Recepty, kde je majonéza
Šunkové závitky s vajcom
Huby uvaríme, opečieme a na mäsovom mlynčeku pomelieme spolu s uvareným vajcom a cesnakom.
Mexický šalát s kurčaťom
Kurča pokrájame na 1 cm veľké kúsky. Zmiešame s majonézou, smotanou, citrónovou šťavou a...
Tvarohovo– lososová nátierka
Údeného lososa nakrájame na rezančeky, pridáme tvaroh, smotanu, biely jogurt, nasekanú pažítku, ...
Šunková nátierka
Tavený syr, maslo, tvaroh a majonézu rozmiešame. Šunku jemne nasekáme alebo pomelieme a vmiešame...
Homár s cesnakovým aioli a lososovým kaviárom
Uvareného homára schladíme a vyberieme mäso z chvosta. Podľa fantázie ho naservírujeme na tanier a prelejeme...
Vajíčkový šalát so žeruchou
Vajcia uvaríme natvrdo, necháme ich vychladnúť, olúpeme a nakrájame na menšie kocky.
Jarný šalát s nivou
Nivu pretlačíme cez sito a vymiešame dohladka s citrónovou šťavou. Pridáme majonézu, smotanu, worcesterskú...
Šalát z mladého karfiolu
Príprava jarnej šalátovej omáčky: všetky prísady dobre vyšľaháme v šľahači.
Bravčová panenka s tuniakovou omáčkou
Sous-vide je metóda varenia, pri ktorej sa jedlo pripravuje v potravinárskom vrecúšku z PVC, ...
Hlivový šalát s majonézou
Jemne nakrájanú cibuľku speníme na oleji, pridáme nakrájanú hlivu, posolíme a dusíme, až kým...
Viedenský cestovinový šalát
Cestoviny uvaríme v slanej vode, prepláchneme ich studenou vodou, necháme odkvapkať a vložíme do misy....
Cestoviny s medovo- horčicovou omáčkou
Umyté kuracie prsia vcelku povaríme 15 – 20 minút v osolenej vode. Necháme mierne vychladnúť a...
Lahôdka z vatovca
Plodnicu vatovca obrovského, z ktorej sme odstránili pokožku, nakrájame na pláty hrubé asi 1, 5...
Vajíčkový šalát s hubami
Vajcia a nakladané huby nahrubo posekáme, šunkovú salámu, varený zeler a hlávkový šalát nakrájame na...
Šalát z májoviek
Očistené a pokrájané hríby ochutené korením a soľou udusíme na oleji, pokrájame cibuľu, syr a...
Šproty so zemiakmi
Ako prvú vrstvu uložíme na dno nádoby zemiak narezaný na tenké plátky, potom pridáme cibuľu nakrájanú...
Staročeský šalát z kapra
Varené mäso zbavené kostí rozoberieme na kúsky, pridáme polovicu nadrobno pokrájanej cibule, hrášok a majonézu...
Šalát s údenou rybou
Varené zemiaky, údenú rybu, uhorky a rajčiny narežeme na malé kocky, pridáme 2 kl...
Tofu so zeleninovou cestovinou
Syr tofu nakrájame na kocky
a vložíme do sójovej omáčky
pomiešanej s vegetou a korením. Necháme pol hodiny
odstáť....
Cestovinový šalát s brokolicou
Brokolicu rozoberieme na
ružičky a uvaríme do polomäkka
v osolenej vode. Scedíme
a necháme vychladnúť.
Krabie hrianky
Krabie mäso nakrájame
na malé kocky, pridáme
brandy, majonézu, kečup,
biely jogurt a tiež citrónovú
šťavu, ...
Syrové prsty
Tvrdý syr nakrájame na hranolčeky.
Zľahka ich potrieme
olejom, obalíme v trojobale
múka – vajce – strúhanka
a vypražíme...
Šalát z mladého karfiolu
Príprava jarnej šalátovej omáčky: všetky prísady dobre vyšľaháme v šľahači.
Šalát zo šampiňónov
Šampiňóny očistíme a nakrájame na tenké plátky. Osolíme ich a na masle podusíme na miernom ohni....
Bretónsky šalát
Uvarenú rybu nakrájame nadrobno a dáme do šalátovej misy. Krevety rozkúskujeme, hlávkový šalát nakrájame a...
Šalát zo sleďov
Marinované slede nadrobno pokrájame. Majonézu rozmiešame s jogurtom alebo kyslou smotanou, pridáme pokrájanú cibuľu aj...
Kurací šalát
Očistené a umyté kurča dáme do chladnej vody a varíme. Po 30 minútach pridáme petržlen, ...
Rybací šalát
Mrazené filé osolíme, pokvapkáme citrónovou šťavou a krátko podusíme. Vychladnuté vykostíme a nakrájame. Majonézu...

Šunkové závitky s vajcom
Huby uvaríme, opečieme a na mäsovom mlynčeku pomelieme spolu s uvareným vajcom a cesnakom.

Mexický šalát s kurčaťom
Kurča pokrájame na 1 cm veľké kúsky. Zmiešame s majonézou, smotanou, citrónovou šťavou a...

Tvarohovo– lososová nátierka
Údeného lososa nakrájame na rezančeky, pridáme tvaroh, smotanu, biely jogurt, nasekanú pažítku, ...

Šunková nátierka
Tavený syr, maslo, tvaroh a majonézu rozmiešame. Šunku jemne nasekáme alebo pomelieme a vmiešame...

Homár s cesnakovým aioli a lososovým kaviárom
Uvareného homára schladíme a vyberieme mäso z chvosta. Podľa fantázie ho naservírujeme na tanier a prelejeme...

Vajíčkový šalát so žeruchou
Vajcia uvaríme natvrdo, necháme ich vychladnúť, olúpeme a nakrájame na menšie kocky.

Jarný šalát s nivou
Nivu pretlačíme cez sito a vymiešame dohladka s citrónovou šťavou. Pridáme majonézu, smotanu, worcesterskú...

Šalát z mladého karfiolu
Príprava jarnej šalátovej omáčky: všetky prísady dobre vyšľaháme v šľahači.

Bravčová panenka s tuniakovou omáčkou
Sous-vide je metóda varenia, pri ktorej sa jedlo pripravuje v potravinárskom vrecúšku z PVC, ...

Hlivový šalát s majonézou
Jemne nakrájanú cibuľku speníme na oleji, pridáme nakrájanú hlivu, posolíme a dusíme, až kým...

Viedenský cestovinový šalát
Cestoviny uvaríme v slanej vode, prepláchneme ich studenou vodou, necháme odkvapkať a vložíme do misy....

Cestoviny s medovo- horčicovou omáčkou
Umyté kuracie prsia vcelku povaríme 15 – 20 minút v osolenej vode. Necháme mierne vychladnúť a...

Lahôdka z vatovca
Plodnicu vatovca obrovského, z ktorej sme odstránili pokožku, nakrájame na pláty hrubé asi 1, 5...

Vajíčkový šalát s hubami
Vajcia a nakladané huby nahrubo posekáme, šunkovú salámu, varený zeler a hlávkový šalát nakrájame na...

Šalát z májoviek
Očistené a pokrájané hríby ochutené korením a soľou udusíme na oleji, pokrájame cibuľu, syr a...

Šproty so zemiakmi
Ako prvú vrstvu uložíme na dno nádoby zemiak narezaný na tenké plátky, potom pridáme cibuľu nakrájanú...

Staročeský šalát z kapra
Varené mäso zbavené kostí rozoberieme na kúsky, pridáme polovicu nadrobno pokrájanej cibule, hrášok a majonézu...

Šalát s údenou rybou
Varené zemiaky, údenú rybu, uhorky a rajčiny narežeme na malé kocky, pridáme 2 kl...

Tofu so zeleninovou cestovinou
Syr tofu nakrájame na kocky a vložíme do sójovej omáčky pomiešanej s vegetou a korením. Necháme pol hodiny odstáť....

Cestovinový šalát s brokolicou
Brokolicu rozoberieme na ružičky a uvaríme do polomäkka v osolenej vode. Scedíme a necháme vychladnúť.

Krabie hrianky
Krabie mäso nakrájame na malé kocky, pridáme brandy, majonézu, kečup, biely jogurt a tiež citrónovú šťavu, ...

Syrové prsty
Tvrdý syr nakrájame na hranolčeky. Zľahka ich potrieme olejom, obalíme v trojobale múka – vajce – strúhanka a vypražíme...

Šalát z mladého karfiolu
Príprava jarnej šalátovej omáčky: všetky prísady dobre vyšľaháme v šľahači.

Šalát zo šampiňónov
Šampiňóny očistíme a nakrájame na tenké plátky. Osolíme ich a na masle podusíme na miernom ohni....

Bretónsky šalát
Uvarenú rybu nakrájame nadrobno a dáme do šalátovej misy. Krevety rozkúskujeme, hlávkový šalát nakrájame a...

Šalát zo sleďov
Marinované slede nadrobno pokrájame. Majonézu rozmiešame s jogurtom alebo kyslou smotanou, pridáme pokrájanú cibuľu aj...

Kurací šalát
Očistené a umyté kurča dáme do chladnej vody a varíme. Po 30 minútach pridáme petržlen, ...

Rybací šalát
Mrazené filé osolíme, pokvapkáme citrónovou šťavou a krátko podusíme. Vychladnuté vykostíme a nakrájame. Majonézu...