Treska na neapolský spôsob

redakcia - fotkaredakcia, 2. júla 2009

Suroviny

1 kg
1 KL
2 PL
250 ml
2 strúčiky
60 g




Postup

  1. 1

    Z rozmrazenej, očistenej, umytej, osušenej tresky (filé) nakrájame kúsky, 200 g na porciu. Jednotlivé kúsky osolíme a necháme odležať. Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme v múke obalenú rybu, z obidvoch strán mierne opečieme a zalejeme vínom. Pridáme mleté čierne korenie, prelisovaný cesnak a pod pokrievkou dusíme domäkka.

  2. 2

    Udusenú rybu vyberieme, šťavu precedíme, podľa potreby dolejeme rybím vývarom, pridáme nakrájané a olúpané mandle, krátko povaríme a podľa potreby dochutíme soľou a citrónovou šťavou

  3. 3

    Porciu ryby položíme na tanier a polejeme šťavou s vložkou mandlí. Vhodnou prílohou sú rôzne druhy varených cestovín.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia