Syrový monkey bread s bylinkami

egreska - fotkaegreska, 26. marca 2010
Syrový monkey bread  s bylinkami
Foto: egreska

Výborný namiesto chleba ku polievkam alebo na stol ako príloha k obloženej mise.

Suroviny

1/2  šalky
1
1 PL
1/3 čl
2 1/4 šalky
1/2 čl
1/4 kocky




Postup

  1. 1

    Zo všetkych surovin si vymiesime cesto,(okrem syra),alebo na to zneužijeme pekarničku. cesto nechame 1/2 hodinku podkysnut,potom ho rozdelime i a ušulame z neho šulky ,ktore krajame ako na dukatove buchtičky.dame si rozpustit kusok masla a kusky cesta v nom namočime a šup do nastruhaneho syra.poukladame alebo nahadzeme do vymastenej formy a nechame ešte 1/2 hodinku podkysnut.Pečieme asi 1/2 hodinu na 180 st.

  2. 2

    Jednotlivé kúsky sa dajú pekne oddelit,takže netreba to krájať..

Diskusia k receptu

cistinka
Milá moja @egreska , vieš, ako sa ja nadriem, keď miesim cesto rukou...pretože robím väčšinou z viac múky. A ty ma tu stále štengruješ (v dobrom) s tou tvojou pekárničkou. Tvoje recepty si všetky ukladám a až raz na ňu našetrím, dám ti vedieť.....Inak super, dík :-))
orchidea
Ja som rada že sa tu objavujú receptíky pri ktorých sa dá "zneužiť "aj pekárnička, lebo ju vlastním od Vianoc a ani ju nevyužívam tak na pečenie (piekla som párkrát chlieb a bagety) ale na miesenie a vykysnutie je to dobrá vec aj keď sa musím priznať, že najradšej aj tak miesim rukou.
egreska
čistinka,znovu sa budem opakovat ale nedala by som si ju za nič na svete..som rada ze si receptíky odkladaš a dufam že si pekarničku čím skor zadovážiš..
egreska
orchidea,ja v nej tiež nepečiem ale ušetrí vela času a hlavne ruky pri miesení,robím v nej skoro všetky cestá,treba len skušat..
torticka
egreska, to je také nádherné, že je to škoda aj načať. Dávam si do KK.
Aj mňa štengrujete s tou pekárničkou. Asi nesmiem muža hnevať,a potom mi ju kúpi.( ale keď ja ho tak rada hnevám)
evusik
ja mám pekáreň asi 4 roky, priniesol ju domov syn a to som si myslela, že zbytočne vyhodené peniaze a ďaľšia vec ktorá zapadne v kúte špajzi. Nestalo sa, hlavne na začiatku sme pekávali chlieb aj 2x do týždňa. Teraz už menej, ale hlavne ju používam na miesenie a kysnutie. Nastavím program a viac sa nestarám až keď treba dať piecť. Vrele odporúčam - šetrí čas aj ruky.
@egre ška vyzerá to super, keďže ja som viac na slané ako na sladké toto určite vyskúšam
sovka62
Veľmi pekný recept, potešil ma. A k pekárničke:j a v nej tiež nemiesim, (len keď v nej pečiem chlieb), pretože vždy miesim najmenej z kila múky a to by sa mi tam nezmestilo. Ale pri miesení kysnutého cesta sa nenarobím (ani by som to mojimi boľavými rukami nezvládla). Už som to na Vareche spomínala. Keď do múky pridám kvások, vajcia a ostatné suroviny, cesto zmiešam len tak, aby na dne neostala suchá múka. Nastavím minútky na štvrť hodinu a potom cesto varechou premiesim. Keďže sa už rozkyslo, ide to veľmi ľahko a stačí ho pár krát varechou prehodiť a je lesklé, hladké, nadýchané. Až potom ho nechám dokysnúť. Takže ak chcete, vyskúšajte, naozaj je to bez veľkej námaky.
58vlasta
Ukladám si recept, vyzerá ako bábovka, len na slano. Tiež vyskúšam sovkinu radu na miesenie cesta, tuším to už raz niekde písala.
jezibabka1
@gre ška nezostal Ti náhodou kúsok ? Otvorím okno a môžeš mi ho hodiť:))))))))) pridávam si, dík
klaura
veľmi fajn to vyzerá ... ukladám, vyskúšam ...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia