Sójové mäso v syrovom cestíčku fotorecept

rebeka14 - fotkarebeka14, 28. januára 2015
Sójové mäso v syrovom cestíčku (fotorecept)
Foto: rebeka14

Je to rýchly a jednoduchý recept na prípravu.Väčšinou používam sójové rezance. Má ho dokonca v obľube aj môj syn, ktorý má najradšej mäso.

4
porcie
75 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

bal. bal.
3-4 ks
100 g na strúhanie
4-5 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Suroviny, ktoré budeme potrebovať. Je to len na ilustráciu. Závisí od množstva, koľko ideme robiť.

    Sójové mäso v syrovom cestíčku (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Sójové mäso namočíme do vriacej vody so soľou, alebo s malou kockou bujónu. Niekde som čítala, že keď ho chcete mať rýchlejšie pripravené treba mäso povariť. Ale na tento recept to nie je ono. Mäso necháme takto postáť minimálne hodinu, aby bolo mäkké. Môžeme použiť celý balík sójových rezancov, alebo ako sami uznáte za vhodné. Celý balík je asi tak pre štvorčlennú rodinu.

    Sójové mäso v syrovom cestíčku (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Medzitým si pripravíme vajíčka ,nastrúhame syr, ktorý pridáme do rozšľahaných vajíčok. Pridáme múku, podľa toho ako chceme mať husté cestičko. Ja zvyknem vajíčko nahradiť trochou mlieka.. Aby som ušetrila vajíčko. Na celý sáčok treba tak 4 -5 ks.

    Sójové mäso v syrovom cestíčku (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do takto pripraveného cestíčka pridáme dobre vyžmýkané sójové rezance.

    Sójové mäso v syrovom cestíčku (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Všetko spolu zamiešame.

    Sójové mäso v syrovom cestíčku (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na panvici si dobre rozohrejeme olej a postupne lyžicou pridávama rezance v cestíčku. Tak ako nám príde.

    Sójové mäso v syrovom cestíčku (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Vyprážame z oboch strán.

    Sójové mäso v syrovom cestíčku (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Po otočení si jednotlivé kúsky oddelíme,aby sa dobre prepiekli.

    Sójové mäso v syrovom cestíčku (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Podávame so zemiakovou kašou. Rezance pokvapkáme sójovou omáčkou. Najlepší je k tomu uhorková šalát...no chutný je aj mrkvový, alebo tatárska omáčka. Dobrú chuť!

    Sójové mäso v syrovom cestíčku (fotorecept) - obrázok 9
Recept je zaradený do kategórií:
Bezmäsité jedlá, Hlavné jedlá, Lacné jedlá, Vyprážané

Diskusia k receptu

používateľ nemá avatar
plk
plk
Vyprazane ja "nemusim" (doslova - nemam rad) ale toto skusim.

Len prosba - nenazyvajte (nenazyvajME :-) ) _TO_ mesom. V mojom okoli -mozno aj inde- je na takyto sojovy vyrobok ak ho nazveme "mesom", alergicka vecsina ludi. A mozno aj preto ho odmietaju.
rebeka14
no tak ako to nazvať,ked to je aj na sáčku písané...ale v poriadku....inak ja tiež vyprážané nemusím....toto robím pre rodinu
motyka
doposiaľ som používala sojové mäso len na segedínsky guľáš, alebo do fašírky - drť - v kombinácii s bravčovinou. Toto určite vyskúšam. To cestíčko určite zmení chuť k lepšiemu. Výborný nápad.......
Chcem sa opýtať. Sojovú omáčku pridávaš až na tanieri, už do vypražených rezancov? Alebo ochutíš pri vyprážani ? Díky.
používateľ nemá avatar
plk
plk
@rebeka14 - kupujem ho casto a je tam napisane - sojove rezance/platky a este mavaju cosi ako "drt" (take tie male kusky, ale to nekupujem).
Zeby tam bolo napisane "meso", to som si zatial nevsimol. Mozno ale kupujem inu "znacku".

Recept som nekritizoval, vyskusam ho, mam tie sojove blbosticky :-) naozaj rad.
ALe uplne vazne som napisal, co pocujem okolo mna. Proste to uz dlhe roky nenazyvam mesom.
používateľ nemá avatar
plk
plk
jaj... a zabudol som napisat - ja tie "rezance" zvyknem zo 10 minut prevarit. Ale tentokrat skusim podla Vasho recepisu :-).

Ak bude cas, skusim zajtra.
rebeka14
Ja to neberiem ako kritiku..asi je to tak zaužívané ten názvo ako sojové mäso....aj tu je kopec receptov pod tým názvom...a áno je pravda,že s mäsom to nemá nič spoločné...
pre motyka....tu sójovú omáčku môžeš pridať aj predtým,keď to vyžmýkaš....podľa toho nakoľko obľubuješ sójovku........ako chceš....ja to dávam väčšinou po vypražení.....
používateľ nemá avatar
plk
plk
No... vcera bol cas :-). Je to naozaj dobre (aj bez toho predvarania). Bude SA robit castejsie. Aj ked, ako som pisal, vyprazane nemam velmi v oblube.
A trochu som pozmenil Vas recept - do toho cesticka som pridal trochu stiplaveho suseneho chilli. Chilli mierne zmenilo farbu a cele to dostalo slaby stiplavy "chvostik".

@rebeka - ale ved mate pravdu, je to zauzivane. Tak nech to vola kto ako chce. Ako chovorievam - nech si kazdy hovori tak, ako mu zobak narastol :-). Nakoniec - je jedno ako sa to vola. Dolezite je, ze chuti.
rebeka14
tak to som rada,že ten recept aj ked pikantnejši chutill.....to je tak pre mužov.....ja to jedávam menej,lebo sa snažím stravovať inak.....občas človek,ale aj zhreší..ako sa hovorí.....