Foto: js9mxd
Čakal som väčšiu návštevu a nevedel som sa rozhodnú čo im navarím k obedu. Túlal som sa v obchode a videl som tam krkovičku Zobraziť celý popisČakal som väčšiu návštevu a nevedel som sa rozhodnú čo im navarím k obedu. Túlal som sa v obchode a videl som tam krkovičku v akcii (2,89.-€) a to ma inšpirovalo. Trochu improvizácie a pochvala ma neminula.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Bravčovú krkovičku vykostíme alebo kúpime vykostenú. Ja kupujem s kosťou, lebo kosť sa dá použiť do kapustnice alebo na vývar. Do krkovičky urobím dlhým nožom otvor.
- 2
Bravčový bôčik pomeliem na väčšej šajbičke ako na klobásky, pridáme soľ, korenie, kmín mletú papriku a cesnak, všetko podľa chuti a dobre pomiešame.
- 3
Klobásovú zmes naplním do otvoru v krkovičke. Krkovičku nasolíme, pokoreníme a posypeme kmínom. Krkovičku podlejeme vodou a dáme piecť do rúry. Pred pečením pridáme cesnak podľa chuti. Já dávam aj celú hlávku. Pred upečením (cca 30 min) pridáme nakrájanú 1 cibuľu . Krkovičku podávam so zemiakovou kašou. Oblohu používam podľa sezóny.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu