Bábovka
Foto: praezision

Mám teraz bábovkové obdobie, každú sobotu nejakú upečiem, tak pridávam recept na túto, ktorú som vyčítala v nejakom časopise.

8-10
porcií
25 minút
príprava
50 minút
na 200 °C

Suroviny

200 g
350 g
1  ks
7 ks
190 g
8  PL




Postup

  1. 1

    Maslo s práškovým a vanilkovým cukrom vymiešame do peny, do ktorej za stáleho miešania pridávame po častiach žĺtky, mlieko a nakoniec tuhý sneh z bielkov striedavo s múkou, do ktorej sme primiešali prášok do pečiva.

  2. 2

    Cesto vlejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy a vložíme do vopred vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 200 °C asi 45-50 minút.

  3. 3

    Upečenú bábovku vyberieme a necháme vo forme vychladnúť, potom vyklopíme. Nakoniec posypeme cukrom.

Diskusia k receptu

bozulka
Trená bábovka bola vždy kvalitná.Takto sa robievala v bohatých rodinách už pradávno.Záležalo na tom aby vajíčka boli krásne žltučké a musela byť s pravou vanilkou.
Dobrý recept.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia