Losos s citrónovou omáčkou

redakcia - fotkaRedakcia, 2. júla 2009 14:32
Ďalšie recepty »

Suroviny

TIP: Internetová televízia o varení - TV Varecha

Postup prípravy

  1. 1

    V miske vyšľaháme žĺtky. Dáme ich nad paru a za stáleho šľahania prilejeme postupne 150 ml bieleho vína. Šľaháme do zhustnutia. Primiešame 3/4 vlažného masla, ochutíme soľou, citrónovou šťavou a pridáme trocha kurkumy. Omáčka je hotová.

  2. 2

    Špargľu očistíme a na pare uvaríme do mäkka. Lososa opečieme na zvyšnom masle, pridáme do panvice zvyšné víno, osolíme, prikryjeme pokrievkou a dusíme do mäkka.

  3. 3

    Hotové plátky lososa dáme na tanier, prelejeme pripravenou omáčkou, ozdobíme plátkom citróna a podávame s opečenými zemiakmi.

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist