Foto: praezision
Mám teraz bábovkové obdobie, každú sobotu nejakú upečiem, tak pridávam recept na túto, ktorú som vyčítala v nejakom časopise.
8-10
porcií
porcií
25 minút
príprava
príprava
50 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
Maslo s práškovým a vanilkovým cukrom vymiešame do peny, do ktorej za stáleho miešania pridávame po častiach žĺtky, mlieko a nakoniec tuhý sneh z bielkov striedavo s múkou, do ktorej sme primiešali prášok do pečiva.
- 2
Cesto vlejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy a vložíme do vopred vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 200 °C asi 45-50 minút.
- 3
Upečenú bábovku vyberieme a necháme vo forme vychladnúť, potom vyklopíme. Nakoniec posypeme cukrom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Dobrý recept.