Víno

Recepty, kde je víno

prazdny

Špargľa s vajcami na francúzsky spôsob

Bezmäsité jedlá

Žĺtky a bielky natvrdo uvarených vajec osobitne nadrobno nakrájame.

prazdny

Rebarborový kompót s bielym vínom

Dezerty

Rebarboru olúpeme, umyjeme a nakrájame na kúsky asi 3 cm veľké. Zalejeme bielym vínom a...

prazdny

Zapekaná zelenina

Bezmäsité jedlá

Rúru zohrejeme na 180 °C. Pekáč s rozmermi 15 x 25 cm vymastíme roztopeným olejom alebo...

prazdny

Tuniakový šalát

Šaláty

Na dobre rozohriatom oleji osmažíme nakrájanú cibuľku, pridáme petržlenovú vňať, paradajky, portské víno a...

prazdny

Jarabice po burgundsky

Hlavné jedlá

Jarabice najskôr očistíme a vypitveme. Rozpolíme ich a na masle opečieme.

prazdny

Divá kačica na víne

Hlavné jedlá

Slaninu pokrájame, dáme ju do kastróla a vyškvaríme. Pridáme polovicu masla. Rozporciovanú kačicu osolíme,...

prazdny

Srnčie predné mäso

Hlavné jedlá

Mäso pokrájame na stredne veľké kúsky a osolíme. Cibuľky dáme variť do vody na 10 minút....

prazdny

Plnený králik

Hlavné jedlá

Šampiňóny s petržlenovou vňaťou podusíme na masle.

prazdny

Králik po provensálsky

Hlavné jedlá

Králika rozporciujeme, osolíme a prešpikujeme slaninou. Na masle ho z oboch strán opečieme.

prazdny

Kozie alebo jahňacie mäso na karí (Colombo De Cabri)

Hlavné jedlá

Tvrdé mango rozkrojíme na kúsky, kozie alebo jahňacie mäso, cibuľu, cesnak, zemiaky, ...

prazdny

Kohút na víne

Kuracie mäso

Kohúta vložíme do hlbšieho a širšieho hrnca, pridáme očistenú, na väčšie kúsky nakrájanú koreňovú zeleninu,...

prazdny

Kurča na provensálsky spôsob

Kuracie mäso

Kurča očistíme, rozštvrtíme a na oleji narýchlo opečieme. Potom ho podlejeme bielym vínom a pridáme...

prazdny

Bourguignon

Hovädzie mäso

Mäso (hovädzie, alebo jahňacie) nakrájame na väčšie kocky, mrkvu a cibuľu na kolieska. Všetko...

prazdny

Polievka z úhora

Polievky

Očisteného, vypitvaného a umytého úhora nakrájame na malé kúsky.

prazdny

Francúzska polievka s cibuľou

Polievky

Cibuľu pokrájame na hrubšie kolieska alebo mesiačiky. Prudko ju opečieme na masti. Potom ju zalejeme...

prazdny

Losos v lístkovom ceste

Hlavné jedlá

Mrkvu a pór nakrájame na veľmi tenké a dlhé rezance, krátko povaríme v osolenej vode a...

prazdny

Treska na neapolský spôsob

Hlavné jedlá

Z rozmrazenej, očistenej, umytej, osušenej tresky (filé) nakrájame kúsky, 200 g na porciu....

prazdny

Losos s citrónovou omáčkou

Hlavné jedlá

V miske vyšľaháme žĺtky. Dáme ich nad paru a za stáleho šľahania prilejeme postupne 150 ml...

prazdny

Šťuka na hubách

Hlavné jedlá

Rybu očistíme a nakrájame na porcie, osolíme, okoreníme, pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme 5...

prazdny

Dusená ryba na hrozienkach

Hlavné jedlá

Do hrnca dáme umyté plátky ryby a pokvapkáme ich citrónovou šťavou a worcesterskou omáčkou. Cibuľu a...

prazdny

Pečené rybie filety so zemiakmi

Hlavné jedlá

Zemiaky aj rajčiny nakrájame na krúžky, polovicu zemiakov si dáme na dno pekáča, ochutíme soľou,...

prazdny

Pstruh podľa Hemingwaya

Hlavné jedlá

Vypitvané pstruhy osušíme, osolíme, okoreníme a z oboch strán ich na veľmi horúcom masle opražíme....

prazdny

Hydinový šalát so sójovými klíčkami

Šaláty

Morčacie prsia nakrájame na pásiky a dáme do misky. Pridáme víno, sójovú omáčku, maizenu...

prazdny

Pikantný kapor

Hlavné jedlá

Očisteného kapra osušíme, pokrájame na porcie, osolíme, zľahka obalíme múkou a na oleji z...

prazdny

Losos po grécky

Hlavné jedlá

Ryby pokvapkáme citrónom, osolíme, okoreníme a prudko opečieme z oboch strán na oleji do červena....

prazdny

Kapor so šalviou

Hlavné jedlá

Očisteného a vykosteného kapra nakrájame na prúžky, osolíme, pridáme šalviu a zázvor, obalíme v...

prazdny

Francúzska polievka s cibuľou

Bezmäsité jedlá

Cibuľu pokrájame na hrubšie kolieska alebo mesiačiky. Prudko ju opečieme na masti. Potom ju zalejeme...

prazdny

Filé z morského jazyka v paradajkovej omáčke

Hlavné jedlá

Filé umyjeme pod tečúcou vodou, osušíme, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a marinujeme citrónovou...