Veľkonočný mazanec

Dr. Oetker
, 1. apríla 2010
Veľkonočný mazanec
Foto: Dr. Oetker

Suroviny

Na cesto:
1 balenie
150 g
200 ml
2 PL
Na potretie a posypanie:
1 ks
25 g




Postup

  1. 1

    Na prípravu cesta pridáme do zmesi na buchty maslo, mlieko, arómu alebo rum, hrozienka, oriešky a kandizované ovocie a cesto pripravíme podľa návodu na obale. Dáme na teplé miesto na 45 až 60 minút vykysnúť.

  2. 2

    Vykysnuté cesto vyklopíme na dosku a spracujeme mazanec, ktorý položíme na plech vyložený papierom na pečenie a necháme na teplom mieste ešte 20 minút kysnúť. Potom potrieme rozšľahaným vajcom, posypeme mandľami alebo orechmi a v strede ostrým nožom nakrojíme do kríža.

  3. 3

    Vložíme do predhriatej rúry a pečieme (v elektrickej rúre na 180 °C, v teplovzdušnej na 160 °C, v plynovej rúre stupeň 3-4).

  4. 4

    Náš tip: Ak mazanec nezjeme celý, môžeme ho dať zamraziť.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia