Zdravý a chutný, moja rodina ho zbožňuje. Pred rokmi, keď sa ešte len objavila brokolica prvýkrát u nás na trhu mi základ tohto šalátu Zobraziť celý popisZdravý a chutný, moja rodina ho zbožňuje. Pred rokmi, keď sa ešte len objavila brokolica prvýkrát u nás na trhu mi základ tohto šalátu dala kolegyňa. Ja som ho rokmi modifikovala až do dnešnej podoby.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Dáme variť cestoviny a do takmer uvarených al dente vhodíme na 5-7 minút nakrájanú brokolicu. Medzitým si orestujeme nakrájaný pór a mrkvu na lyžici olivového oleja a necháme vychladnúť.
- 2
Cestoviny aj s brokolicou zlejeme a ihneď ochladíme poriadne studenou vodou, aby sa zachovala pekná zelená farba brokolice. necháme odkvapkať. Nakrájame syr na malé kocky, očistíme cesnak, uvarené vajíčko natvrdo tiež nakrájame na kocky. Do jogurtu pretlačíme cesnak, osolíme, pridáme bazalku. Môžeme pridať 1 PL majonézy.
- 3
Nakoniec všetky pripravené ingrediencie spolu zmiešame a necháme aspoň pol hodiny odležať v miernom chlade a podávame.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu