Zapekané zemiaky so zeleninou a ryžou

redakcia - fotkaredakcia, 30. septembra 2009
4
porcie
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

0,5 kg
100 g
3 šálky




Postup

  1. 1

    Ryžu uvaríme do polomäkka, zemiaky nakrájame na plátky, zeleninu nakrájame alebo rozdelíme na menšie kúsky. Do pekáča vymasteného olejom dáme vrstvu zemiakov, zeleniny a ryže a takto vrstvy opakujeme – poslednú vrstvu tvoria zemiaky. Jednotlivé vrstvy pokvapkáme olejom a zalievame vývarom. Prikryté udusíme v rúre do mäkka.

  2. 2

    Namiesto zeleniny môžeme použiť hydinové mäso, ktoré vopred nakrájame na rezančeky a necháme odležať v marináde, ktorú vyrobíme z oleja, prelisovaného cesnaku, kečupu, vajca a grilovacieho korenia. Potom na panvici urestujeme cibuľku, pridáme nakrájané šampiňóny, mäsové rezančeky a opražíme.

  3. 3

    Striedavo vrstvíme známym spôsobom so zemiakovými hranolčekmi z vopred uvarených zemiakov a ryžou, masu nakoniec zalejeme mliekom, posypeme vločkami masla a necháme 30 minút zapekať. Porcie zdobíme kolieskami paradajky, uhorky a papriky.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia