Hus v šolete

redakcia - fotkaredakcia, 23. júla 2009

Suroviny

4 porcie
150 g
150 g
2 strúčiky
1 PL




Postup

  1. 1

    Umytý a vopred namočený hrach uvaríme do mäkka. Krúpy uvaríme osobitne v osolenej vode. Cibuľu nakrájame nadrobno a upražíme ju na polovici masti. Prilejeme k nej 1/2 šálky vody.

  2. 2

    Porcie husi potrieme cesnakom a soľou a tiež ich vložíme k cibuli. Pridáme aj ostatné koreniny, prikryjeme a dusíme do mäkka.

  3. 3

    Ohňovzdornú misu vymastíme, dáme do nej hrach zmiešaný s krúpami, na ne položíme porcie husi.

  4. 4

    Povrch pokvapkáme zvyšnou masťou, polejeme aj šťavou z mäsa a dáme do rúry zapiecť.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia