimálne hodinu, aby bolo mäkké. Môžeme použiť celý balík sójových rezancov, alebo ako sami uznáte za vhodné. Celý balík je asi tak pre štvorčlennú rodinu.
-
3
Medzitým si pripravíme vajíčka ,nastrúhame syr, ktorý pridáme do rozšľahaných vajíčok. Pridáme múku, podľa toho ako chceme mať husté cestičko. Ja zvyknem vajíčko nahradiť trochou mlieka.. Aby som ušetrila vajíčko. Na celý sáčok treba tak 4 -5 ks.
-
4
Do takto pripraveného cestíčka pridáme dobre vyžmýkané sójové rezance.
-
5
Všetko spolu zamiešame.
-
6
Na panvici si dobre rozohrejeme olej a postupne lyžicou pridávama rezance v cestíčku. Tak ako nám príde.
-
7
Vyprážame z oboch strán.
-
8
Po otočení si jednotlivé kúsky oddelíme,aby sa dobre prepiekli.
-
9
Podávame so zemiakovou kašou. Rezance pokvapkáme sójovou omáčkou. Najlepší je k tomu uhorková šalát...no chutný je aj mrkvový, alebo tatárska omáčka. Dobrú chuť!
Len prosba - nenazyvajte (nenazyvajME :-) ) _TO_ mesom. V mojom okoli -mozno aj inde- je na takyto sojovy vyrobok ak ho nazveme "mesom", alergicka vecsina ludi. A mozno aj preto ho odmietaju.
Chcem sa opýtať. Sojovú omáčku pridávaš až na tanieri, už do vypražených rezancov? Alebo ochutíš pri vyprážani ? Díky.
Zeby tam bolo napisane "meso", to som si zatial nevsimol. Mozno ale kupujem inu "znacku".
Recept som nekritizoval, vyskusam ho, mam tie sojove blbosticky :-) naozaj rad.
ALe uplne vazne som napisal, co pocujem okolo mna. Proste to uz dlhe roky nenazyvam mesom.
Ak bude cas, skusim zajtra.
pre motyka....tu sójovú omáčku môžeš pridať aj predtým,keď to vyžmýkaš....podľa toho nakoľko obľubuješ sójovku........ako chceš....ja to dávam väčšinou po vypražení.....
A trochu som pozmenil Vas recept - do toho cesticka som pridal trochu stiplaveho suseneho chilli. Chilli mierne zmenilo farbu a cele to dostalo slaby stiplavy "chvostik".
@rebeka - ale ved mate pravdu, je to zauzivane. Tak nech to vola kto ako chce. Ako chovorievam - nech si kazdy hovori tak, ako mu zobak narastol :-). Nakoniec - je jedno ako sa to vola. Dolezite je, ze chuti.