Tento slany zakusok sa hodi podavat na jar s cerstvymi slatovymi listy (poukladat na ne) a moze byt ako predkrm, alebo vecera.
príprava
na 180 °C
Suroviny
7 dkg |
|
4 ks |
|
4 ks |
|
1 KL |
|
asi 1 L. |
|
plnka: | |
50 dkg |
|
6 dkg |
|
1 lyzicka |
|
1 kus |
|
1/2 lyzicky |
|
podla chuti |
|
1 ks |
|
Postup
-
1
Pripravime si Plnku do zavinu. Pomeleme bravcove pecene maso a sunku, dame do vacsej misky a premiesame. Postupne pridame horcicu, sol a korenie zo zazvorom. Ked je cerstvy zazvor, nastruhame ho, inak moze byt suseny mlety. Pokrajame na drobucko uhorku a nastruhame vajce.
- 2
Pripravime si plech na piskot, namastime. Do vacsej misky si dame vajecne bielky a uslahame pevny sneh, do ktoreho lahko zamiesame zltky a muku zmiesanou s pecivovym praskom a stipkou soli. Vsetko cesto vylejeme na plech. Dame piect na 180 C. asi na 8 minut.
- 3
Na upeceny, este teply piskot nakladieme plnku, rozotrieme a rychlo zavinieme. Dame na dosticku a zatazime asi na 4 hod. Tuto roladu nakrajame na uhladne rovnomerne kolieska a pokladame na salatove listy. Velmi dobre sa hodi na male pohostenie sibacov, ako predkrm , alebo studenu veceru. Dufam, ze sa vam podari a bude chutnat.
- 4
Hotovo.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Prajem veselu Velku noc, i nejaku tu oblievacku.
Jazibabka, i tebe rovnako. Nech sa na vas slnko usmieva a mate vsetci dobru naladu.
buckwheat=pohánka a millet=pšeno.
Mam to uz dlho poznacene na papieri, len som nevedela, kto to ziada. Verila som, ze raz natrafim na toho cloveka /stale si citam rozne vizitky kvoli tomu/. Ja osobne neviem anglicky, dufam, ze je to spravne. Bolo by dobre nazov porovnat s obrazkom rastliny a tak sa ubezpecit o spravnosti prekladu. POzdravujem Ta, Marienka44 :-)
Prvy riadok - Na cesto:
druhy riadok - Muka hruba
atd...
Takze musis poposuvat vsetky riadky tak, aby kazda surovina mala svoj vlastny riadok, inak sa ti nebudu spravne zobrazovat. Nezabudni opravit aj to maso.