Losos s citrónovou omáčkou

redakcia - fotkaredakcia, 2. júla 2009

Suroviny

4 filety
2 ks
60 g
4 ks
300 ml




Postup

  1. 1

    V miske vyšľaháme žĺtky. Dáme ich nad paru a za stáleho šľahania prilejeme postupne 150 ml bieleho vína. Šľaháme do zhustnutia. Primiešame 3/4 vlažného masla, ochutíme soľou, citrónovou šťavou a pridáme trocha kurkumy. Omáčka je hotová.

  2. 2

    Špargľu očistíme a na pare uvaríme do mäkka. Lososa opečieme na zvyšnom masle, pridáme do panvice zvyšné víno, osolíme, prikryjeme pokrievkou a dusíme do mäkka.

  3. 3

    Hotové plátky lososa dáme na tanier, prelejeme pripravenou omáčkou, ozdobíme plátkom citróna a podávame s opečenými zemiakmi.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia