
Kurací perkelt s cestovinami Ideál
Výborný a celkom jednoduchý kurací perkelt s poriadnou porciou cestovín. Obed či večera bude na stole...

Šalát so šošovicou, s pečenou zeleninou a konfitovaným cesnakom
Tento výživný šalát kombinuje jemne orieškovú chuť zelenej šošovice s pečenou zeleninou a so sladkým konfitovaným cesnakom....

Singapurský čili krab
Je to jedno z najzaujímavejších aj najznámejších jedál singapurskej kuchyne, ktoré nájdete v mnohých stánkoch, ...

Jednoduché a rýchle smotanové cestoviny s kuriatkami na cibuľke
Jednoduchý a hlavne celkom rýchly recept pre tých, čo majú radi huby a krémové cestoviny....

Bezlepkové slivkové guľky bez vajec
Slivková sezóna je v plnom prúde a tradične sme sa opäť pustili do prípravy slivkových guliek - v našej bezlepkovej verzii....

Kuracie mäso v kokosovej karí omáčke (Coconut chicken curry)
Fantastické jedlo, ktoré máte za pár minút na stole!-...

Pšenové guľôčky so syrom a slaninou
Aj pšeno patrí k surovinám, ktoré sa v našich domácnostiach veľmi nepoužívajú....

Držková polievka
Na masti si osmažíme nakrájanú cibuľu do zlatohneda. Pridáme mletú červenú papriku a minútku popražíme s cibuľou....

Slivkové gule z batatov
Tradične sa robia zo zemiakového cesta, ale vyskúšajte raz vymeniť zemiaky za bataty.

Rybacie filé vo woku s červenou šošovicou
Keď som čítala v knihe tento recept, hneď sa mi zapáčil....

Tvarohové knedle so strúhankou podľa Magdaleny Dobromily Rettigovej
Otestujte spolu s nami recept z knihy Domácí kuchařka, ktorá vyšla v roku 1826, teda takmer pred dvesto rokmi....

Hustý domáci paradajkový pretlak
Ponukám recept na paradajkový pretlak, ktorý používam do varenia.

Sójová polievka so zemiakmi a párkom
Sója je mojím pravidelným spoločníkom. Kupujem ju priamo z mlyna, takže ju mám poruke doma vždy....

Ravioli v smotanovej omáčke s chrumkavou slaninou
Pozor, sú vláčne, sýte a neskutočne dobré.

Lahodný domáci kečup
Kečup s chuťou a vôňou leta. Domácemu kečupu sa ten z obchodu nevyrovná....

Ružový cestovinový šalát
Svojou farbou určite priláka všetkých k stolu a chuťou presvedčí všetkých, ktorí majú radi svieže, ...

Dubákové rizoto
Radi chodíme na huby keď je čas. A keď sa podarí nazbierať, musí byť rizoto!...

Paradajkový džem s čili
Džem výborne chutí s tvrdými syrmi, pečeným mäsom alebo ako netradičná nátierka.

Rezance s hlivou ustricovou a vajíčkami
Veľmi vďačný variant využitia surovín „ČSDN“ (Čo Sa Doma Nájde), alebo už mnoho razy prekladaných v chladničke....

Šúľance z Kopaníc naslano
Tradičné šúľance zo zemiakov sa dajú jesť nielen nasladko, ale v tomto prípade sa varia na...

Fazuľka s chrenom
Je sezóna fazuliek a tak ich môžeme doma pripravovať na veľa spôsobov, nielen tých klasických....

Šampiňónová sviečková omáčka
Na obed ku knedliam nemusí byť vždy mäso. Táto výborná hubová zeleninová omáčka je toho dôkazom....

Kuracie prsia s hlivovo-hríbovou omáčkou
Tento obed som pripravil na základe osobnej objednávky môjho krajšieho JA....

Slivkový rozvar na víne
Tento rozvar sa výborne hodí k zemiakovým šúľancom s makom, so strúhankou, orechami alebo tvarohom....

Fazuľkový guláš (fotoreept)
V letnej sezóne býva fazuliek dostatok. Ale nie je s nimi problém ani v zime, mrazené sú k dispozícii vždy....

Kotlíkový hovädzí guláš
Obyčajný kotlíkový guláš, ktorý rád varím keď je na to príležitosť....

Knedličky zo syra cottage s černicovou omáčkou
Jednoduché knedličky si s rôznymi druhmi ovocia radi vychutnávame počas celého leta....

Bravčový guláš s batatami a hubami
Budem rád a šťastný, pokiaľ niekto z Vás, priatelia na Varecha.sk, použije moju technológiu na podobný guláš, ale so súčasnými dostupnými hubami u nás doma na Slovensku....

Zemiakové džatky z Vysokých Tatier, tradičné jedlo našich starých mám
Džatky boli kedysi jedlom chudobných, pretože sa robia len zo zemiakov a z múky....