Zemiaková pochúťka

redakcia - fotkaredakcia, 29. septembra 2009
4
porcie
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
4 ks
4 PL
2 PL
1 KL




Postup

  1. 1

    V šupke uvarené zemiaky olúpeme a postrúhame. Primiešame vajcia, mlieko, papriku a soľ. Podľa potreby pridáme aj múku.

  2. 2

    Vypracované tuhé cesto vyvaľkáme, vykrajujeme placky a varíme ich 5 minút vo vriacej osolenej vode.

  3. 3

    Placky dáme odkvapkať na papierové servítky, obalíme ich v strúhanke a z oboch strán opečieme na masle dozlatista.

Diskusia k receptu

Vymazať
svetlana9
No fantázii sa medze nekladá - zemiaky sú kráľom kuchyne. Stojí za vyskúšanie. Uložila som do KK.
Vymazať
aankaa
noooo,len dnes som objavila túto maškrtku,ale chcem sa spýtať,či fakt je správne v rozpise surovín len 1ks zemiak na 4 vajcia.....nemá byť 1kg?.....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia