4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zemiaky ošúpeme a uvaríme ich v osolenej vode. Potom ich scedíme, pridáme maslo a miešame ručným šľahačom, súčasne pridávame smotanu alebo mlieko. Pekáč vymastíme, vysypeme ho strúhankou a vychladnutú kašu doň rovnomerne navrstvíme.
- 2
V navrstvenej kaši urobíme 4 jamky a do každej rozbijeme vajce. Dosolíme a dáme zapiecť. Potom nastrúhame syr, posypeme ním celý povrch a dáme znova zapiecť, až kým vajcia nestuhnú a syr sa neroztopí.
- 3
Podávame s kečupom alebo tatárskou omáčkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu