Postup
-
1
Umytý a vopred namočený hrach uvaríme do mäkka. Krúpy uvaríme osobitne v osolenej vode. Cibuľu nakrájame nadrobno a upražíme ju na polovici masti. Prilejeme k nej 1/2 šálky vody.
- 2
Porcie husi potrieme cesnakom a soľou a tiež ich vložíme k cibuli. Pridáme aj ostatné koreniny, prikryjeme a dusíme do mäkka.
- 3
Ohňovzdornú misu vymastíme, dáme do nej hrach zmiešaný s krúpami, na ne položíme porcie husi.
- 4
Povrch pokvapkáme zvyšnou masťou, polejeme aj šťavou z mäsa a dáme do rúry zapiecť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu