Múka polohrubá

Múka polohrubá ako ingrediencia v receptoch:

  • Broskyňový piškót Towers

    Broskyňový piškót Towers

    Zo surovín na piškótu si vypracujeme cesto. Vylejeme na vymastený a pomúčený plech a pečieme pri teplote 180 °C asi 20 minút. Po vychladnutí z piškótu vykrajujeme kolieska.

  • Recept bez obrázku

    Kokosová pochúťka s orechovou polevou

    Bielky vyšľaháme a postupne k nim pridávame všetky ingrediencie: vanilkový a kryštálový cukor, olej, polohrubú múku, minerálku, kokos, prášok do pečiva a pečieme pri teplote 180 stupňov Celzia asi 40 minút.

  • Recept bez obrázku

    Orieškový sen

    Cesto: najprv vyšľaháme 10 bielkov. V druhej miske si vyšľaháme 10 žĺtkov s 380 g cukru. Pridáme roztopenú čokoládu, olej, vodu a šľaháme. Potom pridáme múku s práškom do pečiva a všetko šľaháme mixérom....

  • Tvarohový koláč s čučoriedkami

    Tvarohový koláč s čučoriedkami

    Piškótové cesto si pripravíme zmiešaním 4 vajec, 120 g cukru, polohrubej múky a oleja, pečieme v rúre cca 30 minút. Vychladnutý koláč potrieme džemom. Jogurt zmiešame s tvarohom, cukrom, vyšľahanou šľahačkou s...

  • Dvojfarebný koláč

    Dvojfarebný koláč

    Vyšľaháme kakaové piškótové cesto. Upečieme 2 pláty. Smotanu privedieme do varu a pridáme bielu čokoládu. Dobre povaríme. Necháme vychladnúť, najlepšie do druhého dňa.

  • Vareškový zákusok

    Vareškový zákusok

    Chutný zákusok

  • Smotanové pagáče

    Smotanové pagáče

    Sú veľmi chutné :)

  • Pupáky (Bobaľky)

    Pupáky (Bobaľky)

    Najprv si pripravíme kvások - do vlažného mlieka pridáme droždie a cukor a necháme stáť kým droždie nevypláva na povrch. Pridáme trochu soli, preosiatu múku a vypracujeme hladké cesto. Necháme nakysnúť.

  • Indické hovädzie Garam Masala

    Indické hovädzie Garam Masala

    Garam Masala je zmes indického korenia, ktoré sa používa do rôznych jedál. Ja som metódou pokusov a omylov a postupným vylepšovaním prišiel na túto verziu prípravy hovädzieho v extrémne aromatickej omáčke.

  • Recept bez obrázku

    Špenátové halušky

    Vynikajuce jedlo, ktore sa stalo oblubene aj napriek tomu, ze obsahuje špenát . ako hovori jedna moja kamoska . mnaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam :)

  • Recept bez obrázku

    Zapečené kuracie stehná

    Do misy dáme trochu soli, papriku, korenie a polohrubú múku. V tejto zmesi obalíme horné kuracie stehná.

  • Sezamové tyčinky

    Sezamové tyčinky

    Je chutný k polievkam.

  • FANTA zákusok

    FANTA zákusok

    Je veľmi chutný! Pripravujem ho na narodeniny a oslavy.

  • Trdelník plnený krémom z vlašských orechov

    Trdelník plnený krémom z vlašských orechov

    Do múky pridáme cukor, rozdrobené droždie, vlažné mlieko, žĺtky, soľ a maslo. Vypracujeme tuhšie cesto ako na vianočku a necháme ho na teplom mieste vykysnúť. Potom cesto na pomúčenom lopári rozdelíme na 5...

  • Recept bez obrázku

    Kapustníčky

    Do misky dáme múku, tuk, cukor, soľ, vykysnuté droždie, žĺtok a podľa potreby trochu vlažného mlieka. Cesto dobre vypracujeme a necháme na teplom mieste vykysnúť. Potom ho dáme na pomúčenú dosku, ...

  • Recept bez obrázku
  • Recept bez obrázku

    Pirohy plnené kapustou a slaninou

    Droždie, cukor a vodu zmiešame dokopy a necháme 10 minút odpočívať na teplom mieste, aby sa nám vytvoril kvások. Potom zmiešame s ostatnými prísadami a necháme hodinu odstáť. Kapustu postrúhame, osolíme a pretrepeme ju, ...

  • Recept bez obrázku

    Tatranské morčacie stehná

    Američania majú svoj Deň vďakyvzdania, ku ktorému si zakusujú pečeného moriaka. U mňa v kuchyni mám rodinné vďakyvzdanie, ak famílii pripravím morčacie stehná po tatransky. Recept sa mi zrodil v hlave, keď som sa...

  • Brownie Cake

    Brownie Cake

    Pravý čokoládový koláč.

  • Recept bez obrázku

    Hlivový paprikáš

    Hliva je unikátna na regeneráciu a podporu imunitného systému. Nakoľko ju všeobecne konzumujeme minimálne, dávam k dispozícii recept z ktorého pokrm naozaj chutí!



Kategórie surovín



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist