Zemiaky plnené tvarohom

redakcia - fotkaredakcia, 28. septembra 2009
4
porcie
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
150 g
100 g
2 PL
1 KL




Postup

  1. 1

    Zemiaky dobre umyjeme a v šupke ich uvaríme v osolenej vode. Z uvarených zemiakov odkrojíme hornú tretinu a odložíme ako veko, vnútro zemiakov opatrne lyžičkou vyberieme.

  2. 2

    Vybrané vnútro zemiakov premiešame s rozdrobeným tvarohom, postrúhanou nivou, pažítkou, maslom a korením. Hmotou naplníme zemiaky, prikryjeme ich odrezaným vrchom.

  3. 3

    Poukladáme do zapekacej misky vymastenej maslom, posolíme, posypeme paprikou a vložíme na 5 minút do vyhriatej rúry. Podávame so zeleninovým šalátom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia