Kokosové rožky
Kokosové rožky

Kokosové rožteky so šľahačkou

janka96 - fotkajanka96, včera 20:32
Kokosové rožteky so šľahačkou
Foto: janka96

Jemné, nadýchané a plné kokosu – také sú tieto šľahačkové rožteky. Pridanie smotany do cesta zabezpečí ich výnimočnú krehkosť. Sú ideálnym vianočným pečivom Zobraziť celý popisJemné, nadýchané a plné kokosu – také sú tieto šľahačkové rožteky. Pridanie smotany do cesta zabezpečí ich výnimočnú krehkosť. Sú ideálnym vianočným pečivom pre každého, kto miluje kombináciu kokosu a čokolády. Navyše vďaka obaleniu v cukre a následnému namáčaniu v poleve vyzerajú na mise veľmi lákavo.

40 (+ odležanie cest minút
príprava
10-15 minút
na 170 °C

Suroviny

450 g
250 g
230 ml (33 %)
100 g
1 bal.
1 ks
1/4 ČL
100 g
Na obaľovanie:
Poleva:
100 g
25 g
Na ozdobenie:



Postup

  1. 1

    Príprava cesta: Do misy kuchynského robota dáme všetky suroviny na cesto – múku, práškový a vanilkový cukor, kokos, prášok do pečiva, žĺtok, smotanu na šľahanie a nakrájaný tuk Hera.

  2. 2

    Spracovanie a odpočinok: Vypracujeme hladké cesto, ktoré zabalíme do fólie a odložíme na 2 hodiny do chladničky, aby poriadne stuhlo.

  3. 3

    Tvarovanie a pečenie: Odležané cesto preložíme na pomúčenú dosku. Rukami tvarujeme menšie rožteky a ukladáme ich na plech. Pečieme pri teplote 170 °C približne 10 – 15 minút (kým nie sú jemne zlatisté).

  4. 4

    Cukrovanie: Ešte teplé rožteky obalíme v zmesi práškového a vanilkového cukru. Necháme úplne vychladnúť.

  5. 5

    Čokoládová bodka: Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu s Cerou. Konce vychladnutých rožtekov namáčame v poleve a ihneď ich posypeme alebo obalíme v kokose.

Diskusia k receptu