Loptičková polievka

tvvarecha - fotkaTV Varecha, 15. septembra 2021     Dĺžka videa: 3 minúty 22 sekúnd.

Foto a video: TV Varecha

Tentokrát nám Jozef Mak a Naďa Lazarová pripravili výdatnú zeleninovú polievku s mäsovými guľkami, ktorá zahreje, zasýti a skvelo chutí.

Suroviny

250 g mleté
250 g mleté
2 ks
5 PL (alebo smotana)
1 vrecko
1/2 ks
2 ks vačšie
1 ks
2 ks
1 ks
1 hrubší plátok

Postup

  1. 1

    Ryžu vo varnom vrecúšku uvaríme podľa návodu na obale. Cibuľu nakrájame na drobno a na panvici s olejom dozlatista opražíme.

  2. 2

    K mletému mäsu pridáme vajce, opraženú cibuľu, saturejku, nasekanú petržlenovú vňať, mletú červenou paprikou, mleté čierne korenie a soľ. Dobre premiešame a na záver pridáme a zapracujeme uvarenú ryžu. Z pripravenej zmesi vytvarujeme guľky.

  3. 3

    V hrnci na oleji orestujeme jednu nahrubo nastrúhanú mrkvu. Po chvíli pridáme na kolieska nakrájanú druhú mrkvu, na malé kocky nakrájanú papriku, zeler, kaleráb a paradajky. Zeleninu orestujeme, zalejeme vodou a privedieme k varu.

  4. 4

    Do vriacej polievky vložíme mäsové guľky a ďalej varíme. Keď budú guľky uvarené, do polievky pridáme vajce rozmiešané s jogurtom.




Diskusia k pôvodnému textovému receptu

Komentáre k receptu
Vymazať
V rozpise je aj biely jogurt, ale v popise prace sa nespomína. ??? Mozno video napovie viac, ale som si ho nepustila. :-(
Preco je 2x 250 g mleté mäso? Jedno nemusi byt bravcové? Alebo je to omyl?
Vymazať
@marienka44 (16.9.2021 13:39)

V recepte sa používa 250 g bravčového a 250 g hovädzieho mäsa (upresnili sme v surovinách). Použitie jogurtu je uvedené v bode 4. pracovného postupu.