Francúzske rezne od mojej slovenskej maminky

evakosziklova - fotkaevakosziklova, 27. marca 2010

Neuveritelna lahodka, budete hviezdou vecera..

10
porcií
15 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Suroviny

1 kg
3 ks




Postup

  1. 1

    Nakrajame maso na platky oslime a vyklepeme v STRUHANKE. Rozmiesame a trosku osolime vajicka. Pripravime si panvicu s olejom na vysmazanie, ked je olej horuci zoberieme vyklepane rezne namocime do vajicka a rychlo osmazime s oboch stran. Pripravime si janske sklo alebo plech kde osmazene rezne poukladame za sebou ako vojacikov.

  2. 2

    Pripravime si zmes: moja mamka ju vola; TO CO DOM DA... Napriklad: Zoberieme misu a do nej zamiesame horcicu, kecup, vegetu, worcerstesku omacku, korenie troska sojovej omacky , proste to co mate doma. Zmiesame pridame troska vody a vylejeme na maso v janskom skle. Dajte pozor aby ste nepresolili omacky su dost slane hlavne sojova.

  3. 3

    Zakrijeme alobalom alebo vrchom na janske sklo a pecieme v trube jednu hodinu na 200 stupnov. Podavame s ryzou alebo zemiakmi a salatom.

Diskusia k receptu

hanina
Vďaka, vyzerá to zaujímavo a iste to bude super. Vyskúšam.
sovka62
Poznám a robievam ich. Pôvodný recept, ktorý som dostala bol z hovädzieho mäsa o volal sa židovské rezne (asi preto, že bravčové nejedia a bežne vypražená hovädzina by bola tvrdá. Ale stretla som sa už aj s názvom obrátené rezne. No, nech si ich už každý vola ako chce, sú výborné, mäkkučké.
honestka
pritakavam, vzdy a s akehokolvek masa su velmi dobre. tiez ich poznam ako "obratene" rezne.
matzuz
Poznám ten recept, omáčku som však robila len z kečupu.
tetuska
poznam, ja to len podlievam vodou, do ktorej pridam lyžičku vegety
tinca
Suhlasím so Sovkou robím často, mám ich ako obrátené rezne, ale nedávam tam toľko ingrediencií, ja ich len zalejem výpekom a sú tiež veľmi chutné, mäkké.
gababu1
tiez ich poznam pod inym menom,ale su fantasticke...........akakolvek tvrda hovadzina,je potom makkucka a stavnata......
cukrarka
ano je do dobre , ja to volam tiez obraatene rezne a pred podavanim ich este posypam udenym syrom a ako priloha ryza...
stihacka
Moja mama (teraz aj ja )robieva podobne rezne. Oprazene rezne dam do janskeho skla, poprekladam ich slaninkou, cibulou nakrajanou na kolieska a polejem horcicou a asi 2 dcl vody. Zakryjem alobalom a peciem asi 45 minut, su vyborne so zemiakovou kasou a kyslou uhorkou.
marienka44
Do obratenych reznov ide do kuchty 2PL rozpusteneho masla,2PL masti a 3 PL oleja,1PL horcice a 3 PL kecupu a 2 dcl vody, vegeta trochu a mlete korenie. Vysmazene rezne dame do tejto omacky a kuchte dusime 20 min. Moze sa to robit aj v jenskom skle alebo na plechu, ale dlhsie.
marienka44
Ked sa neda do zapekania pod alobalom tuk /maslo, olej a mast/, len voda, moze to prihoriet podla mojho nazoru. Vznikne podla mojho receptu viac stavy na polievanie prilohy. /recept vid hore./
evanaaa
Marienka44, dá sa to tak,že sa to podleje tým výpekom, v ktorom sa rezne smažili a ak sa podleje,tak len trochu práve aby to neprihorelo.Príliš ochucovať by sa to nemalo,aby tam zostala tá prvá a pravá chuť mäsa.V kuchte to je už skôr varené a práve základ toho receptu je dopekané v rúre.Ale každý podľa svojej chuti.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia