Bravčová panenka sous vide v pancette
Panenku očistíme a naporciujeme na 200 g valčeky, ktoré osolíme a ochutíme čiernym korením. Spolu...
Gurmánska balkánska pljeskavica podľa Monji Prole
Pozrite si ako robí pljeskavicu Monja Prole, kouč a mentor pre rodinné podniky.
Voňavé ovsené lievance s jablkami
Z času na čas ma prepadne chuť na niečo sladké v zdravšej verzii. Vtedy zvyčajne robím...
Lievance z ovsených vločiek
Lievance v nevšednom prevedení. Ak radi skúšate nové veci, tento recept z ovsených vločiek je...
Kuskus so zeleninou a s mandľami
Jednoduchý a zdravý recept s vyváženou chuťou, ktorý zvládne pripraviť skutočne každý.
Cícerové fašírky s halloumi syrom
Ak ste si dali predsavzatie do nového roku jesť menej mäsa, tento recept je skvela obmena...
Hovädzí steak s pečenými zemiakmi a cherry paradajkami
Šťavnatý steak na masle a rozmaríne so sladkými cherry paradajkami a ako príloha chrumkavé opekané zemiaky.
Plnená panenka podľa Karin Majtánovej
V tomto videu nám Miss Slovensko 1993, Karin Majtánová, pripravila rolády z bravčovej panenky s...
Zubáč so šafranovým feniklom a s estragónovou penou
Zubáča osolíme, okoreníme a opečieme na oleji s tymianom tak, aby koža bola chrumkavá, dĺžka pečenia záleží...
Karfiolové guľky na petržlenovej mrveničke
Karfiol nastrúhame najemno alebo pomelieme na mlynčeku, pridáme nastrúhaný parmezán, nastrúhanú mozzarellu, vajce, ...
Hubový „tatarák“ so zeleninovým ragú
Quinou namočíme na hodinu do studenej vody a uvaríme v osolenej vode domäkka. Scedíme, dochutíme soľou, ...
Mandľové lievance bez lepku
Ak máte chuť na lievance a odopierali ste si ich kvôli lepku, siahnite po týchto.
Kuřecí prsa na slanině a hořčici
Na pánvi rozškvaříme pokrájenou slaninu, přidáme k ní nakrájenou cibuli a chvíli restujeme. Pak přidáme...
Kuřecí prsa plněná čedarem a šunkou s květákovou přílohou
Kuřecí prsa rozkrojíme, ale nedokrojíme (na motýlka). Lehce naklepeme přes folii, osolíme a opepříme,...
Cigánska s domácimi žemľami
Ak máte radi grilovanú krkovičku, určite oceníte tento recept na cigánsku. Zvlášť, ak si...
Tekvicové placky
Tekvica je univerzálna surovina, používaná na množstvo rôznych druhov jedál. Jedným z nich sú placky....
Minilangoše s troma druhmi peny
Z múky, zo smotany, z mlieka, vajca, droždia, zo soli a z cukru vypracujeme cesto,...
Knedľový „tatarák“
Nemám rád hovädzie mäso, tak som si spravil takýto. Je to v podstate recept čo...
Jednoduché cestoviny s morčacím mäsom a paradajkami
Po sviatočnom hodovaní je čas vrátiť sa k ľahším jedlám....
Lokše s makom a lekvárom
Príprava lokší je naozaj jednoduchá. Sú vynikajúce ako príloha, potreté maslom či masťou, alebo...
Strapaté halušky
Tieto halušky sú zvláštne tým, že kyslá kapusta je priamo v ceste a preto vyzerajú strapato....
Pestrý tanier s halloumi
Dnešný obed inšpirovaný časopisom Dobré jedlo. Trochu som mala obavy, že to bude fádne a...
Maková guba
Vo vlažnom mlieku rozmiešame kryštálový cukor a nadrobíme doň droždie. Prikryjeme utierkou a necháme odstáť...
Baklažánový raj
Tento recept pochádza z Ruska. Sezóna – nesezóna, som veľmi rada, že sa baklažány dajú kúpiť ešte aj v zime a tak si môžem na nich stále ešte pochutnať....
Baklažány ako hríby
Baklažány sú úžasná zelenina, z ktorej možno pripraviť naozaj skvelé jedlá. Toto je ďalší vynikajúci...
Cesnakovo-syrové placky
Ak máte radi kombináciu syra a cesnaku, určite musíte vyskúšať tieto úžasné placky, ktoré sú...
Bezlepkové lievance s javorovým sirupom
Bezlepkové lievance si môžete veľmi jednoducho pripraviť s použitím našej zmesi na bezlepkové Palacinky Novalim...