"Vďaka kombinácii banánov a tvarohu je tento koláč veľmi vhodný najmä pre deti, ale určite zachutí aj dospelým. Recept môžete obmeniť aj použitím pikantnejšieho Zobraziť celý popis"Vďaka kombinácii banánov a tvarohu je tento koláč veľmi vhodný najmä pre deti, ale určite zachutí aj dospelým. Recept môžete obmeniť aj použitím pikantnejšieho lekváru alebo iného druhu čerstvého či zaváraného ovocia."
príprava
Suroviny
| Cesto: | |
| 6 ks |
|
| 180 g |
|
| 50 g |
|
| pol balíka |
|
| 120 g |
|
| 2 PL |
|
| Plnka: | |
|
|
|
|
|
|
| 200 g |
|
| 100 g |
|
| 300 g |
|
| 500 ml |
|
| 1 balenie |
|
| 2 PL |
|
| Poleva: | |
| 150 g |
|
| 100 g |
|
Postup
-
1
Celé vajcia vyšľaháme s cukrom do penista. Po malých dávkach pridávame múku zmiešanú s kypriacim práškom, orechmi a kakaom. Cesto dáme na vymastený a múkou vysypaný plech a dáme piecť do vyhriatej rúry.
- 2
Vychladnuté cesto potrieme lekvárom a rozložíme naň pozdĺžne rozpolené banány.
- 3
Maslo vymiešame s práškovým cukrom. Z mlieka, kryštálového cukru a vanilkového pudingového prášku uvaríme uvaríme hustú kašu. Do vychladnutého pudingu pridáme vymiešané maslo s cukrom, tvarohom a spolu vymiešame hladkú masu, ktorú natrieme na banány.
- 4
Naplnený koláč polejeme čokoládovou polevou, ktorú si pripravíme rozpustením masla a čokolády nad parou.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu