Recepty, kde je sójová
Bravčové mäso s vlašskými orechmi
Ak radi experimentujete a skúšate nové chute, vyskúšajte tento jednoduchý recept s kombináciou netradičných chutí.
Pomaly pečené rebrá s barbeque omáčkou
Cibuľu nakrájame najdrobnejšie, ako
sa dá, a smažíme ju na oleji 4–5 minút,
až kým nezmäkne....
Bravčové mäso na horčici
Dnes jednoduchý obed, ktorý
nesklamal, zvládne ho aj začiatočník.
Mrkvová fašírka
Ak aj vy rozmýšľate, čo dobré a zdravé by ste si urobili na jedenie, skúste...
Taštičky s grilovaným úhorom a kačacou pečeňou
Omáčka ponzu: Najskôr zmiešame všetky suroviny okrem sliviek, dáme na sporák a počkáme, kým sa...
Kačací dim sum v domácej teriyaki omáčke
Stehno dáme do roztopeného kačacieho tuku,
aby bolo úplne ponorené v masti a pečieme v rúre
zohriatej na...
Kuřecí roládky a bramborové spirály s parmazánem
Prsa přes folii naklepeme, osolíme, opepříme, poklademe tenkými plátky vepřového česnekového boku a pevně...
Silný zeleninový vývar „kotteri ramen“
Slovenskú gastronómiu si bez polievok nevieme ani
predstaviť. Zasýtia, zohrejú, osviežia, naštartujú
trávenie a telo dobijú vitamínmi....
Kuracie prsia marinované v sójovej omáčke
Bleskový, jednoduchý a dobrý recept. Kto neverí, nech sa presvedčí.
Krúpková polievka s pikantným hovädzím rebrom
Rebrá umyjeme, do hrnca k nim pridáme
studenú vodu, celé čierne korenie, horčičné
semienka, koriandrové...
Čínsky zeler stir fry
Do vcera som nemal ani sajnu ze daco ako cinsky celer existuje. Myslel som, ze...
Panenka na spôsob číny
Keď máte neforemné konce panenky a neviete, čo s nimi. Dá sa použiť takýto jednoduchý...
Pečené krídelká s BBQ omáčkou s whisky
Pečené kuracie krídla s BBQ omáčkou s whisky Jameson
Kuracie Kung Pao
Rada chodím do čínskych reštaurácií, kde si často objednávam ich špeciality. Asi najznámejším čínskym jedlom...
Sviečkovica s ovocnou salsou a batatovým pyré
Najprv pripravíme marinádu tak, že najemno
nasekáme šalotku,
koriander, cesnak, pridáme zvyšné suroviny
a zamiešame.
Marinované morčacie prsia so schwarzwaldskou šunkou a syrom
Deň pred prípravou si umyjeme mäso, narežeme na rezne, len zľahka vyklepeme a osolíme z...
Lilek s hovězím po japonsku
Miluju lilek na všechny způsoby. Možná se ho někdo také ujme? :-)
Kombinace lilku s pikantním...
Köttbullar – Mäsové guľky – národné jedlo Švédska
Mäsové guľky priniesol do Švédska kráľ Karol XII. V roku 1713 z exilu v Istanbule...
Bôčik yamato s ryžovými rezancami a hoisin omáčkou
Najprv pripravíme marinádu na bôčik.
Zmiešame sójovú omáčku, ryžový ocot,
nakrájaný zázvor, ryžové víno, ...
Pikantní vepřový palec a bramborové špalíčky
Palce zbavíme blan, potřeme olejem, osolíme a opepříme, necháme hodinku odležet. Na pánvi...
Bao buns s hovädzím bulgogi
Kórejskú kuchyňu mám veľmi rada, teda aspoň jej západnú reprezentáciu. Keď v menu vidím bao...
Opekané tofu s cícerom, pšenom a plátkami avokáda
Pšeno premyjeme pod tečúcou vodou a dáme variť do horúcej osolenej vody asi na 12 minút.
Nakladaný...
Tofu v medovo-zázvorovej marináde s quinoa šalátom
Tofu vyberieme z obalu a vysušíme papierovou utierkou. Dva kusy tofu prekrojíme na 4 rovnaké trojuholníky....
Zeleninová polievka so sklenými rezancami
Máte radi ázijskú kuchyňu? Profesionálny kuchár pripraví zeleninovú polievku s hovädzím
vývarom a sklenými rezancami, tak...
Kuracie satay
Profesionálny kuchár varí kuracie satay (čítaj saté) s medom marinovanými pikantnými
kuracími prsami.
Pečené tofu so zeleninou a s domácou marinádou
Zeleninu očistíme, umyjeme a nakrájame na menšie kúsky.
V hrnci zohrejeme vodu. Mrkvu a...
Švédske mäsové guľky köttbullar so smotanovou omáčkou a s brusnicami
Tradičné švédske jedlo, určite všetci poznajú mäsové guľôčky z IKEA. Robila som ich
podľa tradičného...
Rizoto z červenej ryže
Červená ryža je nutrične veľmi bohatá. Keďže nebola
zbavená šupiek, ani leštením
pripravená o povrchovú...
Bravčové mäso s vlašskými orechmi
Ak radi experimentujete a skúšate nové chute, vyskúšajte tento jednoduchý recept s kombináciou netradičných chutí.
Pomaly pečené rebrá s barbeque omáčkou
Cibuľu nakrájame najdrobnejšie, ako sa dá, a smažíme ju na oleji 4–5 minút, až kým nezmäkne....
Bravčové mäso na horčici
Dnes jednoduchý obed, ktorý nesklamal, zvládne ho aj začiatočník.
Mrkvová fašírka
Ak aj vy rozmýšľate, čo dobré a zdravé by ste si urobili na jedenie, skúste...
Taštičky s grilovaným úhorom a kačacou pečeňou
Omáčka ponzu: Najskôr zmiešame všetky suroviny okrem sliviek, dáme na sporák a počkáme, kým sa...
Kačací dim sum v domácej teriyaki omáčke
Stehno dáme do roztopeného kačacieho tuku, aby bolo úplne ponorené v masti a pečieme v rúre zohriatej na...
Kuřecí roládky a bramborové spirály s parmazánem
Prsa přes folii naklepeme, osolíme, opepříme, poklademe tenkými plátky vepřového česnekového boku a pevně...
Silný zeleninový vývar „kotteri ramen“
Slovenskú gastronómiu si bez polievok nevieme ani predstaviť. Zasýtia, zohrejú, osviežia, naštartujú trávenie a telo dobijú vitamínmi....
Kuracie prsia marinované v sójovej omáčke
Bleskový, jednoduchý a dobrý recept. Kto neverí, nech sa presvedčí.
Krúpková polievka s pikantným hovädzím rebrom
Rebrá umyjeme, do hrnca k nim pridáme studenú vodu, celé čierne korenie, horčičné semienka, koriandrové...
Čínsky zeler stir fry
Do vcera som nemal ani sajnu ze daco ako cinsky celer existuje. Myslel som, ze...
Panenka na spôsob číny
Keď máte neforemné konce panenky a neviete, čo s nimi. Dá sa použiť takýto jednoduchý...
Pečené krídelká s BBQ omáčkou s whisky
Pečené kuracie krídla s BBQ omáčkou s whisky Jameson
Kuracie Kung Pao
Rada chodím do čínskych reštaurácií, kde si často objednávam ich špeciality. Asi najznámejším čínskym jedlom...
Sviečkovica s ovocnou salsou a batatovým pyré
Najprv pripravíme marinádu tak, že najemno nasekáme šalotku, koriander, cesnak, pridáme zvyšné suroviny a zamiešame.
Marinované morčacie prsia so schwarzwaldskou šunkou a syrom
Deň pred prípravou si umyjeme mäso, narežeme na rezne, len zľahka vyklepeme a osolíme z...
Lilek s hovězím po japonsku
Miluju lilek na všechny způsoby. Možná se ho někdo také ujme? :-) Kombinace lilku s pikantním...
Köttbullar – Mäsové guľky – národné jedlo Švédska
Mäsové guľky priniesol do Švédska kráľ Karol XII. V roku 1713 z exilu v Istanbule...
Bôčik yamato s ryžovými rezancami a hoisin omáčkou
Najprv pripravíme marinádu na bôčik. Zmiešame sójovú omáčku, ryžový ocot, nakrájaný zázvor, ryžové víno, ...
Pikantní vepřový palec a bramborové špalíčky
Palce zbavíme blan, potřeme olejem, osolíme a opepříme, necháme hodinku odležet. Na pánvi...
Bao buns s hovädzím bulgogi
Kórejskú kuchyňu mám veľmi rada, teda aspoň jej západnú reprezentáciu. Keď v menu vidím bao...
Opekané tofu s cícerom, pšenom a plátkami avokáda
Pšeno premyjeme pod tečúcou vodou a dáme variť do horúcej osolenej vody asi na 12 minút. Nakladaný...
Tofu v medovo-zázvorovej marináde s quinoa šalátom
Tofu vyberieme z obalu a vysušíme papierovou utierkou. Dva kusy tofu prekrojíme na 4 rovnaké trojuholníky....
Zeleninová polievka so sklenými rezancami
Máte radi ázijskú kuchyňu? Profesionálny kuchár pripraví zeleninovú polievku s hovädzím vývarom a sklenými rezancami, tak...
Kuracie satay
Profesionálny kuchár varí kuracie satay (čítaj saté) s medom marinovanými pikantnými kuracími prsami.
Pečené tofu so zeleninou a s domácou marinádou
Zeleninu očistíme, umyjeme a nakrájame na menšie kúsky. V hrnci zohrejeme vodu. Mrkvu a...
Švédske mäsové guľky köttbullar so smotanovou omáčkou a s brusnicami
Tradičné švédske jedlo, určite všetci poznajú mäsové guľôčky z IKEA. Robila som ich podľa tradičného...
Rizoto z červenej ryže
Červená ryža je nutrične veľmi bohatá. Keďže nebola zbavená šupiek, ani leštením pripravená o povrchovú...