Špagety so smotanovo– kôprovou omáčkou

redakcia - fotkaredakcia, 18. júla 2009

Suroviny

500 g
50 g
2 strúčiky
2 KL
350 g
150 ml




Postup

  1. 1

    Vo veľkom hrnci necháme zovrieť vodu, ktorú osolíme. Pridáme špagety, uvaríme ich do polotuha a scedíme. Scedené špagety preložíme do hrnca alebo väčšej misy a pokvapkáme troškou olivového oleja.

  2. 2

    Na panvici rozpustíme maslo a opražíme na ňom najemno nasekanú cibuľu a cesnak. Ochutíme posekaným kôprom, premiešame a po 5 minútach pridáme na plátky pokrájané očistené šampiňóny. Dusíme ďalších 5 až 10 minút.

  3. 3

    Nakoniec primiešame smotanu, podľa chuti osolíme a okoreníme.

  4. 4

    Špagety rozdelíme do nahriatych tanierov a polejeme omáčkou.

  5. 5

    Podávame ozdobené kôprovou vňaťou. Netradičnou, ale vhodnou prílohou je hlávkový šalát.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia