Kokosové rožteky so šľahačkou
Jemné, nadýchané a plné kokosu – také sú tieto šľahačkové rožteky. Pridanie smotany do cesta zabezpečí ich výnimočnú krehkosť. Sú ideálnym vianočným pečivom Zobraziť celý popisJemné, nadýchané a plné kokosu – také sú tieto šľahačkové rožteky. Pridanie smotany do cesta zabezpečí ich výnimočnú krehkosť. Sú ideálnym vianočným pečivom pre každého, kto miluje kombináciu kokosu a čokolády. Navyše vďaka obaleniu v cukre a následnému namáčaniu v poleve vyzerajú na mise veľmi lákavo.
príprava
na 170 °C
Suroviny
| 450 g |
|
| 250 g |
|
| 230 ml (33 %) |
|
| 100 g |
|
| 1 bal. |
|
| 1 ks |
|
| 1/4 ČL |
|
| 100 g |
|
| Na obaľovanie: | |
|
|
|
|
|
|
| Poleva: | |
| 100 g |
|
| 25 g |
|
| Na ozdobenie: | |
|
|
|
Postup
-
1
Príprava cesta: Do misy kuchynského robota dáme všetky suroviny na cesto – múku, práškový a vanilkový cukor, kokos, prášok do pečiva, žĺtok, smotanu na šľahanie a nakrájaný tuk Hera.
- 2
Spracovanie a odpočinok: Vypracujeme hladké cesto, ktoré zabalíme do fólie a odložíme na 2 hodiny do chladničky, aby poriadne stuhlo.
- 3
Tvarovanie a pečenie: Odležané cesto preložíme na pomúčenú dosku. Rukami tvarujeme menšie rožteky a ukladáme ich na plech. Pečieme pri teplote 170 °C približne 10 – 15 minút (kým nie sú jemne zlatisté).
- 4
Cukrovanie: Ešte teplé rožteky obalíme v zmesi práškového a vanilkového cukru. Necháme úplne vychladnúť.
- 5
Čokoládová bodka: Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu s Cerou. Konce vychladnutých rožtekov namáčame v poleve a ihneď ich posypeme alebo obalíme v kokose.
Tiež kokosové rožky:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu