Recepty, kde je sójová
Sviečkovica s ovocnou salsou a batatovým pyré
Najprv pripravíme marinádu tak, že najemno
nasekáme šalotku,
koriander, cesnak, pridáme zvyšné suroviny
a zamiešame.
Marinované morčacie prsia so schwarzwaldskou šunkou a syrom
Deň pred prípravou si umyjeme mäso, narežeme na rezne, len zľahka vyklepeme a osolíme z...
Lilek s hovězím po japonsku
Miluju lilek na všechny způsoby. Možná se ho někdo také ujme? :-)
Kombinace lilku s pikantním...
Köttbullar – Mäsové guľky – národné jedlo Švédska
Mäsové guľky priniesol do Švédska kráľ Karol XII. V roku 1713 z exilu v Istanbule...
Bôčik yamato s ryžovými rezancami a hoisin omáčkou
Najprv pripravíme marinádu na bôčik.
Zmiešame sójovú omáčku, ryžový ocot,
nakrájaný zázvor, ryžové víno, ...
Pikantní vepřový palec a bramborové špalíčky
Palce zbavíme blan, potřeme olejem, osolíme a opepříme, necháme hodinku odležet. Na pánvi...
Bao buns s hovädzím bulgogi
Kórejskú kuchyňu mám veľmi rada, teda aspoň jej západnú reprezentáciu. Keď v menu vidím bao...
Opekané tofu s cícerom, pšenom a plátkami avokáda
Pšeno premyjeme pod tečúcou vodou a dáme variť do horúcej osolenej vody asi na 12 minút.
Nakladaný...
Tofu v medovo-zázvorovej marináde s quinoa šalátom
Tofu vyberieme z obalu a vysušíme papierovou utierkou. Dva kusy tofu prekrojíme na 4 rovnaké trojuholníky....
Zeleninová polievka so sklenými rezancami
Máte radi ázijskú kuchyňu? Profesionálny kuchár pripraví zeleninovú polievku s hovädzím
vývarom a sklenými rezancami, tak...
Kuracie satay
Profesionálny kuchár varí kuracie satay (čítaj saté) s medom marinovanými pikantnými
kuracími prsami.
Pečené tofu so zeleninou a s domácou marinádou
Zeleninu očistíme, umyjeme a nakrájame na menšie kúsky.
V hrnci zohrejeme vodu. Mrkvu a...
Švédske mäsové guľky köttbullar so smotanovou omáčkou a s brusnicami
Tradičné švédske jedlo, určite všetci poznajú mäsové guľôčky z IKEA. Robila som ich
podľa tradičného...
Rizoto z červenej ryže
Červená ryža je nutrične veľmi bohatá. Keďže nebola
zbavená šupiek, ani leštením
pripravená o povrchovú...
Údené tofu na fazuľkách s hnedou ryžou
Hrnček ryže zalejeme dvoma hrnčekmi vody, osolíme a varíme na miernom plameni 10 - 15 minút,...
Marinované kuracie prsia s basmati ryžou s restovanou mrkvou
Kuracie prsia umyjeme očistíme, nakrájame na rezne.
Marinádu spravíme zmiešaním vajíčka, Solamylu, sójovej omáčky...
Ostrokyslá polievka trochu inak
Trochu som surfoval po nete a nakoniec som sa pokúsil navariť čínsku špecialitu ostrokyslú polievku. Je...
Čierna ryža s restovanou zeleninou, šampiňónmi a pstruhom dúhovým
Čierna ryža prirodzene neobsahuje cholesterol, no okrem
zdravotných prínosov vás prekvapí aj skvelou orieškovou
chuťou....
Burger s tataráčikom
Tofu popučíme vidličkou a primiešame tataráčik.
Rúru predhrejeme na 180 stupňov. Zo zmesi vytvarujeme dve...
Kantonské bravčové kotlety soľ a korenie
Tento populárny čínsky recept pod menom kantonské kotlety, dakde kotlety soľl a korenie.
V angličtine je...
Bao s pečeným bravčovým bôčikom a tempura jablkom
Bao je čínska parená buchtička, ktorá môže byť plnená rôznymi mäsom, zeleninou, tempurou a...
Ázijské vaječné rezance s kuracím mäsom
Obyčajný recept na rezance (nudle). Marináda je od the Hairy Bikers ( Asian Adventure).
Cuketové soté s hriankami
Všetku zeleninu nakrájame na kúsky. Na panvicu dáme
rozohriať maslo, pridáme cuketu, cibuľku, cesnak
a...
Kuřecí směs se zeleninou
Jednou jsem nastoupil v hodně dobrém podniku do kuchyně a tam nad sporákem viselo takové heslo: KDYŽ...
Zeleninové mini sendviče s hlivou kotúčovou
Nie nadarmo je hliva kotúčová nazývaná aj kráľovskou hlivou, je naozaj výnimočne
chutná
a mäsitá, ...
Šampiňónová krémová polievka
Túto výbornú polievočku určite odporúčam vyskúšať, je naozaj lahodná a o niečo odlišná
od tých bežných...
Šalát s ryžovými rezancami v sviežom náleve
V podstate Bún Bò Nam Bộ, ale nenašla som koriander ani čerstvé klíčky mungo, tak...
Uhorková čína
V Azii co je v sezone z toho sa spravi china. Ked su uhorky tak ako...
Kapusta s vajíčkom
Povodne som chcel tento vytvor pridat k existujucemu receptu,
https://varecha. pravda. sk/recepty/dusena-kapusta-s-vajickom/36858-recept. html
ale sa nedalo, ...
Pečené rebierka marinované v čiernom pive
Rebierka nakrájame na porcie
a pridáme všetky ingrediencie,
premiešame a dáme piecť
na 160 °C domäkka.
Prudko cesnaková brokolica so šampiňónmi a s cuketou
Najlepším kamarátom brokolice je u mňa cesnak, ešte pridať trocha ostrosti a máme
neodolateľnú kombináciu chutí....
Tuniak so šalátom z rias wakame a so sójovo-zázvorovou zálievkou
Tuniaka opláchneme pod studenou vodou a osušíme kuchynskou utierkou. Osolíme, okoreníme a obalíme vo farebnom...
Sviečkovica s ovocnou salsou a batatovým pyré
Najprv pripravíme marinádu tak, že najemno nasekáme šalotku, koriander, cesnak, pridáme zvyšné suroviny a zamiešame.
Marinované morčacie prsia so schwarzwaldskou šunkou a syrom
Deň pred prípravou si umyjeme mäso, narežeme na rezne, len zľahka vyklepeme a osolíme z...
Lilek s hovězím po japonsku
Miluju lilek na všechny způsoby. Možná se ho někdo také ujme? :-) Kombinace lilku s pikantním...
Köttbullar – Mäsové guľky – národné jedlo Švédska
Mäsové guľky priniesol do Švédska kráľ Karol XII. V roku 1713 z exilu v Istanbule...
Bôčik yamato s ryžovými rezancami a hoisin omáčkou
Najprv pripravíme marinádu na bôčik. Zmiešame sójovú omáčku, ryžový ocot, nakrájaný zázvor, ryžové víno, ...
Pikantní vepřový palec a bramborové špalíčky
Palce zbavíme blan, potřeme olejem, osolíme a opepříme, necháme hodinku odležet. Na pánvi...
Bao buns s hovädzím bulgogi
Kórejskú kuchyňu mám veľmi rada, teda aspoň jej západnú reprezentáciu. Keď v menu vidím bao...
Opekané tofu s cícerom, pšenom a plátkami avokáda
Pšeno premyjeme pod tečúcou vodou a dáme variť do horúcej osolenej vody asi na 12 minút. Nakladaný...
Tofu v medovo-zázvorovej marináde s quinoa šalátom
Tofu vyberieme z obalu a vysušíme papierovou utierkou. Dva kusy tofu prekrojíme na 4 rovnaké trojuholníky....
Zeleninová polievka so sklenými rezancami
Máte radi ázijskú kuchyňu? Profesionálny kuchár pripraví zeleninovú polievku s hovädzím vývarom a sklenými rezancami, tak...
Kuracie satay
Profesionálny kuchár varí kuracie satay (čítaj saté) s medom marinovanými pikantnými kuracími prsami.
Pečené tofu so zeleninou a s domácou marinádou
Zeleninu očistíme, umyjeme a nakrájame na menšie kúsky. V hrnci zohrejeme vodu. Mrkvu a...
Švédske mäsové guľky köttbullar so smotanovou omáčkou a s brusnicami
Tradičné švédske jedlo, určite všetci poznajú mäsové guľôčky z IKEA. Robila som ich podľa tradičného...
Rizoto z červenej ryže
Červená ryža je nutrične veľmi bohatá. Keďže nebola zbavená šupiek, ani leštením pripravená o povrchovú...
Údené tofu na fazuľkách s hnedou ryžou
Hrnček ryže zalejeme dvoma hrnčekmi vody, osolíme a varíme na miernom plameni 10 - 15 minút,...
Marinované kuracie prsia s basmati ryžou s restovanou mrkvou
Kuracie prsia umyjeme očistíme, nakrájame na rezne. Marinádu spravíme zmiešaním vajíčka, Solamylu, sójovej omáčky...
Ostrokyslá polievka trochu inak
Trochu som surfoval po nete a nakoniec som sa pokúsil navariť čínsku špecialitu ostrokyslú polievku. Je...
Čierna ryža s restovanou zeleninou, šampiňónmi a pstruhom dúhovým
Čierna ryža prirodzene neobsahuje cholesterol, no okrem zdravotných prínosov vás prekvapí aj skvelou orieškovou chuťou....
Burger s tataráčikom
Tofu popučíme vidličkou a primiešame tataráčik. Rúru predhrejeme na 180 stupňov. Zo zmesi vytvarujeme dve...
Kantonské bravčové kotlety soľ a korenie
Tento populárny čínsky recept pod menom kantonské kotlety, dakde kotlety soľl a korenie. V angličtine je...
Bao s pečeným bravčovým bôčikom a tempura jablkom
Bao je čínska parená buchtička, ktorá môže byť plnená rôznymi mäsom, zeleninou, tempurou a...
Ázijské vaječné rezance s kuracím mäsom
Obyčajný recept na rezance (nudle). Marináda je od the Hairy Bikers ( Asian Adventure).
Cuketové soté s hriankami
Všetku zeleninu nakrájame na kúsky. Na panvicu dáme rozohriať maslo, pridáme cuketu, cibuľku, cesnak a...
Kuřecí směs se zeleninou
Jednou jsem nastoupil v hodně dobrém podniku do kuchyně a tam nad sporákem viselo takové heslo: KDYŽ...
Zeleninové mini sendviče s hlivou kotúčovou
Nie nadarmo je hliva kotúčová nazývaná aj kráľovskou hlivou, je naozaj výnimočne chutná a mäsitá, ...
Šampiňónová krémová polievka
Túto výbornú polievočku určite odporúčam vyskúšať, je naozaj lahodná a o niečo odlišná od tých bežných...
Šalát s ryžovými rezancami v sviežom náleve
V podstate Bún Bò Nam Bộ, ale nenašla som koriander ani čerstvé klíčky mungo, tak...
Uhorková čína
V Azii co je v sezone z toho sa spravi china. Ked su uhorky tak ako...
Kapusta s vajíčkom
Povodne som chcel tento vytvor pridat k existujucemu receptu, https://varecha. pravda. sk/recepty/dusena-kapusta-s-vajickom/36858-recept. html ale sa nedalo, ...
Pečené rebierka marinované v čiernom pive
Rebierka nakrájame na porcie a pridáme všetky ingrediencie, premiešame a dáme piecť na 160 °C domäkka.
Prudko cesnaková brokolica so šampiňónmi a s cuketou
Najlepším kamarátom brokolice je u mňa cesnak, ešte pridať trocha ostrosti a máme neodolateľnú kombináciu chutí....
Tuniak so šalátom z rias wakame a so sójovo-zázvorovou zálievkou
Tuniaka opláchneme pod studenou vodou a osušíme kuchynskou utierkou. Osolíme, okoreníme a obalíme vo farebnom...