Recepty, kde je soľ
Mletý steak s korenistou omáčkou
Polovicu očistenej cibule
pokrájame na kocky, druhú
polovicu na kolieska. Mleté
mäso, na kocky pokrájanú
cibuľu, vajcia,...
Zbojnícka pochúťka
Umyté mäso a pečeň pokrájame
na rovnaké kúsky,
párky alebo klobásu pokrájame
na kolieska, slaninu na
plátky a cibuľu...
Údené karé na víne
Mäso umyjeme, vložíme do
pekáča, pridáme slivky, zalejeme
vínom zmiešaným s 250
ml vody, prikryjeme a...
Rezeň v korenistej omáčke
Šampiňóny alebo namočené
huby a šunku nakrájame
na rezance, kyslú uhorku
nadrobno. Rezne naklepeme,
osolíme a okoreníme.
Štipľavé mäsové rezance
Mäso pokrájame na rezance,
ktoré opečieme na horúcom
oleji. Osolíme, okoreníme,
pridáme posekanú feferónku
a podlejeme vínom
Bravčová krkovička v pikantnej marináde so salsou a cibuľkou
Z bravčovej krkovičky
narežeme 4 rezne. Olej
zmiešame s paprikou,
cesnakom, čili a grilovacím
korením. Do tejto
marinády...
Diabolské tajomstvo
Mäso umyjeme, nakrájame
na plátky, mierne naklepeme
a nakrájame na rezance.
Kuracie krídelka trocha inak
Očistené krídelka aspoň 2 hodiny marinujeme v obidvoch omáčkach, ktoré sme pripravili zmiešaním uvedených surovín a...
Diabolské kuracie krídla
Na panvici roztopíme maslo. Do mangového chutney nahrubo nakrájame akékoľvek ovocie.
Bravčová krkovička so syrovou kôrkou
Mäso umyjeme pod tečúcou
vodou a osušíme. Cesnak
nakrájame na malé prúžky
a prešpikujeme nimi mäso.
Osolíme a okoreníme...
Banícky bravčový rezeň
Naklepané rezne posolíme,
potrieme plnkou, zvinieme,
zviažeme, obalíme v múke
a opečieme.
Zbojnícke bravčové plátky
Vykostený bôčik nakrájame
na plátky, naklepeme, osolíme,
okoreníme, obalíme
v múke, opečieme po oboch
stranách na...
Bravčový ostrý biftek
Plátky mäsa zľahka naklepeme,
osolíme, okoreníme
a potrieme čili omáčkou.
Podľa chuti posypeme grilovacím
korením.
Oheň na jazyku
Mäso pokrájame na kocky,
obalíme v škrobovej múčke,
soli, glutasole, vajíčku a opražíme
na silnom ohni....
Pivný guláš
Mäso si pokrájame na kocky
a opražíme ho na rozpálenej
masti. Potom ho osolíme,
pridáme cibuľu pokrájanú
nadrobno a...
Pikantné mäsové závitky
Rezne naklepeme a naplníme
plátkom šunky, syra,
feferónkou a anglickou slaninou.
Diabolská zmes
Mäso umyjeme, osušíme
a pokrájame na tenké
rezance. Na hlbšej panvici
zohrejeme tuk a mäso
na ňom opražíme.
Kyslá hubová polievka
V hlbokej panvici opražíme
plátky oravskej
slaniny. Vyberieme
a odložíme ich
bokom.
Pikantné bravčové rebierko
Z bravčového opracovaného
karé odsekneme rebierko.
Jemne naklepeme, osolíme
a opečieme na rozpálenom
oleji.
Kanadské ražniči
400 g teľacej pečene
150 g šunkovej salámy
100 g cibule
100 g jabĺk
5 g...
Ostrá gulášová polievka
Mäso nakrájame na kocky.
Cibuľu a cesnak ošúpeme.
Cibuľu pokrájame na
kolieska, cesnak pretlačíme.
Ošúpeme zemiaky, ...
Grilovaná sviečkovica so slaninou
Sviečkovicu nakrájame na plátky, naložíme najmenej na 3 hodiny do oleja ochuteného korením, soľou a...
Klobásová polievka so zemiakmi a s krúpam
Umyté krúpy uvaríme
spolu s nakrájanou mrkvou,
zemiakmi a klobásou. Dochutíme
soľou a korením.
Pomarančový steak
Rezy sviečkovice alebo roštenky opatrne narežeme tak, aby sme otvor mohli vyplniť plnkou, ktorú si...
Uzbecký šašlík
Mäso umyjeme a nakrájame na kocky. Položíme ho do misy, osolíme, poprášime sladkou aj...
Držková polievka
Preprané držky, kosti
a paprčky zalejeme studenou
vodou, pridáme jednu
cibuľu, soľ a necháme variť
minimálne 2 hodiny....
Špajľa z mletého mäsa
Dve cibule ošúpeme a nakrájame na kolieska, takisto aj umyté neošúpané zemiaky.
Grilované kotlety na pomarančoch
Kotlety zľahka naklepeme, mierne osolímea na okrajoch niekoľkokrát narežeme, aby sa pri pečení nekrútili...
Mäsové guľky na grile
Mäso premiešame s cibuľou, cesnakom a korením. Vyvaľkáme 20 guliek a hodíme ich do osolenej...
Tálska ihla s tromi druhmi mäsa
Umytú, osušenú a naporciovanú
krkovičku
vložíme do marinády
z oleja, korenia, červenej
papriky, cesnaku a cibule.
Pomarančovo– snehový koláč
Maslo a hladkú múku spracujeme
na mrveničku, pridáme
studenú vodu a vymiesime
dohladka. Zabalíme
do mikroténu a dáme schladiť....
Lievance so šípkovým džemom
Vajcia vyšľaháme, pridáme
mlieko, cukor,
štipku soli, hladkú múku
a vyšľaháme polotekuté
cesto, do ktorého pridáme
kvasnice...
Koláč z rebarbory
Rebarboru umyjeme a pokrájame
na menšie kúsky. Maslo
vymiešame s cukrom a pridáme
žĺtky. Múku, prášok
do pečiva...
Čokoládové marhuľové rezy
Čokoládu rozohrejeme
a necháme schladnúť. Maslo,
cukor, vanilkový cukor,
žĺtky a soľ vymiešame do
peny.

Mletý steak s korenistou omáčkou
Polovicu očistenej cibule pokrájame na kocky, druhú polovicu na kolieska. Mleté mäso, na kocky pokrájanú cibuľu, vajcia,...

Zbojnícka pochúťka
Umyté mäso a pečeň pokrájame na rovnaké kúsky, párky alebo klobásu pokrájame na kolieska, slaninu na plátky a cibuľu...

Údené karé na víne
Mäso umyjeme, vložíme do pekáča, pridáme slivky, zalejeme vínom zmiešaným s 250 ml vody, prikryjeme a...

Rezeň v korenistej omáčke
Šampiňóny alebo namočené huby a šunku nakrájame na rezance, kyslú uhorku nadrobno. Rezne naklepeme, osolíme a okoreníme.

Štipľavé mäsové rezance
Mäso pokrájame na rezance, ktoré opečieme na horúcom oleji. Osolíme, okoreníme, pridáme posekanú feferónku a podlejeme vínom

Bravčová krkovička v pikantnej marináde so salsou a cibuľkou
Z bravčovej krkovičky narežeme 4 rezne. Olej zmiešame s paprikou, cesnakom, čili a grilovacím korením. Do tejto marinády...

Diabolské tajomstvo
Mäso umyjeme, nakrájame na plátky, mierne naklepeme a nakrájame na rezance.

Kuracie krídelka trocha inak
Očistené krídelka aspoň 2 hodiny marinujeme v obidvoch omáčkach, ktoré sme pripravili zmiešaním uvedených surovín a...

Diabolské kuracie krídla
Na panvici roztopíme maslo. Do mangového chutney nahrubo nakrájame akékoľvek ovocie.

Bravčová krkovička so syrovou kôrkou
Mäso umyjeme pod tečúcou vodou a osušíme. Cesnak nakrájame na malé prúžky a prešpikujeme nimi mäso. Osolíme a okoreníme...

Banícky bravčový rezeň
Naklepané rezne posolíme, potrieme plnkou, zvinieme, zviažeme, obalíme v múke a opečieme.

Zbojnícke bravčové plátky
Vykostený bôčik nakrájame na plátky, naklepeme, osolíme, okoreníme, obalíme v múke, opečieme po oboch stranách na...

Bravčový ostrý biftek
Plátky mäsa zľahka naklepeme, osolíme, okoreníme a potrieme čili omáčkou. Podľa chuti posypeme grilovacím korením.

Oheň na jazyku
Mäso pokrájame na kocky, obalíme v škrobovej múčke, soli, glutasole, vajíčku a opražíme na silnom ohni....

Pivný guláš
Mäso si pokrájame na kocky a opražíme ho na rozpálenej masti. Potom ho osolíme, pridáme cibuľu pokrájanú nadrobno a...

Pikantné mäsové závitky
Rezne naklepeme a naplníme plátkom šunky, syra, feferónkou a anglickou slaninou.

Diabolská zmes
Mäso umyjeme, osušíme a pokrájame na tenké rezance. Na hlbšej panvici zohrejeme tuk a mäso na ňom opražíme.

Kyslá hubová polievka
V hlbokej panvici opražíme plátky oravskej slaniny. Vyberieme a odložíme ich bokom.

Pikantné bravčové rebierko
Z bravčového opracovaného karé odsekneme rebierko. Jemne naklepeme, osolíme a opečieme na rozpálenom oleji.

Kanadské ražniči
400 g teľacej pečene 150 g šunkovej salámy 100 g cibule 100 g jabĺk 5 g...

Ostrá gulášová polievka
Mäso nakrájame na kocky. Cibuľu a cesnak ošúpeme. Cibuľu pokrájame na kolieska, cesnak pretlačíme. Ošúpeme zemiaky, ...

Grilovaná sviečkovica so slaninou
Sviečkovicu nakrájame na plátky, naložíme najmenej na 3 hodiny do oleja ochuteného korením, soľou a...

Klobásová polievka so zemiakmi a s krúpam
Umyté krúpy uvaríme spolu s nakrájanou mrkvou, zemiakmi a klobásou. Dochutíme soľou a korením.

Pomarančový steak
Rezy sviečkovice alebo roštenky opatrne narežeme tak, aby sme otvor mohli vyplniť plnkou, ktorú si...

Uzbecký šašlík
Mäso umyjeme a nakrájame na kocky. Položíme ho do misy, osolíme, poprášime sladkou aj...

Držková polievka
Preprané držky, kosti a paprčky zalejeme studenou vodou, pridáme jednu cibuľu, soľ a necháme variť minimálne 2 hodiny....

Špajľa z mletého mäsa
Dve cibule ošúpeme a nakrájame na kolieska, takisto aj umyté neošúpané zemiaky.

Grilované kotlety na pomarančoch
Kotlety zľahka naklepeme, mierne osolímea na okrajoch niekoľkokrát narežeme, aby sa pri pečení nekrútili...

Mäsové guľky na grile
Mäso premiešame s cibuľou, cesnakom a korením. Vyvaľkáme 20 guliek a hodíme ich do osolenej...

Tálska ihla s tromi druhmi mäsa
Umytú, osušenú a naporciovanú krkovičku vložíme do marinády z oleja, korenia, červenej papriky, cesnaku a cibule.

Pomarančovo– snehový koláč
Maslo a hladkú múku spracujeme na mrveničku, pridáme studenú vodu a vymiesime dohladka. Zabalíme do mikroténu a dáme schladiť....

Lievance so šípkovým džemom
Vajcia vyšľaháme, pridáme mlieko, cukor, štipku soli, hladkú múku a vyšľaháme polotekuté cesto, do ktorého pridáme kvasnice...

Koláč z rebarbory
Rebarboru umyjeme a pokrájame na menšie kúsky. Maslo vymiešame s cukrom a pridáme žĺtky. Múku, prášok do pečiva...

Čokoládové marhuľové rezy
Čokoládu rozohrejeme a necháme schladnúť. Maslo, cukor, vanilkový cukor, žĺtky a soľ vymiešame do peny.