Zapekaná zemiaková kaša

redakcia - fotkaredakcia, 29. septembra 2009
4
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

700 g
100 ml
4 ks
100 g




Postup

  1. 1

    Zemiaky ošúpeme a uvaríme ich v osolenej vode. Potom ich scedíme, pridáme maslo a miešame ručným šľahačom, súčasne pridávame smotanu alebo mlieko. Pekáč vymastíme, vysypeme ho strúhankou a vychladnutú kašu doň rovnomerne navrstvíme.

  2. 2

    V navrstvenej kaši urobíme 4 jamky a do každej rozbijeme vajce. Dosolíme a dáme zapiecť. Potom nastrúhame syr, posypeme ním celý povrch a dáme znova zapiecť, až kým vajcia nestuhnú a syr sa neroztopí.

  3. 3

    Podávame s kečupom alebo tatárskou omáčkou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia