Veľkonočná mäsová roláda

kuchticka - fotkakuchticka, 31. marca 2010

Tento slany zakusok sa hodi podavat na jar s cerstvymi slatovymi listy (poukladat na ne) a moze byt ako predkrm, alebo vecera.

40 minút
príprava
8 10 minút
na 180  °C

Suroviny

7  dkg
4 ks
4 ks
1  KL
asi 1  L.
plnka:
50 dkg
6 dkg
1  lyzicka
1  kus
1/2  lyzicky
podla chuti
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravime si Plnku do zavinu. Pomeleme bravcove pecene maso a sunku, dame do vacsej misky a premiesame. Postupne pridame horcicu, sol a korenie zo zazvorom. Ked je cerstvy zazvor, nastruhame ho, inak moze byt suseny mlety. Pokrajame na drobucko uhorku a nastruhame vajce.

  2. 2

    Pripravime si plech na piskot, namastime. Do vacsej misky si dame vajecne bielky a uslahame pevny sneh, do ktoreho lahko zamiesame zltky a muku zmiesanou s pecivovym praskom a stipkou soli. Vsetko cesto vylejeme na plech. Dame piect na 180 C. asi na 8 minut.

  3. 3

    Na upeceny, este teply piskot nakladieme plnku, rozotrieme a rychlo zavinieme. Dame na dosticku a zatazime asi na 4 hod. Tuto roladu nakrajame na uhladne rovnomerne kolieska a pokladame na salatove listy. Velmi dobre sa hodi na male pohostenie sibacov, ako predkrm , alebo studenu veceru. Dufam, ze sa vam podari a bude chutnat.

  4. 4

    Hotovo.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Ahoj babidka, nemam - neviem nainstalovat, ale i tak nikto o nic nepride....
Prajem veselu Velku noc, i nejaku tu oblievacku.

Jazibabka, i tebe rovnako. Nech sa na vas slnko usmieva a mate vsetci dobru naladu.
recept sa mi paci , odlozim si ho . fotecku nemas? - zisla by sa ...