Cheesecake
Cheesecake

Lahodný rastlinný cheesecake

lunter - fotkalunter, 31. januára 2021. Komerčný recept.
Lahodný rastlinný cheesecake
Foto: lunter

Úžasne jednoduchý, neskutočne ľahký a nadýchaný! Vyskúšajte náš recept na rastlinný cheesecake s Krémovou nátierkou. Pokiaľ na prípravu zvolíte rastlinné produkty, potešíte okrem vegánov Zobraziť celý popisÚžasne jednoduchý, neskutočne ľahký a nadýchaný! Vyskúšajte náš recept na rastlinný cheesecake s Krémovou nátierkou. Pokiaľ na prípravu zvolíte rastlinné produkty, potešíte okrem vegánov aj všetkých tých, ktorí majú problém s laktózou, potrebujú odľahčiť trávenie alebo si chcú len tak pochutiť na niečom netradičnom.
Zdroj: lunter.com

40 minút
na 180 °C

Suroviny

150 g
60 g
575 g
100 ml
100 g
20 g
2 ČL
 čerstvé (jahody, maliny, čučoriedky)




Postup

  1. 1

    V malom hrnci nechajte rozpustiť rastlinné maslo.

  2. 2

    Sušienky polámte, vsypte do mixéra a spolu s rozpusteným maslom rozmixujte. Celú zmes nasypte do formy na pečenie s priemerom 22 cm vystlanej papierom na pečenie. Zmes poriadne roztlačte, aby bol základ pevný a celú formu vložte do chladničky.

  3. 3

    Následne si pripravte krém. Začnite zohriatím rastlinnej smotany. Tesne pred zovretím ju stiahnite z ohňa, polejte ňou nalámanú čokoládu a nechajte postáť asi 5 minút. Následne miešajte, až kým sa čokoláda úplne nerozpustí.

  4. 4

    Medzitým si rozmixujte ostatné suroviny, vrátane Krémovej nátierky naturálnej, a spojte ich s pripraveným čokoládovým krémom. Všetko vlejte na vychladený korpus zo sušienok a dajte piecť na 40 minút pri teplote 180 °C.

  5. 5

    Ozdobte ovocím podľa chuti a vychutnávajte.

    Lahodný rastlinný cheesecake - obrázok 5

Diskusia k receptu