Recepty, kde je maslo
Husacia pečeň s physalisovou omáčkou a suchým vínom
Hnedý cukor skaramelizujeme, ale nie úplne do tmavohneda, pridáme očistené, na polovicu prekrojené ovocie...
Konfitované kuracie stehná s cibuľovo– zemiakovým pyré
Stehná vykostíme, naklepeme, osolíme a okoreníme prsia, rozmixujeme, pridáme žĺtky, brandy, ...
Vysmážaná treska s kokjtejlsósom
Tri vety o islandskej kuchyni. 1. Jej základom je rybacie a jahňacie mäso. 2....
Kapustové lokše
Očistenú, nadrobno nakrájanú kapustu osolíme, pridáme múku, vločky a spracujeme cesto.
Morčacie prsia aké ste ešte nejedli
Tajomstvo ich skvelej chute spočíva vo veľmi precíznej predpríprave. Oplatí sa. Je to nesmierne lahodné...
Pirohy plnené kapustou a slaninou
Droždie, cukor a vodu zmiešame dokopy a necháme 10 minút odpočívať na teplom mieste, aby...
Zapekaný karfiol s cestovinami
S mamou milujeme zeleninové, cestovinové a zeleninovo-cestovinové jedlá, preto si ich varíme vždy, keď...
Maďarský paprikáš z vajec
Pravý maďarský paprikáš je so smotanou a perkelt zase bez nej. Na Slovensku je to presne...
Kapustový koláč so škoricou a hrozienkami
Maslo alebo tuk a cukor vymiešame na penu. Z vlažného mlieka, droždia a cukru pripravíme...
Vínová polievka pre chorého
Už len pre tanier tejto polievky je radosť dostať takú menšiu, nie nebezpečnú chorôbku. Napríklad...
Zapekaná kyslá kapusta
Zemiaky očistíme, umyjeme a nakrájame, pór a mrkvu takisto. Na rozohriatom masle tieto suroviny...
Tatranské morčacie stehná
Američania majú svoj Deň vďakyvzdania, ku ktorému si zakusujú pečeného moriaka. U mňa v kuchyni...
Medový krémovník
Na dosku preosejeme muku s cukrom a so sodou. uprostred urobime jamku, do ktorej rozklepneme...
Šľahačková torta
Recept je veľmi chutný, svieži, dala mi ho priateľka. Pripravujem ho kedykoľvek máme na...
Teriyaki glazovaný hovädzí filet s pečenou cibuľkou a sladkým pyré
Recept na netradičný slávnostný obed pre vás pripravil Richard Danis, šéfkuchár reštaurácie UFO
watch. taste. groove...
Kapustový nákyp s údeným mäso
Očistenú hlávku kapusty pokrájame, sparíme horúcou vodou a necháme odkvapkať. Medzitým múku s maslom
opražíme, ...
Jablkové taštičky
Jablkovo-škoricová vôňa a chuť tohto múčnika je ideálna pre jesenné a zimné večery. Robím ho vždy,...
Gazdovské cestoviny
Cestoviny uvaríme a scedíme. Na oleji speníme cibuľu a pridáme kyslú kapustu. Okoreníme a podusíme,...
Rybacia polievka s kyslou kapustou
Rybu očistíme a v troške osolenej vody podusíme. Na masle opražíme pokrájanú cibuľu, pridáme nadrobno...
Knedličky s kyslou kapustou
Na oleji opražíme slaninu. Do vytopenej slaniny pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu, kyslú kapustu, cukor...
Zemiakové pagáče našich babičiek
Vynikajúce a pritom veľmi jednoduché a lacné jedlo, pôvodne pripravované priamo na platni šporáku, či...
Chrbát z diviaka s chrenovou kôrkou
Z mäsa vykrojíme sviečkovicu a odložíme ju do chladu. Kosti a nakrájanú zeleninu prudko opekáme na...
Pečený diviak s čerešňovou omáčkou
Stehno z diviaka umyjeme, nasolíme a dáme do hrnca. Zvlášť uvaríme 2 diely vody, ...
Bažant s mäsovou plnkou
Žemle namočíme do mlieka, vyžmýkané ich dáme do zomletého bravčového mäsa, osolíme, okoreníme, ...
Rýchly NY Cheesecake
Cheesecake - tvarohová torta je najlepším tvarhovým dezertom aký som kedy jedla :) Existuje mnoho variánt, ...
Anglické raňajky
Prvé jedlo dňa je tým najdôležitejším. V južnej Európe sú raňajky zväčša skromnejšie a menej...
Čučoriedkový zákusok
Žĺtky vymiešame s 3 lyžicami cukru do penista. Bielka so zvyšným cukrom vyšľaháme dotuha a sneh...
Šuhajdy z ľadových gaštanov
Keď ich raz ochutnáte, už nikdy nebudete chcieť "obyčajné" šuhajdy.
File so pstruha sa sparenou zeleninkou
Toto pravidelne robievam ľuďom, ktorých mám rád a viem, že ich tým poteším.
Skordalia s červenou repou
Uvaríme nakrájané očistené zemiaky, zcedíme, osolíme, pridáme pretlačený cesnak a
mixujeme na kašu...
Divá kačica dusená v ríbezľovej omáčke
Očistenú, vypitvanú, nad ohňom opálenú kačicu umyjeme, osušíme a pokrájame na porcie, osolíme...
Zajačie stehno s gaštanmi
Očistené, odblanené, umyté a osušené zadné stehná zajaca prešpikujeme slaninou nakrájanou na tenké prúžky a...

Husacia pečeň s physalisovou omáčkou a suchým vínom
Hnedý cukor skaramelizujeme, ale nie úplne do tmavohneda, pridáme očistené, na polovicu prekrojené ovocie...

Konfitované kuracie stehná s cibuľovo– zemiakovým pyré
Stehná vykostíme, naklepeme, osolíme a okoreníme prsia, rozmixujeme, pridáme žĺtky, brandy, ...

Vysmážaná treska s kokjtejlsósom
Tri vety o islandskej kuchyni. 1. Jej základom je rybacie a jahňacie mäso. 2....

Kapustové lokše
Očistenú, nadrobno nakrájanú kapustu osolíme, pridáme múku, vločky a spracujeme cesto.

Morčacie prsia aké ste ešte nejedli
Tajomstvo ich skvelej chute spočíva vo veľmi precíznej predpríprave. Oplatí sa. Je to nesmierne lahodné...

Pirohy plnené kapustou a slaninou
Droždie, cukor a vodu zmiešame dokopy a necháme 10 minút odpočívať na teplom mieste, aby...

Zapekaný karfiol s cestovinami
S mamou milujeme zeleninové, cestovinové a zeleninovo-cestovinové jedlá, preto si ich varíme vždy, keď...

Maďarský paprikáš z vajec
Pravý maďarský paprikáš je so smotanou a perkelt zase bez nej. Na Slovensku je to presne...

Kapustový koláč so škoricou a hrozienkami
Maslo alebo tuk a cukor vymiešame na penu. Z vlažného mlieka, droždia a cukru pripravíme...

Vínová polievka pre chorého
Už len pre tanier tejto polievky je radosť dostať takú menšiu, nie nebezpečnú chorôbku. Napríklad...

Zapekaná kyslá kapusta
Zemiaky očistíme, umyjeme a nakrájame, pór a mrkvu takisto. Na rozohriatom masle tieto suroviny...

Tatranské morčacie stehná
Američania majú svoj Deň vďakyvzdania, ku ktorému si zakusujú pečeného moriaka. U mňa v kuchyni...

Medový krémovník
Na dosku preosejeme muku s cukrom a so sodou. uprostred urobime jamku, do ktorej rozklepneme...

Šľahačková torta
Recept je veľmi chutný, svieži, dala mi ho priateľka. Pripravujem ho kedykoľvek máme na...

Teriyaki glazovaný hovädzí filet s pečenou cibuľkou a sladkým pyré
Recept na netradičný slávnostný obed pre vás pripravil Richard Danis, šéfkuchár reštaurácie UFO watch. taste. groove...

Kapustový nákyp s údeným mäso
Očistenú hlávku kapusty pokrájame, sparíme horúcou vodou a necháme odkvapkať. Medzitým múku s maslom opražíme, ...

Jablkové taštičky
Jablkovo-škoricová vôňa a chuť tohto múčnika je ideálna pre jesenné a zimné večery. Robím ho vždy,...

Gazdovské cestoviny
Cestoviny uvaríme a scedíme. Na oleji speníme cibuľu a pridáme kyslú kapustu. Okoreníme a podusíme,...

Rybacia polievka s kyslou kapustou
Rybu očistíme a v troške osolenej vody podusíme. Na masle opražíme pokrájanú cibuľu, pridáme nadrobno...

Knedličky s kyslou kapustou
Na oleji opražíme slaninu. Do vytopenej slaniny pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu, kyslú kapustu, cukor...

Zemiakové pagáče našich babičiek
Vynikajúce a pritom veľmi jednoduché a lacné jedlo, pôvodne pripravované priamo na platni šporáku, či...

Chrbát z diviaka s chrenovou kôrkou
Z mäsa vykrojíme sviečkovicu a odložíme ju do chladu. Kosti a nakrájanú zeleninu prudko opekáme na...

Pečený diviak s čerešňovou omáčkou
Stehno z diviaka umyjeme, nasolíme a dáme do hrnca. Zvlášť uvaríme 2 diely vody, ...

Bažant s mäsovou plnkou
Žemle namočíme do mlieka, vyžmýkané ich dáme do zomletého bravčového mäsa, osolíme, okoreníme, ...

Rýchly NY Cheesecake
Cheesecake - tvarohová torta je najlepším tvarhovým dezertom aký som kedy jedla :) Existuje mnoho variánt, ...

Anglické raňajky
Prvé jedlo dňa je tým najdôležitejším. V južnej Európe sú raňajky zväčša skromnejšie a menej...

Čučoriedkový zákusok
Žĺtky vymiešame s 3 lyžicami cukru do penista. Bielka so zvyšným cukrom vyšľaháme dotuha a sneh...

Šuhajdy z ľadových gaštanov
Keď ich raz ochutnáte, už nikdy nebudete chcieť "obyčajné" šuhajdy.

File so pstruha sa sparenou zeleninkou
Toto pravidelne robievam ľuďom, ktorých mám rád a viem, že ich tým poteším.

Skordalia s červenou repou
Uvaríme nakrájané očistené zemiaky, zcedíme, osolíme, pridáme pretlačený cesnak a mixujeme na kašu...

Divá kačica dusená v ríbezľovej omáčke
Očistenú, vypitvanú, nad ohňom opálenú kačicu umyjeme, osušíme a pokrájame na porcie, osolíme...

Zajačie stehno s gaštanmi
Očistené, odblanené, umyté a osušené zadné stehná zajaca prešpikujeme slaninou nakrájanou na tenké prúžky a...