Postup
-
1
V miske vyšľaháme žĺtky. Dáme ich nad paru a za stáleho šľahania prilejeme postupne 150 ml bieleho vína. Šľaháme do zhustnutia. Primiešame 3/4 vlažného masla, ochutíme soľou, citrónovou šťavou a pridáme trocha kurkumy. Omáčka je hotová.
- 2
Špargľu očistíme a na pare uvaríme do mäkka. Lososa opečieme na zvyšnom masle, pridáme do panvice zvyšné víno, osolíme, prikryjeme pokrievkou a dusíme do mäkka.
- 3
Hotové plátky lososa dáme na tanier, prelejeme pripravenou omáčkou, ozdobíme plátkom citróna a podávame s opečenými zemiakmi.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu