Plnená krkovička

js9mxd - fotkajs9mxd, 29. marca 2010
Plnená krkovička
Foto: js9mxd

Čakal som väčšiu návštevu a nevedel som sa rozhodnú čo im navarím k obedu. Túlal som sa v obchode a videl som tam krkovičku Zobraziť celý popisČakal som väčšiu návštevu a nevedel som sa rozhodnú čo im navarím k obedu. Túlal som sa v obchode a videl som tam krkovičku v akcii (2,89.-€) a to ma inšpirovalo. Trochu improvizácie a pochvala ma neminula.

10
porcií
30 minút
príprava
180 minút
na 180 °C

Suroviny

2500 g
300 g
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Bravčovú krkovičku vykostíme alebo kúpime vykostenú. Ja kupujem s kosťou, lebo kosť sa dá použiť do kapustnice alebo na vývar. Do krkovičky urobím dlhým nožom otvor.

  2. 2

    Bravčový bôčik pomeliem na väčšej šajbičke ako na klobásky, pridáme soľ, korenie, kmín mletú papriku a cesnak, všetko podľa chuti a dobre pomiešame.

  3. 3

    Klobásovú zmes naplním do otvoru v krkovičke. Krkovičku nasolíme, pokoreníme a posypeme kmínom. Krkovičku podlejeme vodou a dáme piecť do rúry. Pred pečením pridáme cesnak podľa chuti. Já dávam aj celú hlávku. Pred upečením (cca 30 min) pridáme nakrájanú 1 cibuľu . Krkovičku podávam so zemiakovou kašou. Oblohu používam podľa sezóny.

Diskusia k receptu

evas13
To jedlo je ako hovoria naši varecháči prudko jedlé. Zvyknem plniť bôčik krásne prerastený a ako plnku šampiňony, pomleté mäsko, klobásu, vajíčko.
samanka
tak toto vyzerá veľmi dobre. Len keby to čítal Dr. Bukovský...:-))))
evusik
ktorý slováčisko by čosi takéto neľúbil? vyzerá to viac než lákavo
hannah22
veru veru prudko jedlé, a určite veľká dobrota ale tie následky, ale aj tak vďaka, dobre sa na to pozerá, určite to aj dobre chutilo a preto Dr.Bukovského radšej nespomínajme, má pravdu ale ... :))
veronika353
Já si myslím, že ta zelenina tu krkovičku trochu zneutralizuje a tak to bude zdravější.Musíme si to nějak zdúvodnit!
sracz
Tak toto môžem, aspoň "krát" do mesiaca. Žiaľ krkovičku tu v Des Moines nedostať, podobne ako domáci žasnú nad tým, že do našej hovädzej polievky (v kombinácii s kurčacím, či morčacím výrezom) dávam aj špikové kosti. Našťastie viem dostať prasa do !!! 60 !!! kg a tak si pri triedení mäsa krkovičku vyrežem. Ďakujem za recept a veľmi sa mi páči "double cabidge" = dvojaká kapusta! Moje hodnotenie, aspoň podľa receptu a fota: Bars fajne, šmačne a prudko jedlé!
gagor
Vypadá to pekne , krkovička je fajn masko Dr.Bukovský nevie čo je dobré.Zeleninová obloha to všetko vykompenzuje.

pavas
Určite je to fajnvé papaníčko aj na studeno s chlebíkom namáčaným do výpeku. Zbohom žlčník.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia