prazdny

Stratená ryba

Hlavné jedlá

Do rajnice dáme mlieko, pridáme korenie, bobkové listy a na štvrtiny pokrájanú cibuľu. Keď...

prazdny

Pečené bravčové koleno na čiernom pive

Bravčové mäso

Pripravil Jakub Reimitz, šéfkuchár reštaurácií Galloperclub, Malecón, Tapas Bar a hotela Albrecht v Bratislave (recept pre...

prazdny

Rybacia roláda s lososom a pomarančovou omáčkou

Hlavné jedlá

Na rybie filé položíme plátok nepravého lososa a 2 olivy. Filé stočíme do rolky, spevníme...

prazdny

Rybie filé so špenátom

Hlavné jedlá

Posolené a okorenené filé opečieme v panvici na troche rozohriateho oleja z oboch strán asi minútu a...

prazdny

Rybie filé s banánmi

Hlavné jedlá

Rybie filé umyjeme, pokrájame na plátky, pokvapkáme citrónovou šťavou, osolíme, obalíme múkou a...

prazdny

Rybie filé v kokosovom kabátiku

Hlavné jedlá

Filé osolíme, okoreníme, pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme pár minút odležať. Na suchej panvici...

prazdny

Prírodný rybací rezeň

Hlavné jedlá

Rybie filé zomelieme na mlynčeku, pridáme ingrediencie a formujeme hustejšiu zmes, ktorú rozdelíme na porcie....

prazdny

Sekaná z rybieho filé

Hlavné jedlá

Vykostené filé pomelieme na mäsovom mlynčeku, osolíme, okoreníme, pridáme vajcia, rozotrený cesnak a...

prazdny

Filé zapečené s nivou

Hlavné jedlá

Filé posypeme korením na ryby a na panvici prudko opečieme. Vložíme do vymasteného pekáča, zalejeme...

prazdny

Koláč „töki pompos“

Dezerty

Mlieko zohrejeme a rozpustíme cukor, rozmrvíme droždie a zamiešame. Vlejeme do múky, pridáme soľ a vymiesime tuhšie cesto....

prazdny

Pudingovo– smotanový koláč

Dezerty

Vajcia vymiešame s cukrom a vanilkou, pridáme olej a premiešame, pridáme vodu a opäť premiešame. Potom do zmesi...

prazdny

Kakaové koláčiky – „čige“

Dezerty

Z mlieka, droždia a štipky cukru pripravíme kvások, ktorý pridáme do múky. Primiešame vajcia, olej, ...

prazdny

Zubáč Bakony

Hlavné jedlá

Filety zo zubáča umyjeme, osolíme, okoreníme a opražíme na masti z obidvoch strán.

prazdny

Segedínske tvarohové rezy

Dezerty

Múku preosejeme na dosku a rozdrobíme do nej maslo. Pridáme štipku soli, žĺtok a vypracujeme cesto.

prazdny

Maďarská bábovka „töki kuglóf“

Dezerty

Droždie necháme vykysnúť v 50 ml mlieka s 2 kockami cukru. Zvyšok cukru necháme rozpustiť vo zvyšnom mlieku.

prazdny

Vanilkovo– čokoládový zákusok

Dezerty

Bielky vyšľaháme, pridáme cukor a nakoniec do tuhého snehu pridáme žĺtky, múku a citrónovú kôru.

prazdny

Tvarohový koláč po maďarsky

Dezerty

Najskôr si namočíme hrozienka do rumu. Zo všetkých uvedených prísad na cesto vypracujeme bochník cesta, ktorý (ak sa nám...

prazdny

Šomló halušky

Dezerty

Halušky: do roztopeného masla pridáme práškový cukor a vymiešame ho. Potom pridáme múku, prášok do pečiva, vajíčka a...

prazdny

Kapustové závitky

Hlavné jedlá

Z kapusty vyrežeme hlúb a hlávku necháme variť 5 – 6 minút v osolenej vode. 8 listov oddelíme, ...

prazdny

Hliva na maďarský spôsob

Hlavné jedlá

Zemiaky v šupke uvaríme nie úplne domäkka. Olúpeme ich a vychladnuté nakrájame na plátky.

prazdny

Zapekaný guláš

Hovädzie mäso

Mäso nakrájame na kocky a pripravíme marinádu. Zmiešame olej, pretlačený cesnak, rozdrvenú rascu vopred navlhčenú), strúhanú citrónovú kôru, ...

prazdny

Plnené kuracie prsia Kiskörös

Kuracie mäso

Do kuracích pŕs urobíme nožom kapsu a naplníme ju husacou pečeňou. Zvonku osolíme, okoreníme a na vymastenom pekáči upečieme v rúre...

prazdny

Cestovinový nákyp s čerešňami

Dezerty

Cestoviny uvaríme a necháme odkvapkať. Čerešne opláchneme a odkôstkujeme.

prazdny

Cestoviny na sladko s ovocím

Bezmäsité jedlá

Cestoviny uvaríme podľa návodu a pridáme k nim PL masla.

prazdny

Cestovinový šalát s brokolicou

Kuracie mäso

Brokolicu rozoberieme na ružičky a uvaríme do polomäkka v osolenej vode. Scedíme a necháme vychladnúť.

prazdny

Opité špekáčiky

Bravčové mäso

Špekáčiky ošúpeme a pozdĺžne narežeme asi do dvoch tretín priemeru. Poukladáme ich do hlbšieho pekáča naprieč v 2 radoch, rozrezanou...

prazdny

Ražniči z diviaka

Hlavné jedlá

Mäso umyjeme, odblaníme, nakrájame na kocky a potrieme olejom, v ktorom sme rozmiešali citrónovú šťavu a potlčené borievky....

prazdny

Pečená divá kačica

Hlavné jedlá

Kačicu si očistíme, vypitveme, opálime nad plameňom, následne ju umyjeme a nakoniec usušenú osekáme. Keď je divá...

prazdny

Pstruh na víne

Hlavné jedlá

Pstruhy očistíme, osolíme a okoreníme.

prazdny

Makrely s chrenovou omáčkou

Hlavné jedlá

Makrely, ktoré sme vykostili, prekrojili na polovice, posolili, potreli olejom, upečieme na rošte.

prazdny

Anglický rozbíf

Hovädzie mäso

Odležanú roštenku umyjeme, čistou utierkou osušíme a odblaníme. Tukovú časť na povrchu aj so spodnou blanou niekoľkokrát narežeme, osolíme,...

prazdny

Gazdovské kurča

Kuracie mäso

Kuracie stehná osolíme, okoreníme a obložíme plátkami slaniny

prazdny

Údené karé na víne

Hlavné jedlá

Mäso umyjeme, vložíme do pekáča, pridáme slivky, zalejeme vínom zmiešaným s 250 ml vody, prikryjeme a...

prazdny

Krkovičkové veže

Bravčové mäso

Krkovičku naklepeme, na krajoch narežeme, posolíme a okoreníme.

prazdny

Bravčová krkovička so syrovou kôrkou

Bravčové mäso

Mäso umyjeme pod tečúcou vodou a osušíme. Cesnak nakrájame na malé prúžky a prešpikujeme nimi mäso. Osolíme a okoreníme...

prazdny

Pečené koleno

Bravčové mäso

Umyté koleno narežeme tak, aby na koži vznikli kosoštvorce. Z trochy čierneho piva, oleja, cukru, ...