Strúhané jablká na zimu fotorecept
Foto: eruska25
Jablká, ktoré nie sú vhodné na uskladnenie, pripravím takto a v zime sú v špajze pripravené na koláč.
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Z jabĺk vyrežeme poškodené časti a ošúpeme ich.
-
2
Nastrúhame, necháme len ohryzok.
-
3
Dobre z nich vymačkáme šťavu.
-
4
Jablká poriadne natlačíme do pohárov, aby v nich nebol vzduch.
-
5
Šťavu scedíme a môžeme vypiť. Ja ju však zavarím a bude na zimu. Veď teraz jeme čerstvé jablká.
-
6
Poháre uzavrieme a sterilizujeme 20 minút. Jablká neostanú také biele, zhnednú - ale to je prirodzené. Na koláč stačí otvoriť jeden pohár a jablková šťava je 100 %-ná. Oba produkty sú bez akýchkoľvek chemických prísad.
Diskusia k receptu