Losos v lístkovom ceste

redakcia - fotkaredakcia, 2. júla 2009

Suroviny

200 g/osoba
3 ks
500 g
150 g
500 g
200 ml
100 ml
200 ml




Postup

  1. 1

    Mrkvu a pór nakrájame na veľmi tenké a dlhé rezance, krátko povaríme v osolenej vode a scedíme.

  2. 2

    Na panvici rozpustíme maslo, pridáme mrkvu a pór, štipku šafranu a opečieme do zlatista.

  3. 3

    Vyvaľkáme cesto, poukladáme naň vychladnutú zeleninu, na ňu položíme umytú, vykostenú a z kože stiahnutú rybu vcelku, posolíme, okoreníme, pokvapkáme citrónom po celej dĺžke a preložíme pásikom z topeného syra. Celú rybu zakryjeme osušeným špenátom.

  4. 4

    Prehneme druhú polovicu cesta, odkrojíme zbytočné okraje, dobre pritlačíme spoje a dáme na vymastený plech. Z ostatného cesta narobíme mriežky, potrieme rozšľahaným vajcom a posypeme bielym sezamom.

  5. 5

    Pečieme do zlatista pri teplote 220 °C.

  6. 6

    Omáčka: dáme variť vývar s vínom, varom ho zredukujeme na 2/3 a pomaly pridávame smotanu. Necháme povariť. Dochutíme soľou a posekaným kôprom. Kôpor sa už nesmie variť, aby nezosivel.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia