porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Ryžu uvaríme do polomäkka, zemiaky nakrájame na plátky, zeleninu nakrájame alebo rozdelíme na menšie kúsky. Do pekáča vymasteného olejom dáme vrstvu zemiakov, zeleniny a ryže a takto vrstvy opakujeme – poslednú vrstvu tvoria zemiaky. Jednotlivé vrstvy pokvapkáme olejom a zalievame vývarom. Prikryté udusíme v rúre do mäkka.
- 2
Namiesto zeleniny môžeme použiť hydinové mäso, ktoré vopred nakrájame na rezančeky a necháme odležať v marináde, ktorú vyrobíme z oleja, prelisovaného cesnaku, kečupu, vajca a grilovacieho korenia. Potom na panvici urestujeme cibuľku, pridáme nakrájané šampiňóny, mäsové rezančeky a opražíme.
- 3
Striedavo vrstvíme známym spôsobom so zemiakovými hranolčekmi z vopred uvarených zemiakov a ryžou, masu nakoniec zalejeme mliekom, posypeme vločkami masla a necháme 30 minút zapekať. Porcie zdobíme kolieskami paradajky, uhorky a papriky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu