16
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
45 minút
na 170 °C
na 170 °C
Postup
-
1
Žĺtky vymiešame s 100 g kryštálového cukru do zbelenia a potom pridávame po lyžičkách pomarančovú šťavu, trochu soli, rozpustené maslo a vymiešame. Bielka vyšľaháme s 100 g kryštálového cukru. Do žĺtkov pridáme postupne múku s práškom do pečiva a zmiešame s bielkovou penou. Pridáme umyté hrozienka. Pečieme vo vymastenej a strúhankou vysypanej forme asi 45 minút. V polovici pečenia prikryjeme papierom na pečenie, aby neohorel povrch bábovky. Po upečení necháme trochu vychladnúť, vyklopíme a polejeme polevou.
- 2
Poleva: Marhuľový džem zmiešame s pomarančovou šťavou a rumom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu