Veľkonočná mäsová roláda

kuchticka - fotkakuchticka, 31. marca 2010

Tento slany zakusok sa hodi podavat na jar s cerstvymi slatovymi listy (poukladat na ne) a moze byt ako predkrm, alebo vecera.

40 minút
príprava
8 10 minút
na 180  °C

Suroviny

7  dkg
4 ks
4 ks
1  KL
asi 1  L.
plnka:
50 dkg
6 dkg
1  lyzicka
1  kus
1/2  lyzicky
podla chuti
1 ks




Postup

  1. 1

    Pripravime si Plnku do zavinu. Pomeleme bravcove pecene maso a sunku, dame do vacsej misky a premiesame. Postupne pridame horcicu, sol a korenie zo zazvorom. Ked je cerstvy zazvor, nastruhame ho, inak moze byt suseny mlety. Pokrajame na drobucko uhorku a nastruhame vajce.

  2. 2

    Pripravime si plech na piskot, namastime. Do vacsej misky si dame vajecne bielky a uslahame pevny sneh, do ktoreho lahko zamiesame zltky a muku zmiesanou s pecivovym praskom a stipkou soli. Vsetko cesto vylejeme na plech. Dame piect na 180 C. asi na 8 minut.

  3. 3

    Na upeceny, este teply piskot nakladieme plnku, rozotrieme a rychlo zavinieme. Dame na dosticku a zatazime asi na 4 hod. Tuto roladu nakrajame na uhladne rovnomerne kolieska a pokladame na salatove listy. Velmi dobre sa hodi na male pohostenie sibacov, ako predkrm , alebo studenu veceru. Dufam, ze sa vam podari a bude chutnat.

  4. 4

    Hotovo.

Diskusia k receptu

babidka
recept sa mi paci , odlozim si ho . fotecku nemas? - zisla by sa ...
kuchticka
Ahoj babidka, nemam - neviem nainstalovat, ale i tak nikto o nic nepride....
Prajem veselu Velku noc, i nejaku tu oblievacku.

Jazibabka, i tebe rovnako. Nech sa na vas slnko usmieva a mate vsetci dobru naladu.
zela
Prajem všetkým VARECHÁROM a VARECHÁRKAM veselé,šťastné sviatky.Nech všetci počas sviatkov Veľkej noci pookrejú na duchu aj na tele.Recepty na Vareche sú výborné. Snažím sa vyberať také recepty , v ktorých sú použité dietnejšie jedlá.Samozrejme,že stôl na Veľkú noc bude pokrytý obrusom s motívom Veľkej noci,ne stole nebudú chýbať kraslice,zlatý dážď,miska plná veľkonočných vajíčok -veľkých aj menších upečených z perníkového cesta a ozdobených rôznymi ornamentami.Ovocná torta a slané tyčinky,samozrejme na stole bude aj džbán dobrej vody,fľaša minerálnej vody a dobré víno.
honestka
pisem 2x lebo som asi prvy prispevok zmazala:@Kuchticka : robila som tuto tvoju roladu na party s nasimi navstevnikmi. VYBORNA velmi appetizing- finger licking goooddd. mala som na mysli odfotit, ale pri vsetkom zhone zjedlo sa skor a tak nabuduce, lebo urcite ju urobim znova. dakujem!
kuchticka
Prosim za radu, ako mam tento recept opravit. Toho udeneho masa, (peceneho , alebo sunky) by tam malo byt 60 dkg. Prepacte, pomylila som sa. neviem ako opravit.
redakcia
@kuchticka , nastav sa na tento tvoj recept v zozname "moje recepty", musíš byť však prihlásená, a klikni na upraviť recept. Môžeš zmeniť všetko čo treba.
marienka44
@kuchticka , podla Tvojej osobnej vizitky nevies , ako sa nazyva po anglicky: pohánka a pšeno. Nasla som pomocou prekladaca nasledovne:
buckwheat=pohánka a millet=pšeno.
Mam to uz dlho poznacene na papieri, len som nevedela, kto to ziada. Verila som, ze raz natrafim na toho cloveka /stale si citam rozne vizitky kvoli tomu/. Ja osobne neviem anglicky, dufam, ze je to spravne. Bolo by dobre nazov porovnat s obrazkom rastliny a tak sa ubezpecit o spravnosti prekladu. POzdravujem Ta, Marienka44 :-)
kuchticka
@redakcia , dakujem za upozornenie o chybajucej muke do rolady. Mam ju napisanu do tabulky pri zostave receptu, ale po konecnej uprave receptu sa muka v kolonke nenachadza, Iba nad kolonkou je , ze tam patri hr. muka. Snazila som sa to opravit 3x,zatial bez uspechu.
redakcia
@kuchticka , problem je v tom, ze nesmies pisat suroviny za - priklad "Na cesto: " . Ak pouzijes dvojbodku, za nou sa ti uz nic nezobrazi. Takze musis postupovať takto, priklad:
Prvy riadok - Na cesto:
druhy riadok - Muka hruba
atd...
Takze musis poposuvat vsetky riadky tak, aby kazda surovina mala svoj vlastny riadok, inak sa ti nebudu spravne zobrazovat. Nezabudni opravit aj to maso.
svetlana9
@kuchti čka - ide veľká noc - výýborná zmena - roláda plnená mäskom a na tom šalátiku - nádhera - nemusím mať ani fotečku a viem si to predstaviť - ukladám do KK




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia