Postup
-
1
Mrkvu a pór nakrájame na veľmi tenké a dlhé rezance, krátko povaríme v osolenej vode a scedíme.
- 2
Na panvici rozpustíme maslo, pridáme mrkvu a pór, štipku šafranu a opečieme do zlatista.
- 3
Vyvaľkáme cesto, poukladáme naň vychladnutú zeleninu, na ňu položíme umytú, vykostenú a z kože stiahnutú rybu vcelku, posolíme, okoreníme, pokvapkáme citrónom po celej dĺžke a preložíme pásikom z topeného syra. Celú rybu zakryjeme osušeným špenátom.
- 4
Prehneme druhú polovicu cesta, odkrojíme zbytočné okraje, dobre pritlačíme spoje a dáme na vymastený plech. Z ostatného cesta narobíme mriežky, potrieme rozšľahaným vajcom a posypeme bielym sezamom.
- 5
Pečieme do zlatista pri teplote 220 °C.
- 6
Omáčka: dáme variť vývar s vínom, varom ho zredukujeme na 2/3 a pomaly pridávame smotanu. Necháme povariť. Dochutíme soľou a posekaným kôprom. Kôpor sa už nesmie variť, aby nezosivel.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu