Recepty, kde je vňať
Hubovo–zemiaková polievka
Koreňovú zeleninu očistíme, pokrájame na kolieska a opražíme spolu s očistenými a pokrájanými hubami na masti,...
Hubová polievka s krúpami
Čerstvé huby očistíme a pokrájame, sušené huby vopred namočíme do studenej vody.
Vyprážaná makrela v cestíčku s ovsenými vločkami
Makrelu rozdelíme na porcie. Každý kus obalíme v múke. Filé ponoríme do vymiešaných vajec a...
Placky s údeným lososom
Očistené zemiaky postrúhame, dáme ich do misky, trochu osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, ...
Šťuka na šumivom víne
Na kolieska nakrájanú mrkvu a cibuľu podusíme vo veľkom hrnci na polovici masla, osolíme a okoreníme....
Zubáč s klobásovou plnkou
Zubáča zbavíme šupín a žiaber, vypitveme ho, dôkladne poumývame a vytrieme dosucha. Nožom urobíme...
Pečený kapor s tvrdým syrom
Do ohňovzdornej misy naukladáme plátky slaniny, potom dáme osoleného kapra a pečieme ho v rúre asi...
Kapor na zelenine
Kapra očistíme, umyjeme, zbavíme hlavy a naplníme 2 očistenými a na kolieska nakrájanými cibuľami a...
Stratená ryba
Do rajnice dáme mlieko, pridáme korenie, bobkové listy a na štvrtiny pokrájanú cibuľu. Keď...
Rybie filé s banánmi
Rybie filé umyjeme, pokrájame na plátky, pokvapkáme citrónovou šťavou, osolíme, obalíme múkou a...
Sekaná z rybieho filé
Vykostené filé pomelieme na mäsovom mlynčeku, osolíme, okoreníme, pridáme vajcia, rozotrený cesnak a...
Studený šalát z rybieho filé
Filé nakrájame na kocky, pokvapkáme citrónom a necháme aspoň pol hodiny odležať. Nadrobno nakrájanú zeleninu...
Šalát s údenou rybou
Varené zemiaky, údenú rybu, uhorky a rajčiny narežeme na malé kocky, pridáme 2 kl...
Grilovaná zmes zeleniny s cesnakovým dressingom
Hlavičky cesnaku prekrojíme na polovice, baklažán nakrájame na trojcentimetrové plátky.
Grilované hlivy
Klobúčiky hlivy nasucho očistíme, na dno pekáča položíme po 2 plátky slaniny a dáme pod gril...
Maďarský štipľavý zeleninový šalát so salámou
Očistenú a umytú fazuľku
pokrájame na kúsky dlhé asi
1, 5 cm, rajčiakovú papriku
a rajčiaky rozštvrtíme, cibuľu
pokrájame...
Maďarské zemiaky s lečom
Cibuľu nakrájame najemno
a speníme na masti. Pridáme
papriku, urestujeme
a pridáme olúpané zemiaky
nakrájané na kocky.
Filé zo zubáča na maďarský spôsob
Z očisteného, vypitvaného,
vykosteného a umytého
zubáča nakrájame fi lé, 180
g na porciu.
Zemiakovo– zeleninová polievka
Zemiaky, zeler, mrkvu
a pór očistíme a nadrobno
pokrájame.
Domáci morčací hamburger
V sklenenej miske zmiešame mleté morčacie mäso, vajce, koreniny, soľ, šľahačku, horčicu,...
Slepačia polievka Ujházy
Do veľkého hrnca dáme očistenú,
vypitvanú sliepku aj
s drobkami, ale bez pečene,
pridáme hovädzie mäso, ...
Cestoviny s cottage syrom
Do servírovacej misy nasypeme
scedené, prepláchnuté
a dobre odkvapkané cestoviny - slimáčiky,
pridáme malé paradajky
nakrájané na kolieska
a 2...
Kolienka s párkami
Pór očistíme, pokrájame,
opražíme na oleji, pridáme
paradajkový pretlak, pokrájané
párky, pretlačený cesnak
a dusíme asi...
Cestoviny s hlivou
Nadrobno nakrájanú cibuľu
speníme na oleji, pridáme očistenú,
umytú a nakrájanú hlivu
ustricovú a spolu dusíme, kým
sa...
Zapečené makaróny s fazuľou
Makaróny uvaríme v mierne
osolenej vode a scedíme ich.
Fazuľu namočíme na 12 hodín
do studenej vody, vodu...
Špagety so smotanovo– kôprovou omáčkou
Vo veľkom hrnci necháme
zovrieť vodu, ktorú osolíme.
Pridáme špagety, uvaríme
ich do polotuha a scedíme.
Scedené...
Bylinkové rezance
Rezance uvaríme podľa
návodu na obale. Cibuľu
pokrájame na kocky a jemne
podusíme na PL vody.
Zapekané cestoviny plnené mäsom
Mušle uvaríme podľa
návodu, scedíme, pokvapkáme
olejom a odložíme
na teplé miesto. Mäso umyjeme,
osušíme a nakrájame
na...
Plnené cannelloni
Kuracie mäso nakrájame
na malé kocky.
orestujeme ho na olivovom
oleji.
Tresčie závitky na diabolský spôsob
V miske zmiešame horčicu,
trocha korenia, posekanú
petržlenovú vňať a sardely,
ktoré sme najskôr vykostili
a prelisovali...

Hubovo–zemiaková polievka
Koreňovú zeleninu očistíme, pokrájame na kolieska a opražíme spolu s očistenými a pokrájanými hubami na masti,...

Hubová polievka s krúpami
Čerstvé huby očistíme a pokrájame, sušené huby vopred namočíme do studenej vody.

Vyprážaná makrela v cestíčku s ovsenými vločkami
Makrelu rozdelíme na porcie. Každý kus obalíme v múke. Filé ponoríme do vymiešaných vajec a...

Placky s údeným lososom
Očistené zemiaky postrúhame, dáme ich do misky, trochu osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, ...

Šťuka na šumivom víne
Na kolieska nakrájanú mrkvu a cibuľu podusíme vo veľkom hrnci na polovici masla, osolíme a okoreníme....

Zubáč s klobásovou plnkou
Zubáča zbavíme šupín a žiaber, vypitveme ho, dôkladne poumývame a vytrieme dosucha. Nožom urobíme...

Pečený kapor s tvrdým syrom
Do ohňovzdornej misy naukladáme plátky slaniny, potom dáme osoleného kapra a pečieme ho v rúre asi...

Kapor na zelenine
Kapra očistíme, umyjeme, zbavíme hlavy a naplníme 2 očistenými a na kolieska nakrájanými cibuľami a...

Stratená ryba
Do rajnice dáme mlieko, pridáme korenie, bobkové listy a na štvrtiny pokrájanú cibuľu. Keď...

Rybie filé s banánmi
Rybie filé umyjeme, pokrájame na plátky, pokvapkáme citrónovou šťavou, osolíme, obalíme múkou a...

Sekaná z rybieho filé
Vykostené filé pomelieme na mäsovom mlynčeku, osolíme, okoreníme, pridáme vajcia, rozotrený cesnak a...

Studený šalát z rybieho filé
Filé nakrájame na kocky, pokvapkáme citrónom a necháme aspoň pol hodiny odležať. Nadrobno nakrájanú zeleninu...

Šalát s údenou rybou
Varené zemiaky, údenú rybu, uhorky a rajčiny narežeme na malé kocky, pridáme 2 kl...

Grilovaná zmes zeleniny s cesnakovým dressingom
Hlavičky cesnaku prekrojíme na polovice, baklažán nakrájame na trojcentimetrové plátky.

Grilované hlivy
Klobúčiky hlivy nasucho očistíme, na dno pekáča položíme po 2 plátky slaniny a dáme pod gril...

Maďarský štipľavý zeleninový šalát so salámou
Očistenú a umytú fazuľku pokrájame na kúsky dlhé asi 1, 5 cm, rajčiakovú papriku a rajčiaky rozštvrtíme, cibuľu pokrájame...

Maďarské zemiaky s lečom
Cibuľu nakrájame najemno a speníme na masti. Pridáme papriku, urestujeme a pridáme olúpané zemiaky nakrájané na kocky.

Filé zo zubáča na maďarský spôsob
Z očisteného, vypitvaného, vykosteného a umytého zubáča nakrájame fi lé, 180 g na porciu.

Zemiakovo– zeleninová polievka
Zemiaky, zeler, mrkvu a pór očistíme a nadrobno pokrájame.

Domáci morčací hamburger
V sklenenej miske zmiešame mleté morčacie mäso, vajce, koreniny, soľ, šľahačku, horčicu,...

Slepačia polievka Ujházy
Do veľkého hrnca dáme očistenú, vypitvanú sliepku aj s drobkami, ale bez pečene, pridáme hovädzie mäso, ...

Cestoviny s cottage syrom
Do servírovacej misy nasypeme scedené, prepláchnuté a dobre odkvapkané cestoviny - slimáčiky, pridáme malé paradajky nakrájané na kolieska a 2...

Kolienka s párkami
Pór očistíme, pokrájame, opražíme na oleji, pridáme paradajkový pretlak, pokrájané párky, pretlačený cesnak a dusíme asi...

Cestoviny s hlivou
Nadrobno nakrájanú cibuľu speníme na oleji, pridáme očistenú, umytú a nakrájanú hlivu ustricovú a spolu dusíme, kým sa...

Zapečené makaróny s fazuľou
Makaróny uvaríme v mierne osolenej vode a scedíme ich. Fazuľu namočíme na 12 hodín do studenej vody, vodu...

Špagety so smotanovo– kôprovou omáčkou
Vo veľkom hrnci necháme zovrieť vodu, ktorú osolíme. Pridáme špagety, uvaríme ich do polotuha a scedíme. Scedené...

Bylinkové rezance
Rezance uvaríme podľa návodu na obale. Cibuľu pokrájame na kocky a jemne podusíme na PL vody.

Zapekané cestoviny plnené mäsom
Mušle uvaríme podľa návodu, scedíme, pokvapkáme olejom a odložíme na teplé miesto. Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na...

Plnené cannelloni
Kuracie mäso nakrájame na malé kocky. orestujeme ho na olivovom oleji.

Tresčie závitky na diabolský spôsob
V miske zmiešame horčicu, trocha korenia, posekanú petržlenovú vňať a sardely, ktoré sme najskôr vykostili a prelisovali...