
Dhal z fazule mungo s listovým špenátom
Dhal je úžasné strukovinové jedlo. Varí sa často z lúpanej fazule mungo ako očistné jedlo....

Pralinky v štýle dubajskej čokolády
Rezančeky kadayif môžeme vyrobiť aj z kúpeného filo cesta, ktoré natenko nakrájame a upečieme na plechu...

Pasta alla Norma (cestoviny s paradajkovou omáčkou a baklažánom)
Jedna zo sicílskych kulinárskych klasík....

Lambeth torta
Prvé torty kedysi boli zdobené maslovým krémom a preto je vintage technika, ktorú dnes celý svet pozná pod názvom lambeth, návratom do starých čias....

Výborné vyprážané agátové kvety
Vyprážané agátové kvety si vychutnáte len raz do roka, keď v našich hájoch a na okraji lesov kvitnú voňavé agáty....

Tart v štýle dubajskej čokolády
Pri príprave receptu je hlavne dôležité nezaspať, kým sa pečie korpus. Inak by sa tam nemalo nič pokaziť....

Banánový chlebík podľa moderátorky Katky Brychtovej
Dcéra obľúbenej moderátorky má odmalička rada banány aj čokoládu a tieto dve ingrediencie sa v tomto banánovom...

Kórejský šalát z mungo výhonkov
Mungo výhonky dôkladne prepláchneme pod prúdom studenej vody. V kastróle privedieme do varu osolenú vodu, vložíme...

Divina špikovaná koreňovou zeleninou
Mrkvu a zeler ošúpeme a nakrájame na tenké hranolčeky, ktoré sa dajú pripevniť do špikovacej ihly....

Falafel z fazule mungo na chlebovej placke
Falafel, čo je akási vegetariánska verzia fašírok, sa tradične pripravuje z cícera, ale lahodný bude aj z fazule mungo....

Koláč Tres Leches
Tento koláč síce pochádza z Južnej Ameriky, ale je mimoriadne obľúbený aj kanárskom ostrove Tenerife....

Tyčinky z dubajskej čokolády
"Moja dubajská čokoláda určite nie je príliš sladká, čo ocenili všetci, ktorí si na nej...

Čerešňová štrúdľa
Túto štrúdľu Katka Brychtová ochutnala počas nakrúcania Naj dedinka Slovenska.

Kefírový koláč pečený vo forme na srnčí chrbát
Keď budete popíjať kefír, vyskúšajte vliať jeden pohárik do cesta na koláč. Bude rovnako svieži...

Jogurtové minibábovky s kakaom
Perfektný hustý smotanový jogurt kakaové bábovčičky krásne zvláčni. Hneď sa do nich zahryznite, pochopíte, ...

Šalát z naklíčenej fazule mungo s mangom
Neuveriteľne šťavnatá zmes klíčkov a sladkého ovocia je to najlepšie, čo si môžeme v jarnom období...

Krehký obrátený šalotkový koláč
Famózny koláč s paradajkovo-rukolovým šalátom, vhodný aj na večeru.

Ovocné tartaletky
Fantastické tartaletky od víťaza štvrtej série cukrárskej šou Pečie celé Slovensko, Pavla Nikova.

Základný recept na krehké cesto
Príprava krehkého cesta je veľmi jednoduchá, ale musíte dodržať pár pravidiel, aby bolo skutočne krehké...

Jarné rizoto s hráškom a bylinkovým olejom
Toto rizoto je skvelým spojením chutí aj štruktúr.

Mrkvová torta podľa Katky Brychtovej
Na mrkvovú tortu som spočiatku hľadela s nedôverou. Dá sa vôbec urobiť dobrá torta zo zeleniny? Veru áno!...

Čučoriedkové rezy s bielou čokoládou a kyslou smotanou
Vynikajúci zákusok od víťaza štvrtej série cukrárskej šou Pečie celé Slovensko, Pavla Nikova.

Omáčka mojo rocho (červená omáčka)
Studená omáčka mojo rocho sa podáva na španielskom ostrove Tenerife k zemiakom papas arrugadas.

Omáčka mojo verde (zelená omáčka)
Omáčka mojo verde sa na ostrove večnej jari - Tenerife, servíruje k zemiakom vareným v šupke...

Papas arrugadas - varené zemiaky z ostrova Tenerife
Toto je to jedna z najtypickejších špecialít, aké môžete ochutnať na španielskom ostrove Tenerife. Papas...

Nátierka z pečenej mrkvy s gréckym jogurtom
Tepelne spracovaná mrkva má jemnú, ľahko sladkastú chuť. Hustý grécky jogurt jej dodá svieži nádych....