Recepty, kde je majonéza
Moravské koláče
Majolku vymícháme se žloutky, olejem a cukrem. Zasypeme moukou se solí, na kterou nalijeme...
Brokolicový šalát
Zdravý a chutný, moja rodina ho zbožňuje. Pred rokmi, keď sa ešte len objavila...
Syrovo-cesnaková pomazánka
Pomazánka je tradične podávaná pri slávnostnejších rodinných hromadách, kde sa zvlášť cení rýchly a geniálne jednoduchý...
Vysmážaná treska s kokjtejlsósom
Tri vety o islandskej kuchyni. 1. Jej základom je rybacie a jahňacie mäso. 2....
Farebný kapustový šalát
Najprv si nakrájame cibuľu, kapustu, podľa chuti osolíme, zamiešame, pokvapkáme olejom a necháme...
Kalerábová nátierka s chrenom
Kaleráb očistíme, umyjeme, nastrúhame na jemnom strúhadle, vložíme do misy, pokvapkáme šťavou z...
Zelerový šalát s mrkvou a jablkami
Očistený a uvarený zeler, mrkvu a surové jablká pokrájame na jemné rezance. Pokvapkáme ich citrónovou...
Zimný kapustový šalát
Očistenú bielu aj červenú kapustu pokrájame na jemné rezance. Pór pokrájame na tenké kolieska, reďkovky...
Brokolicový šalát
Brokolice zbavíme lístkov a dáme ich na paru uvariť domäkka. Necháme ich vychladnúť a vidličkou ich...
Vajíčková nátierka
Vajíčka necháme vychladnúť a potom ich nakrájame alebo postrúhame na hrubšom strúhadle.
Šunkové závitky s vajcom
Huby uvaríme, opečieme a na mäsovom mlynčeku pomelieme spolu s uvareným vajcom a cesnakom.
Mexický šalát s kurčaťom
Kurča pokrájame na 1 cm veľké kúsky. Zmiešame s majonézou, smotanou, citrónovou šťavou a...
Tvarohovo– lososová nátierka
Údeného lososa nakrájame na rezančeky, pridáme tvaroh, smotanu, biely jogurt, nasekanú pažítku, ...
Šunková nátierka
Tavený syr, maslo, tvaroh a majonézu rozmiešame. Šunku jemne nasekáme alebo pomelieme a vmiešame...
Homár s cesnakovým aioli a lososovým kaviárom
Uvareného homára schladíme a vyberieme mäso z chvosta. Podľa fantázie ho naservírujeme na tanier a prelejeme...
Vajíčkový šalát so žeruchou
Vajcia uvaríme natvrdo, necháme ich vychladnúť, olúpeme a nakrájame na menšie kocky.
Jarný šalát s nivou
Nivu pretlačíme cez sito a vymiešame dohladka s citrónovou šťavou. Pridáme majonézu, smotanu, worcesterskú...
Šalát z mladého karfiolu
Príprava jarnej šalátovej omáčky: všetky prísady dobre vyšľaháme v šľahači.
Bravčová panenka s tuniakovou omáčkou
Sous-vide je metóda varenia, pri ktorej sa jedlo pripravuje v potravinárskom vrecúšku z PVC, ...
Hlivový šalát s majonézou
Jemne nakrájanú cibuľku speníme na oleji, pridáme nakrájanú hlivu, posolíme a dusíme, až kým...
Viedenský cestovinový šalát
Cestoviny uvaríme v slanej vode, prepláchneme ich studenou vodou, necháme odkvapkať a vložíme do misy....
Cestoviny s medovo- horčicovou omáčkou
Umyté kuracie prsia vcelku povaríme 15 – 20 minút v osolenej vode. Necháme mierne vychladnúť a...
Lahôdka z vatovca
Plodnicu vatovca obrovského, z ktorej sme odstránili pokožku, nakrájame na pláty hrubé asi 1, 5...
Vajíčkový šalát s hubami
Vajcia a nakladané huby nahrubo posekáme, šunkovú salámu, varený zeler a hlávkový šalát nakrájame na...
Šalát z májoviek
Očistené a pokrájané hríby ochutené korením a soľou udusíme na oleji, pokrájame cibuľu, syr a...
Šproty so zemiakmi
Ako prvú vrstvu uložíme na dno nádoby zemiak narezaný na tenké plátky, potom pridáme cibuľu nakrájanú...
Staročeský šalát z kapra
Varené mäso zbavené kostí rozoberieme na kúsky, pridáme polovicu nadrobno pokrájanej cibule, hrášok a majonézu...
Šalát s údenou rybou
Varené zemiaky, údenú rybu, uhorky a rajčiny narežeme na malé kocky, pridáme 2 kl...
Tofu so zeleninovou cestovinou
Syr tofu nakrájame na kocky
a vložíme do sójovej omáčky
pomiešanej s vegetou a korením. Necháme pol hodiny
odstáť....
Moravské koláče
Majolku vymícháme se žloutky, olejem a cukrem. Zasypeme moukou se solí, na kterou nalijeme...
Brokolicový šalát
Zdravý a chutný, moja rodina ho zbožňuje. Pred rokmi, keď sa ešte len objavila...
Syrovo-cesnaková pomazánka
Pomazánka je tradične podávaná pri slávnostnejších rodinných hromadách, kde sa zvlášť cení rýchly a geniálne jednoduchý...
Vysmážaná treska s kokjtejlsósom
Tri vety o islandskej kuchyni. 1. Jej základom je rybacie a jahňacie mäso. 2....
Farebný kapustový šalát
Najprv si nakrájame cibuľu, kapustu, podľa chuti osolíme, zamiešame, pokvapkáme olejom a necháme...
Kalerábová nátierka s chrenom
Kaleráb očistíme, umyjeme, nastrúhame na jemnom strúhadle, vložíme do misy, pokvapkáme šťavou z...
Zelerový šalát s mrkvou a jablkami
Očistený a uvarený zeler, mrkvu a surové jablká pokrájame na jemné rezance. Pokvapkáme ich citrónovou...
Zimný kapustový šalát
Očistenú bielu aj červenú kapustu pokrájame na jemné rezance. Pór pokrájame na tenké kolieska, reďkovky...
Brokolicový šalát
Brokolice zbavíme lístkov a dáme ich na paru uvariť domäkka. Necháme ich vychladnúť a vidličkou ich...
Vajíčková nátierka
Vajíčka necháme vychladnúť a potom ich nakrájame alebo postrúhame na hrubšom strúhadle.
Šunkové závitky s vajcom
Huby uvaríme, opečieme a na mäsovom mlynčeku pomelieme spolu s uvareným vajcom a cesnakom.
Mexický šalát s kurčaťom
Kurča pokrájame na 1 cm veľké kúsky. Zmiešame s majonézou, smotanou, citrónovou šťavou a...
Tvarohovo– lososová nátierka
Údeného lososa nakrájame na rezančeky, pridáme tvaroh, smotanu, biely jogurt, nasekanú pažítku, ...
Šunková nátierka
Tavený syr, maslo, tvaroh a majonézu rozmiešame. Šunku jemne nasekáme alebo pomelieme a vmiešame...
Homár s cesnakovým aioli a lososovým kaviárom
Uvareného homára schladíme a vyberieme mäso z chvosta. Podľa fantázie ho naservírujeme na tanier a prelejeme...
Vajíčkový šalát so žeruchou
Vajcia uvaríme natvrdo, necháme ich vychladnúť, olúpeme a nakrájame na menšie kocky.
Jarný šalát s nivou
Nivu pretlačíme cez sito a vymiešame dohladka s citrónovou šťavou. Pridáme majonézu, smotanu, worcesterskú...
Šalát z mladého karfiolu
Príprava jarnej šalátovej omáčky: všetky prísady dobre vyšľaháme v šľahači.
Bravčová panenka s tuniakovou omáčkou
Sous-vide je metóda varenia, pri ktorej sa jedlo pripravuje v potravinárskom vrecúšku z PVC, ...
Hlivový šalát s majonézou
Jemne nakrájanú cibuľku speníme na oleji, pridáme nakrájanú hlivu, posolíme a dusíme, až kým...
Viedenský cestovinový šalát
Cestoviny uvaríme v slanej vode, prepláchneme ich studenou vodou, necháme odkvapkať a vložíme do misy....
Cestoviny s medovo- horčicovou omáčkou
Umyté kuracie prsia vcelku povaríme 15 – 20 minút v osolenej vode. Necháme mierne vychladnúť a...
Lahôdka z vatovca
Plodnicu vatovca obrovského, z ktorej sme odstránili pokožku, nakrájame na pláty hrubé asi 1, 5...
Vajíčkový šalát s hubami
Vajcia a nakladané huby nahrubo posekáme, šunkovú salámu, varený zeler a hlávkový šalát nakrájame na...
Šalát z májoviek
Očistené a pokrájané hríby ochutené korením a soľou udusíme na oleji, pokrájame cibuľu, syr a...
Šproty so zemiakmi
Ako prvú vrstvu uložíme na dno nádoby zemiak narezaný na tenké plátky, potom pridáme cibuľu nakrájanú...
Staročeský šalát z kapra
Varené mäso zbavené kostí rozoberieme na kúsky, pridáme polovicu nadrobno pokrájanej cibule, hrášok a majonézu...
Šalát s údenou rybou
Varené zemiaky, údenú rybu, uhorky a rajčiny narežeme na malé kocky, pridáme 2 kl...
Tofu so zeleninovou cestovinou
Syr tofu nakrájame na kocky a vložíme do sójovej omáčky pomiešanej s vegetou a korením. Necháme pol hodiny odstáť....