Foto: evusik
Mám tri obľúbené recepty na slané pečivo. Syrový, bryndzový a luníkový recept. Všetky sú dobré a keď povykrajujem rôzne tvary a použijem rôzne posýpky, Zobraziť celý popisMám tri obľúbené recepty na slané pečivo. Syrový, bryndzový a luníkový recept. Všetky sú dobré a keď povykrajujem rôzne tvary a použijem rôzne posýpky, hneď sa zdá že som piekla viac druhov.
príprava
na 230 °C
Postup
-
1
Z masla, múky a syra vypracujeme hladké cesto. Dáme do misky, zakryjeme fóliou a necháme v chladničke aspoň 1 hod. Vyvaľkáme na hrúbku 1 cm a vykrajujeme rôzne tvary. Potrieme vajcom a posypeme soľou, rascou, sezamom alebo vegetou. Na plech môžeme dávať tesnejšie, pretože sa nezväčšujú do šírky. Pečieme pri teplote 230°C asi 10 minút.
- 2
Malý trik: sézam, alebo mak si vysypem na tanierik, pagáčik potriem vajcom a položím ho natretou stranou do sézamu, takže sa krásne obalí. Po upečení neopadáva, ale ostane pekne nalepený na povrchu.
- 3
Čo sa týka Luniku je možné použiť aj iný tavený syr. Teraz som robila napr. z Bambina, dala som 4 ks. To množstvo 400g je orientačné, ale určite by nemalo byť o moc menej tak 350-400g.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
určite chutilo by aj v Košiciach na sídlisku číslo deväť.
Sabinovská mliekareň, obchodná sieť Milk agro
tavený syr
niečo ako Syrokrém..
potravinydomov.itesco.sk/groceries/sk-SK/products/2002120891795...
Toto je veľmi starý, ešte socialistický recept, vtedy nebol veľký výber a Luník bol najbežnejší tavený syr. Dnes je výber veľký a použiť môžeš akýkoľvek tavený syr, lepšie sú tie s vyšším obsahom tuku. Niekto má averziu k taveným syrom, preto môže použiť rovnaké množstvo tvarohu alebo bryndze. Ja som tohto roku robila tvarohové.
Asi mysleli Lunex, na Luníku neviem aký syr majú...