Pravá nefalšovaná ťahaná štrúdľa od babičky
Určite každý z nás pozná ťahanú štrúdťu, lenže nie každý recept na ňu je ten pravý a...
Kurča na kapuste
Do misy dáme scedenú kapustu, slaninu pokrájanú na malé kocky, prelisovaný cesnak, rascu a...
Mäsové závitky z kapustných listov
Hlávku kapusty rozoberieme na listy, ktoré sparíme horúcou vodou, naplníme, zvinieme a previažeme...
Bravčové kapsy s kyslou kapustou
Najprv si nakrájame hrubšie rezne a ostrým nožom v nich urobíme taštičky. Slaninu nakrájame na kocky...
Francúzke zemiaky
Zaujímavosťou je, že francúzke zemiaky vo Francúzku vôbec nepoznajú ... :-) Robia sa rôznymi spôsobmi, ...
Jablkové taštičky
Jablkovo-škoricová vôňa a chuť tohto múčnika je ideálna pre jesenné a zimné večery. Robím ho vždy,...
Блинчики с мясом - palačinky s mäsom
Moje najobľúbenejšie ruské jedlo. Keď to varíme doma, máme sviatok.
Kysnuté rožteky s pudingovou plnkou
Je to recept, ktorý som dostala od priateľky Helenky. Veľmi sa mi páči kvôli tomu,...
Pizza ako z pizzerie
Na Slovensku platia 3 zákony: Všetci jedia pizzu. Nikto neje pizzu doma. Takmer nikto nevie...
Jablkovo-maková žemľovka
Tento koláč obľubuje celá rodina. Jeho príprava je nenáročná a zasýti, preto ho robievame veľmi...
Myjavská pochúťka s kapustou
Krkovičku naklepeme, osolíme a okoreníme. Na cibuli opražíme slaninku a kapustu, cukor a dusíme...
Cibuľový koláč
Tento koláč si obľúbila celá moja rodina. Dokonca aj moja dcéra, ktorá nemá rada cibuľu....
Chrbát z diviaka s chrenovou kôrkou
Z mäsa vykrojíme sviečkovicu a odložíme ju do chladu. Kosti a nakrájanú zeleninu prudko opekáme na...
Sekaná pečienka z diviaka
Umyté a pokrájané mäso pomelieme s cibuľou a navlhčenými žemľami. Pridáme soľ, koreniny, na...
Pečený diviak s čerešňovou omáčkou
Stehno z diviaka umyjeme, nasolíme a dáme do hrnca. Zvlášť uvaríme 2 diely vody, ...
Bažant s mäsovou plnkou
Žemle namočíme do mlieka, vyžmýkané ich dáme do zomletého bravčového mäsa, osolíme, okoreníme, ...
Rýchly NY Cheesecake
Cheesecake - tvarohová torta je najlepším tvarhovým dezertom aký som kedy jedla :) Existuje mnoho variánt, ...
Osie hniezda
Prvé jedlo dňa je tým najdôležitejším. V južnej Európe sú raňajky zväčša skromnejšie a menej...
Praclíky
Tento recept som zdedila od svojej mamky. Praclíky máme veľmi radi, navyše ich príprava je...
Cesnakové slimáčiky
Naša veľmi obľúbená chuťovka, ktorú som práve dnes pripravovala pre návštevu.
Čučoriedkový zákusok
Žĺtky vymiešame s 3 lyžicami cukru do penista. Bielka so zvyšným cukrom vyšľaháme dotuha a sneh...
Medovníčky
Recept na tieto medovníčky som získala od "ozajstnej" medovníkarky - medovníčky sú hneď mäkké a vydržia tak...
Bažant po taliansky
Bažanta očistíme, umyjeme, osolíme a prešpikujeme anglickou slaninou. Dáme ho do pekáča, potrieme...
Jarabica na červenom víne
Dobre vyčistené a umyté jarabice zvnútra i zvonku osolíme a vložíme do nich tenké plátky slaniny...
Zapečené bravčové stehno
Pomerne rýchla večera, mne najviac chutí so zemiakovou kašou.
Steak z Mlynskej doliny
Tento recept vznikol v zápale vyskúšať niečo nové, navariť zo surovín doma prítomných jedlo, ktoré...
Prsia z divej kačky na tvarohovo–rozmarínových guľkách
Na kačacích prsiach narežeme kožu na menšie kocky. Rozohrejeme panvicu a položíme na ňu prsia kožou...
Plnené kačacie prsia s karamelizovanými jablkami a cibuľkou
Prsia umyjeme, osušíme a narežeme kožu. Do každého kusa urobíme nožom kapsu, ktorú potom...
Muflonie stehno na staročeský spôsob
Stehno necháme odležať v rozdrvených borievkach, umyjeme ho a osolíme. Loj alebo slaninu nakrájame, ...