Foto: nelajsia
Túto nádheru s láskou vyrába moja mamina
35 minút
príprava
príprava
15 minút
na 150 °C
na 150 °C
Suroviny
700 g |
|
200 g |
|
250 g |
|
2 čajové lyžičky |
|
2 čajové lyžičky (zarovnané) |
|
5 ks |
|
1 hviezdička |
|
1/2 mocca lyžičky |
|
|
|
4 ks |
|
1 lyžica |
|
1/8 l |
|
1 ks |
|
150-180 g |
|
Postup
-
1
Cukor dáme do vody do väčšej nádoby, zohrejeme. Keď sa rozpustí, pridáme med a necháme prevariť. Do horúceho pridáme koreniny a pomarančovú kôru(nastrúhanú). Necháme vychladnúť.
- 2
Múku dvakrát preosejeme so sódou bikarbónou a kakaom. Do vychladnutej masy pridáme múku a žĺtky. Zamiesime. Cesto zabalíme do mikroténového sáčka a necháme 4 dni odležať.
- 3
Cesto rozvaľkáme, vykrajujeme vzory, potrieme bielkom, ukladáme na pomastený plech. Pena na zdobenie: Bielok s trikrát preosiatym cukrom a pár kvapkami citrónovej šťavy vymiešame na hladko. Naplníme do igelitového sáčka, odstrihneme rožtek sáčka a zdobíme medovníčky
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Veru by som mala problemy ich zjest!
Toto je jedna z veci, co si chcem na kila nakupit, ked pridem na Slovensko a porozdavat ako darecek pre priatelky- a este snad tie krasne zdobene velkonocne vajicka! Skoda, ze mi to nikto echce sem poslat hoci je plno stranok na internete na predaj.
STE VY tam sikulky dievcata!
Viete niekto o web stranke, kde je takyto proces zdobenia na videu?
@honestka koľko presne zdobí jeden kus, to neviem, ale každú kontúrku musí nechať zaschnúť a až potom pokračovať, čiže také vajíčko čipkované vezme do ruky niekoľkokrát, ja pomáham len s bodkovaním a balením, jej medovníčky cestovali už aj do USA na vianočný stromček, do okolitých krajín...napíš kontakt, možno pocestujú aj za Tebou...